Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική − ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία της 8 Δεκέμβρη (VIDEO - Φωτό)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
Πέμπτη 24/11/2016 - 13:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 24/11/2016 - 14:20
Στους δρόμους του αγώνα βγήκαν την Πέμπτη δημόσιοι υπάλληλοι και ναυτεργάτες στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, Λαϊκές Επιτροπές, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και απαιτώντας ζωή με δικαιώματα.
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία. 

Η σημερινή απεργία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης συνολικότερα της εργατικής - λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου. Αποτελεί βήμα προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.



«Πάρτε πίσω το νόμο για την αντιδραστική κινητικότητα και αξιολόγηση – Ανάκτηση όλων των απωλειών – Ζωή με δικαιώματα» με υπογραφή ΠΑΜΕ έγραφε το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορεία, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «Εργάτη μη δεχτείς, με ψίχουλα να ζεις», «ΠΑΜΕ γερά, ΠΑΜΕ ταξικά, στις 8 Δεκέμβρη κανένας στη δουλειά».
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Λαϊκές Επιτροπές από Δήμους της Αττικής, συνταξιούχοι καθώς και μαθητές. Με την πορεία ενώθηκαν και οι φοιτητές και οι σπουδαστές, ύστερα από κάλεσμα του ΜΑΣ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ από την ΠΑΣΕΒΕ και συνταξιούχους.

Ομιλίες και χαιρετισμοί στην απεργιακή συγκέντρωση
Κάλεσμα σε Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημόσιου τομέα με αποφάσεις ΔΣ και ΓΣ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη απηύθυνε στην ομιλία της στην Ομόνοια η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. «Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν εκεί στην ΑΔΕΔΥ, στις 8 Δεκέμβρη θα έχει πανεργατική απεργία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στηλίτευσε τις πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ που «βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι' αυτό στη ΓΣΕΕ καταψήφισαν τη σημερινή απεργία και γι αυτό στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την κλιμάκωση της πάλης με γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη». «Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες» τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να δυναμώσουν τα σωματεία τους. (Ολόκληρο το κείμενο  ΕΔΩ)


Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμη η Λαμπρινή Χριστόγιαννη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας και ο Μάκης Τσελέντης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού.
+
Ο Μ. Τσελέντης, αναφέρθηκε στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου στο θεσμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα η οποία οδήγησε σε αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων ενώ σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί να επεκτείνει τα ΒΑΕ τα καταργεί μαζί με τα μέσα ατομικής προστασίας και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Κάλεσε σε κοινό αγώνα μισθωτών και μικροεπαγγελματιων για την υπεράσπιση του θεσμού των ΒΑΕ, τη διεύρυνσή του, τη λήψη μέτρων για την υγεία κ.ά.
Η Λ. Χριστογιάννη εξέφρασε τη συμπαράσταση των εργαζομένων του Υπουργείου στους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την επίλυση του προβλήματος των μετακινήσεων για τη διενέργεια του εκτιμητικού εργου. Κατήγγειλε τη διοίκηση του ΕΛΓΑ που με την κάλυψη της κυβέρνησης προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ακόμα έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους αγρότες στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων και επεσήμανε την ανάγκη να δυναμώσει η συμμαχία και ο συντονισμός του αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους, με τους ανέργους, τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Οι απεργοί καταγγέλλουν το νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Την απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%, το νομοσχέδιο για την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» που έρχεται να συμπληρώσει όλο το προηγούμενο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη και την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο.
Την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς-«λάστιχο» με 300-400 ευρώ μισθό, τη νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, τη νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους, το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.