Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: Ο Μεγάλος Οχτώβρης


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος
Τρίτη 08/11/2016 - 15:22 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/11/2016 - 15:36
Ανακοίνωση της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας για τα 99 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση
Σε ανακοίνωσή της για τα 99 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας αναφέρει:
«Πριν 99 χρόνια, στις 7/11/1917, η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση θριάμβευσε. Τιμούμε κι εμπνεόμαστε από τους Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, που καθοδήγησαν την πάλη των εργατών για ένα σοσιαλιστικό μέλλον, τεκμηριώνοντας επιστημονικά το πώς θα φτάσουμε σε αυτόν το στόχο.
Τι σημαίνει ο Μεγάλος Οχτώβρης για μας που ζούμε στον 21ο αιώνα;
1. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι ο λαός μπορεί να επιλέξει κοινωνικοοικονομικό σύστημα που να υπηρετεί τα συμφέροντά του, ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν αποτελεί κορύφωση της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά είναι ξεπερασμένος, δεν διορθώνεται. Παράγει πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, προσφυγιά. Η ανθρωπότητα έχει άλλη εναλλακτική, το σοσιαλισμό.
2. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε ότι ο λαός πρέπει να πάρει τη μοίρα του στα δικά του χέρια, αν θέλει να αλλάξει τη ζωή του ριζικά. Ο καπιταλισμός είναι μια κοινωνία όπου οι καπιταλιστές κατέχουν τα μέσα παραγωγής. Η εργατική τάξη, ο λαός είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για τα κέρδη της τάξης των καπιταλιστών.
3. Ο Μεγάλος Οχτώβρης ήταν η επανάσταση των εργατών και εργαζόμενων μαζών. Ήταν μια βαθιά αλλαγή στην κοινωνία, μια κοινωνική επανάσταση.
4. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε ότι οι εργάτες και οι εργαζόμενες μάζες μπορούν να νικήσουν μόνο αν καθοδηγούνται από ΚΚ με επαναστατική στρατηγική. 99 χρόνια έχουν περάσει από το 1917 και αναδεικνύουν ότι οι κομμουνιστές στόχο έχουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό για το σοσιαλισμό. Οι αστοί φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, οπορτουνιστές θέλουν τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
5. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδειξε ότι χωρίς οργανωμένα, πειθαρχημένα μαρξιστικά - λενινιστικά κόμματα, με στρατηγική που έχει στόχο την ανατροπή της αστικής εξουσίας, η εργατική τάξη, ο λαός δεν μπορούν να νικήσουν.
6. Ο Μεγάλος Οχτώβρης του 1917 έδειξε ότι ο καπιταλισμός μπορεί να ηττηθεί. Εγκαινίασε την εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Οι Σοβιετικές Δημοκρατίες σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Βαυαρία το 1919, οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι η σοσιαλιστική επανάσταση δεν ήταν ένα απομονωμένο ρωσικό φαινόμενο, αλλά ότι ήταν κοινή επιδίωξη των εργαζομένων σε πολλές χώρες. Ο Μεγάλος Οχτώβρης έδωσε ώθηση στη δημιουργία ΚΚ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του 1920 που η προσφορά τους είναι μεγάλη στις κατακτήσεις που γνώρισαν οι λαοί στις καπιταλιστικές χώρες και οι αστικές τάξεις παραχώρησαν κάτω από την πίεση των σοσιαλιστικών κρατών και που σήμερα παίρνονται μία προς μία πίσω.
Ο καπιταλισμός οδήγησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν η Σοβιετική Ένωση που είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Παρά το πισωγύρισμα, την αντεπανάσταση, η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Υπήρχαν επιτυχίες και αποτυχίες, ανηφόρες και κατηφόρες των επαναστάσεων, αλλά αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε στον παγκόσμιο θρίαμβο του σοσιαλισμού.
7. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ανθρωπότητας.
Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας θα επέτρεπε την ευημερία για δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ο καπιταλισμός το εμποδίζει αυτό. Ο σοσιαλισμός άλλωστε είναι ένα επίκαιρο καθήκον. Ο σοσιαλισμός, παρά τις αδυναμίες του, έλυσε βασικά προβλήματα που στον καπιταλισμό μετά από δεκαετίες βασανίζουν τους λαούς, όπως η δουλειά για όλους, η δωρεάν Παιδεία και Υγεία, η σιγουριά για το μέλλον κ.ά. Δεν απέτυχε ο σοσιαλισμός όπως ισχυρίζονται οι κάθε είδους απολογητές του καπιταλισμού. Επιβεβαιώνεται ωστόσο η αξία της τήρησης των αρχών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Παρά τα ψέματα, τις αντικομμουνιστικές διαστρεβλώσεις, την αντισοσιαλιστική προπαγάνδα, την παραχάραξη της ιστορίας, στις οποίες πρωτοστατούν στην Ευρώπη οι αστικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, οι λαοί και ιδιαίτερα η νεολαία που δεν γνώρισε το σοσιαλισμό, μπορούν να αναζητήσουν την ιστορική αλήθεια και να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης ενάντια στους εκμεταλλευτές τους και το καπιταλιστικό σύστημα.
8. Ο Μεγάλος Οχτώβρης επιβεβαίωσε ότι ο σοσιαλισμός είναι το κοινωνικό σύστημα όπου η πολιτική εξουσία είναι στα χέρια της εργατικής τάξης σε μια επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη θέση της άναρχης οικονομίας της αγοράς, του ανταγωνισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Στο 2017 θα έχουμε τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Να γιορτάσουμε μαζί αυτό το ξεχωριστό γεγονός για την εργατική τάξη σε όλον τον κόσμο, που είχε αποφασιστική επίδραση και άνοιξε νέες προοπτικές για το διεθνές εργατικό κίνημα. Να δυναμώσουμε την επαναστατική ενότητα των κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο, των εκατομμυρίων εργαζομένων που αντιπαλεύουν την εξουσία των μονοπωλίων, που παλεύουν για τη συγκρότηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.