Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Χρυσή Αυγή: Του Βοτανικού οι μάγκες − Σωτήρης Πουλικόγιαννης: Με τη δομή των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου − ΚΚΕ: Τέσσερεις μήνες με την ανοχή της κυβέρνησης και του Δήμου της Αθήνας

Βουλεύονται ελευθέρως
 ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Οι επιθέσεις και η δομή των ταγμάτων εφόδου των ναζί ήταν ακριβώς ίδια με αυτό που βιώσαμε το βράδυ της επίθεσης»
Πέμπτη 03/11/2016 - 22:05
Συνεχίστηκε και σήμερα στη δίκη η αποκαλυπτική κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σ. Πουλικόγιαννη, για το ρόλο και το χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και στη δολοφονική επίθεση σε βάρος κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.

ΚΚΕ
Σχόλιο για την κατάληψη από φασιστοειδή του χώρου για την κατασκευή τεμένους
Πέμπτη 03/11/2016 - 10:46
Σε σχόλιό του για την κατάληψη από φασιστοειδή του χώρου για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η κατάληψη του χώρου που προορίζεται για την κατασκευή τεμένους στο Βοτανικό από ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία και τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή συνεχίζεται εδώ και τέσσερις μήνες(*) με την ανοχή της κυβέρνησης και του Δήμου της Αθήνας, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ταμπέλα της δήθεν αλληλεγγύης σε άστεγους Έλληνες και ο ψευτοπατριωτισμός που πουλάνε τα φασιστοειδή, γνωστά τσιράκια του συστήματος, δεν μπορεί να κρύψει ότι εξυπηρετούν επικίνδυνες και άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος του λαού ο οποίος μπορεί να τους απομονώσει διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης των αστέγων και συνολικά της λαϊκής οικογένειας».
(*) Σημ. ΜΣΑ: τελικά εκκενώθηκε  ο χώρος σήμερα το πρωί, 4/11/2016, χωρίς προσαγωγές.
Βλέπε και:

Ο μάρτυρας κατέθεσε στοιχεία, απαντώντας στην Πολιτική Αγωγή, που αποδεικνύουν τη σαφή γνώση του «αρχηγού» Ν. Μιχαλολιάκου, για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Χαρακτηριστική ήταν και η στάση των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών που παρεμπόδιζαν την εξέλιξη της δίκης, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένταση, με συνεχείς διακοπές, δείχνοντας την ενόχλησή τους στα όσα κατέθετε ο μάρτυρας για τη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για την επίθεση, για το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, τη συσχέτιση των ταγμάτων εφόδου της με εκείνα των ναζί κ.ο.κ.
Απαντώντας σε ερώτηση, αναφέρθηκε σε τρία μηνύματα, που έχουν σταλεί προς τον «αρχηγό» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από τα τάγματα εφόδου: «Στέλνεται μήνυμα προς τον Μιχαλολιάκο στις 13/9, μετά το χτύπημα σε εμάς, "να αγιάσουν τα χεράκια τους" και "Freikorps"». Το δεύτερο στις 16/9 με τα επεισόδια στον Μελιγαλά, το τρίτο στις 19/9, 40 λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την έκφραση γουστάρω - γουστάρω - γουστάρω - ΧΑ. Ελληνικός Σεπτέμβρης».
Πολ. Αγωγή: Σε ποιου τα χεράκια νομίζετε ότι αναφέρεται;
Μάρτυρας: Οπως το εκλαμβάνω, είναι συγχαρητήριο μήνυμα - τηλεγράφημα για την επίθεση που δεχτήκαμε εκείνο το βράδυ. Όμως το μήνυμα δεν πάει σε αυτούς που το έκαναν, πάει κατευθείαν στον «αρχηγό» και αυτό λέει κάτι.
Για το μήνυμα προς τον «αρχηγό» μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απάντησε ότι «αυτό που καταλαβαίνω είναι έπαινος προς τον Μιχαλολιάκο».
Πολ. Αγωγή: Τι θεωρείτε ότι σημαίνει η αναφορά στον «Ελληνικό Σεπτέμβρη»;
Μάρτυρας: Την περίοδο εκείνη φαινόταν κλιμάκωση της έντασης και της επιθετικότητας από την πλευρά της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση σε εμάς το βράδυ 12 προς 13, μετά τα επεισόδια στον Μελιγαλά και αποκορύφωμα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο «Ελληνικός Σεπτέμβρης» ήταν αυτό που έλεγαν οι ηγέτες τους και στα κανάλια ότι «μετά τη σφαλιάρα στην Κανέλλη, μην ανησυχείτε όσο βαράμε παίρνουμε 2 μονάδες πάνω» (σ.σ. στις δημοσκοπήσεις).
Ο Σ. Πουλικόγιαννης είπε χαρακτηριστικά και για τη λέξη Freikorps που υπάρχει σε μήνυμα: «Από ό,τι γνωρίζω, τα Freikorps ήταν η προπομπή των ταγμάτων εφόδου των ναζί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτούς φτιάχτηκαν και τα Eς - Eς και στέλεχός τους ήταν ο ίδιος ο Ρούντολφ Ες. Οι επιθέσεις που πραγματοποιούσαν σε μετανάστες, Εβραίους, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους και η δομή τους ήταν ακριβώς ίδια με αυτό που βιώσαμε το βράδυ της επίθεσης». Μάλιστα, στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου επιδείχθηκε από την Πολιτική Αγωγή σειρά πρόσφατων φωτογραφιών, που αναγνώρισε τον «υπαρχηγό» Χρ. Παππά στον τάφο του Μουσολίνι να χαιρετά ναζιστικά. Τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη με μια μεγάλη σημαία με τη σβάστικα. Είδε τα τάγματα εφόδου να εκπαιδεύονται, με μπλούζες της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά. Σύμβολα των Ες - Ες, με ρούχα παραλλαγής, κέλτικους σταυρούς, με σακίδια, αγκυλωτούς σταυρούς, τον πυρήνα της Νίκαιας να κρατάει όπλα και αποκορύφωμα την ελληνική σημαία δίπλα στη σημαία των Ες - Ες!
Ακόμα, εντόπισε ομοιότητες, κοινά χαρακτηριστικά, στις πάρα πολλές επιθέσεις των χρυσαυγιτών (μεσάνυχτα, πλειοψηφία επιτιθέμενων, όμοια ρούχα, δήλωση ταυτότητας με μπλούζες της Χρυσής Αυγής, σύντομη διάρκεια με έναρξη και λήξη, φονικά όπλα, μέσο προσέλευσης - διαφυγής). Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα μηνύματα που υπήρξαν για να μαζευτεί το τάγμα εφόδου στην τοπική της Νίκαιας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Όλοι μαζί συντεταγμένα αιφνιδιάζουν και όλοι μαζί φεύγουν συντεταγμένα», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε, επίσης, και στα βίντεο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ι. Λαγό που προαναγγέλλει επί της ουσίας επιθέσεις για ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους αλιεργάτες.
Ο κομμουνιστής συνδικαλιστής μίλησε για τα «δουλεμπορικά γραφεία» που έστηνε η ναζιστική οργάνωση και με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας χαμήλωνε μεροκάματα και συνδικαλιστικά δικαιώματα προς όφελος των εργοδοτών. Αλλά και για τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στους χρυσαυγίτες και για την επίθεση στο Πέραμα, είπε ότι δεν υπήρχε καμιά διάθεση παρέμβασης, «υπήρχε κάλυψη» και έκανε λόγο για αίσθημα ατιμωρησίας των δραστών: «Αυτή είναι γενική αίσθηση δεν είναι μόνο δική μου πεποίθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.