Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας: Θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού με κάθε μέσο! − ΠΣΕ: Το Κίνημα Ειρήνης στην Τουρκία και τον κόσμο δεν μπορεί να απαγορευτεί! − ΕΕΔΥΕ: Η τρομοκράτηση του φιλειρηνικού και λαϊκού κινήματος στην Τουρκία δεν θα περάσει!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ανοικτή επιστολή προς το ΠΣΕ και τα κινήματα Ειρήνης
Παρασκευή 25/11/2016 - 11:36
Τις ευχαριστίες προς όλες τις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις και συνολικά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, για το κύμα αλληλεγγύης ενάντια στην ποινικοποίηση της δράσης της, εκφράζει η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας (Barış Derneği) με ανοικτή επιστολή της.−
Τονίζει ότι «η πάλη για την ειρήνη δεν μπορεί να απαγορευτεί ή να περιοριστεί. Οι φιλειρηνικές δυνάμεις της Τουρκίας με βεβαιότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε μέσο κατά του ιμπεριαλισμού, τους φιλοπόλεμους και τους εγκληματίες πολέμου».
Ολόκληρη η επιστολή:
«23 Νοέμβρη 2016
Προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και τα φιλικά κινήματα ειρήνης
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι
Τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας (Barış Derneği) κηρύχτηκε παράνομη από την τουρκική κυβέρνηση. Μόλις 10 ημέρες πριν είχαμε πληροφορηθεί για παρόμοια απόφαση με την οποία αναστελλόταν η δράση της για το διάστημα τριών (3) μηνών.
Η πρώτη απόφαση είχε παρθεί από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, σε άμεση εξάρτηση από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός ανοιχτά παραδέχτηκε ότι πρόκειται για απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης.
Η δεύτερη απόφαση αποτελεί μέρος μιας μακράς λίστας στο πλαίσιο του Διατάγματος Έκτακτης Κατάστασης. Αυτά τα διατάγματα εκδίδονται από την κυβέρνηση, ενεργοποιούνται άμεσα και επικυρώνονται αργότερα από το Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα νομικό μέσο ένστασης απέναντι σε τέτοια διατάγματα, τα οποία ωστόσο πρέπει να συμβαδίζουν με τη νομοθεσία για την "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" και με την από πριν αιτιολόγηση στο παραπάνω καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Το σίγουρο είναι πως η απαγόρευση της Επιτροπής Ειρήνης είναι εντελώς παράνομη!
Πρώτον, η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Στην Τουρκία, οποιαδήποτε νόμιμη οργάνωση μπορεί να απαγορευτεί μόνο από δικαστήριο, δηλαδή με δικαστική απόφαση, ακόμη και στη διάρκεια κατάστασης έκτακτης κατάστασης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει μόνο εξαιρετικά το δικαίωμα στην κυβέρνηση, στη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία μιας οργάνωσης. Η οργάνωση της οποίας η λειτουργία έχει ανασταλεί επανέρχεται σε λειτουργία μετά τη λήξη της αναφερόμενης περιόδου ή μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εκτός κι αν στο μεταξύ μεσολαβήσει δικαστική απόφαση για οριστική παύση λειτουργίας.
Δεύτερον, δεν μπορεί να υπάρχει ο παραμικρός συσχετισμός ανάμεσα στους όρους της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και τη δράση της Επιτροπής Ειρήνης. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε από το Κοινοβούλιο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των λεγόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων και τη σχετική δίωξη δυνάμεων υπεύθυνων για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη.
Υπό αυτούς τους όρους προφανούς δικτατορίας, θα προβούμε σε νομικές ενέργειες κρατώντας σας ενήμερους για τις παραπέρα εξελίξεις. Στις ανακοινώσεις μας στην Τουρκία τονίζουμε πως η πάλη για την ειρήνη δεν μπορεί να απαγορευτεί ή να περιοριστεί. Οι φιλειρηνικές δυνάμεις της Τουρκίας με βεβαιότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε μέσο κατά του ιμπεριαλισμού, τους φιλοπόλεμους και τους εγκληματίες πολέμου.
