Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Ο υπο-κατρούγκαλος και το ραβασάκι των αφεντικών του - Παναττική συγκέντρωση 3 Νοέμβρη − ΠΑΜΕ απεργία 24 Νοέμβρη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κάλεσμα στην παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Νοέμβρη
Τρίτη 01/11/2016 - 14:22
Κάλεσμα στην Παναττική συγκέντρωση που οργανώνουν την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απηύθυναν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 1 Νοέμβρη, το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Με την κινητοποίηση οι συνταξιούχοι πρόκειται να επιστρέψουν τις επαίσχυντες επιστολές του υπουργείου Εργασίας στον αποστολέα τους. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, μέσα από τις επιστολές αυτές το υπουργείο και η κυβέρνηση αξιώνουν με θράσος από τους απόμαχους της δουλειάς να παραιτηθούν από τα δικαιώματα και τον αγώνα για να ανακτήσουν τις μεγάλες απώλειες που είχαν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δώρα, επιδόματα, ΕΚΑΣ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο δρόμο για τα δικαιώματα τα δικά τους και των παιδιών τους που αντιμετωπίζουν την ανεργία, το «ξήλωμα» των Συλλογικών Συμβάσεων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η απάντηση των συνταξιούχων στις επαίσχυντες επιστολές θυροκολήθηκε στην είσοδο του υπουργείου.

«Η απάντησή μας στην επιστολή σας είναι η απόλυτη απόρριψή της σαν απαράδεκτης. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί οι συντάξεις μας», αναφέρει η απάντηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και καταλήγει: «Σας επιστρέφουμε τις επιστολές σας συνοδεύοντας τες με τη δέσμευση πως θα μας βλέπετε συνεχώς στους δρόμους του αγώνα, μέχρι να καταργήσουμε το σύνολο των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων».
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.