Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πεθαίνοντας στη Μόρια: Ο Χρήστος Κατσώτης για τους κυβερνητικούς (αλά Τούρκα) εκβιασμούς − Και ο προκλητικός Γιάννης Μουζάλας − ΚΚΕ: Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών (VIDEO)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χρ. Κατσώτης: Η κυβέρνηση εκβιάζει τους κατοίκους των νησιών
Γ. Μουζάλας: Δεν θα απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά
Παρασκευή 25/11/2016 - 13:28
Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ (βλέπε στο τέλος) σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Ξεκαθάρισε κυνικά ότι όσοι βρίσκονται στα νησιά δεν θα απεγκλωβιστούν, τουλάχιστον άμεσα, γιατί αυτό θα βάλει σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, όπως ανέφερε.

ΚΚΕ
Σχόλιο για το τραγικό δυστύχημα στη Μόρια
Παρασκευή 25/11/2016 - 11:22 - Ενημέρωση: Παρασκευή 25/11/2016 - 13:35
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το τραγικό δυστύχημα στη Μόρια αναφέρει:
«Το χτεσινό τραγικό δυστύχημα στη Μόρια της Λέσβου είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που, με ευθύνη κυβέρνησης – ΕΕ, επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται από το διπλό εγκλωβισμό περισσότερων από 16.000 προσφύγων και μεταναστών, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, από πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και αβεβαιότητα για την τύχη τους, με επιπτώσεις και στη ζωή των κατοίκων των νησιών.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη το αίτημα που έθεσε το ΚΚΕ σε Επίκαιρη Ερώτησή του για: Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και, στη συνέχεια, από τη χώρα, το κλείσιμο των hotspots και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής, την αποκατάσταση των πιθανών ζημιών που οφείλονται στην αναγκαστική συμβίωση σε ακατάλληλους χώρους και περιοχές. Άμεση αντιμετώπιση της προβοκατόρικης δράσης φασιστοειδών και αντιδραστικών δυνάμεων».
902

Υποστήριξε ότι από τα νησιά φεύγουν μόνο ορισμένοι πρόσφυγες και οικογένειες που η κυβέρνηση εκτιμάει ότι δεν πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία.
Ειδικά για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που ευθύνεται για τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους, υποστήριξε ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση κινούμενος στη λογική του μικρότερου κακού, αφού όπως είπε έχει γλιτώσει τα νησιά από την κατάσταση που επικρατούσε το 2015.
Δεν παρέλειψε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες ζωής χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κατηγορώντας τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες όπως είπε δεν αποδέχονται τα νέα καμπ που έχει σχεδιάσει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή όμως που δεν έχει λύσει επείγοντα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
Στη δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκβιάζει τους κατοίκους, όπως κάνει ο Ερντογάν με την Ελλάδα και την ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά.
«Τους λέτε μη φωνάζετε, αρκεστείτε σε αυτά γιατί μας περιμένουν χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας αυτό τον εκβιασμό με τους εκβιασμούς της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε ότι οι ευθύνες είναι ολωσδιόλου της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι τα σύνορα έκλεισαν με τη δική της σύμφωνη γνώμη.
«Με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στα νησιά», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Μόρια της Λέσβου την Πέμπτη,
τόνισε ότι επιβεβαιώνει την επείγουσα ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, ενώ υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης αφού όπως είπε οι άνθρωποι εκεί ζουν σε καλοκαιρινές σκηνές που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη.
Ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε και στο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αφορμή την προσπάθεια υπαλλήλων συγκεκριμένης ΜΚΟ να απαγορεύσουν  την είσοδο στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Ριτσώνα κλιμακίου του ΚΚΕ προκειμένου να περιοδεύσει.
«Ποιος τους έδωσε τέτοια δικαιοδοσία;» ρώτησε τον Γ. Μουζάλα, ο οποίος απαντώντας υποστήριξε ότι η «αμετροέπεια» μιας υπαλλήλου δεν χαρακτηρίζει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.