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Οι φιλειρηνικές δυνάμεις της Τουρκίας ευχαριστούν όλες τις αδερφές οργανώσεις και τη διεθνή οικογένεια του ΠΣΕ, που αντέδρασαν συντροφικά και έδειξαν την αλληλεγγύη τους. Πιστεύουμε πως θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε τον αγώνα μας και την αντίστασή μας στην Τουρκία όχι μόνο ως έκφραση διεθνιστικών συναισθημάτων και υποχρέωσης, αλλά και επειδή μοιραζόμαστε τα ίδια ιδανικά σε όλο τον κόσμο.
Ζουχάλ Οκουγιάν, Πρόεδρος
Αϊντεμίρ Γκιουλέρ, Γραμματέας».
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών η οριστική απαγόρευση της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας
Παρασκευή 25/11/2016 - 18:42
«Ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εναντίον των φιλειρηνικών δυνάμεων», χαρακτηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) την προσπάθεια οριστικής απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει τη νεότερη επίθεση και προσπάθεια οριστικής απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, ως ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εναντίον των φιλειρηνικών δυνάμεων που παλεύουν στην πρώτη γραμμή ενάντια στους πολέμους και τις επιθέσεις σε όλη την περιοχή.
Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (WPC) είναι ένα αντι-ιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο διεθνές κίνημα συλλογικής δράσης. Αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των ανά τον κόσμο δράσεων και κινημάτων ειρήνης, σε συνεργασία με άλλα διεθνή και εθνικά κινήματα. Το ΠΣΕ είναι η μεγαλύτερη διεθνής Οργάνωση για την Ειρήνη, με κέντρα σε περισσότερες από 100 χώρες.
(Βλέπε επίσημη ιστοσελίδα WORLD PEACE COUNCIL)
Το ΠΣΕ εκφράζει την ολόψυχη αλληλεγγύη του με την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και απαιτεί την άμεση άρση της απόφαση από τις Τουρκικές αρχές.
Το Κίνημα Ειρήνης στην Τουρκία και τον κόσμο δεν μπορεί να απαγορευτεί!
Όπως υπογραμμίστηκε στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΣΕ στο Σάο Λουίς της Βραζιλίας από τις 17-20 Νοέμβρη, το ΠΣΕ απορρίπτει και καταδικάζει απερίφραστα τις απειλές και προσπάθειες απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας η οποία επανεξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΣΕ.
Το ΠΣΕ καλεί όλες τις οργανώσεις μέλη και τους φίλους του να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με την Επιτροπή Ειρήνης, απαιτώντας την άμεση και ολοκληρωτική ακύρωση της χωρίς προηγούμενου προκλητικής απόφασης αυτής».
ΕΕΔΥΕ
Καταδικάζει την «οριστική» απαγόρευση δράσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας
Παρασκευή 25/11/2016 - 17:58
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την «οριστική» απαγόρευση της δράσης της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας από τις τουρκικές αρχές υπό το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νεότερη απόφαση των τουρκικών αρχών να απαγορεύσει, πλέον “οριστικά”, τη δράση της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας υπό το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας και των φορέων που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιούλη. Αποτελεί κυνική πρόκληση η κλιμάκωση της επίθεσης αυτής, που στόχο έχει να περιορίσει την φιλειρηνική δράση και να εκφοβίσει τον λαό.
Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί αυτή η προκλητική απόφαση. Εκφράζουμε την θερμή και ολόψυχη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους Τούρκους συναγωνιστές μας και τονίζουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους. Η στήριξη τους θα γίνει υπόθεση της πάλης του εργατικού, λαϊκού κινήματος στη χώρα μας. Η τρομοκράτηση του φιλειρηνικού και λαϊκού κινήματος στην Τουρκία δεν θα περάσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.