Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ πανελλαδικές απεργίες 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη − Δεν σταματάνε, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! − Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, Οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω!

Απεργία την Πέμπτη στο Δημόσιο και στα πλοία - Κινητοποιήσεις από φορείς του κινήματος
Τετάρτη 23/11/2016 - 09:31 - Ενημέρωση: Τετάρτη 23/11/2016 - 12:35
Απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου δίνει η απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και των ναυτεργατών την Πέμπτη 24 Νοέμβρη. Παράλληλα αποτελεί βήμα προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.
Με συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας, διαμαρτυρίες και άλλες πρωτοβουλίες συμμετέχουν Λαϊκές Επιτροπές, ξενοδοχοϋπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι.
Οι κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα ενάντια στους διάφορους αποπροσανατολιστικούς ελιγμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σωματεία και φορείς καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, ώστε να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση και στην περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να φέρει αιφνιδιαστικά το νέο πακέτο μέτρων.
Στην Ομόνοια η συγκέντρωση του Δημοσίου – Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, τόσο στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο (διαβάστε εδώ το κάλεσμα), όσο και στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη (βλέπε στο τέλος).
Συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμη σε:
  • Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας
  • Πάτρα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου
  • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο
  • Βόλος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου
  • Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
  • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών
  • Καλαμάτα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου
  • Καρδίτσα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Κέρκυρα: Στις 10 π.μ. στα Γενικά Λύκεια
  • Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Κοζάνη: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία
  • Λάρισα: Στις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο
  • Πρέβεζα: Στις 9.30 π.μ. στην εφορία
  • Ρόδος: Στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο 
  • Σάμος: Στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Τρίκαλα: Στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Παράλληλα το ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιδραστικό σχέδιο νόμου για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» .
Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια καλούν και οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής. Στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών από το Δήμο της Αθήνας σημειώνεται: «Εμείς που βιώνουμε καθημερινά τη φτώχεια, τη φοροληστεία και τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και των συντάξεων, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τον εφιάλτη των λουκέτων στα μαγαζιά μας, που βλέπουμε τα χρέη να συσσωρεύονται και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς να βρίσκονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας, που αρρωσταίνουμε και αγωνιούμε να βρούμε γιατρό και φάρμακα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, εμείς πρέπει να φωνάξουμε... "φτάνει πια"! Το δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, για Υγεία και Παιδεία που να ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας, για μισθούς και συντάξεις που να μας εξασφαλίζουν, συνολικά για ζωή αξιοπρεπή με δικαιώματα, δεν το παζαρεύουμε. Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε!». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
24ωρη απεργία των ναυτεργατών
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00.01 έως 24.00. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατικών Σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Μαγείρων έχει οριστεί στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Στους δρόμους συνταξιούχοι - μαθητές - φοιτητές
Σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχει καλέσει τα σωματεία της και όλους τους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. 
Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης αύριο, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Στάση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων
Στο δρόμο θα βρεθούν αύριο Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στην Αττική. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και προχωρά σε συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί, επίσης, τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να προετοιμάσουν την απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη Βουλή τα νέα μέτρα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας καλεί αύριο Πέμπτη σε κινητοποίηση στην Εφορία, στις 9.30 π.μ., υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε σε ανοιχτή συνεδρίασή της, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από Αγροτικούς Συλλόγους και την Επιτροπή Μπλόκου Λούρου. Παράλληλα, έχει αποφασίσει τη συμμετοχή των αγροτών, με τα τρακτέρ τους, στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Εφορίας θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων.
Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ, στις 7 π.μ., καλούν η Γραμματεία Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.
ΠΑΜΕ
Όλες και όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.
Παρασκευή 04/11/2016 - 17:14
Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη καλεί το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας, να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη. 
Επισημαίνει ότι ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος "υποκατώτερος μισθός" για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
"Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με "λοκ-άουτ" στους αγώνες των εργαζομένων.
Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από το ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.
Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο,
Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω - κάτω!
Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη.
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.
Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομηχάνους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.
Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, "είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας".
Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.
Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θέλουν απεργίες "ντουφεκιές στον αέρα" την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, "κοινά πορίσματα" και "κοινές ανακοινώσεις" και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντά τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.
Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!
Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της "επιχειρηματικότητας", της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Είναι ο κόσμος που απαιτεί "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.