Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Γερούν, η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και η απορρύθμιση του ασφαλιστικού − ΚΚΕ: Τα παζάρια για τις νέες ανατροπές − Νίκος Καραθανασόπουλος: Ο τσακωμός για το ΕΣΡ και τα καινούργια σκληρά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης (VIDEO)

Το Ασφαλιστικό στο επίκεντρο και της δεύτερης αξιολόγησης
Τρίτη 01/11/2016 - 13:58
Το πρώτο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι και πάλι το Ασφαλιστικό, παράλληλα με τις αντεργατικές ανατροπές, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλλιεργήσει εφησυχασμό ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα αντιασφαλιστικά μέτρα.

ΚΚΕ
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις
Τρίτη 01/11/2016 - 14:06
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις σημειώνεται:
«Την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα παζάρια για τη "ρύθμιση" του τηλεοπτικού τοπίου, ουσιαστικά για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα θα ωφεληθούν, η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση διαπραγματεύεται την τελική μορφή των νέων ανατροπών στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το λαό και όχι τα παιχνίδια αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων που εξελίσσονται με ευθύνη της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».
902

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Ο τσακωμός των κομμάτων συγκαλύπτει σε ποιανού τα χέρια βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης

Τρίτη 01/11/2016 - 11:47


«Η όλη αυτή διαδικασία αποπροσανατολίζει, πρώτον, από τα σοβαρά προβλήματα και δεύτερον, από τα νέα μέτρα τα οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, όπως τα Εργασιακά».

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, με αφορμή την αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Τρίτης 1 Νοέμβρη.
Όπως είπε, αυτή η διαδικασία συγκαλύπτει ότι έχουμε συμφωνία στην αντιλαϊκή πολιτική από τα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο.
«Αναδεικνύει ότι τα κόμματα τσακώνονται για το πώς θα μοιραστεί ή θα ξαναμοιραστεί η πίτα σε επιχειρηματικά συμφέροντα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», σημείωσε, εξηγώντας ότι η ουσία που συγκαλύπτει αυτός ο τσακωμός είναι «σε ποιανού τα χέρια βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης».
Αναφερόμενος στο «παρών» που δήλωσε το ΚΚΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, επισήμανε ότι είναι πάγια η στάση του Κόμματος, ανεξαρτήτων καταστάσεων και προσώπων. «Γενικά οι ανεξάρτητες αρχές είναι τροχονόμος επιχειρηματικών συμφερόντων και ανταγωνισμών», πρόσθεσε. 

Για τη δεύτερη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει σκληρά μέτρα στις εργασιακές σχέσεις, ενώ έχει ανοίξει θέμα για νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό και για μείωση του αφορολόγητου ορίου. 
Συμπλήρωσε πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση τσακώνονται ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα αυτή την πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και το καπιταλιστικό κέρδος.
 902

Το έγγραφο αφορά την ατζέντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα γίνει στις 7 Νοέμβρη.
«Τα μέτρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της Κοινωνικής Ασφάλισης και της αγοράς εργασίας αναμένεται να είναι στο επίκεντρο αυτής της αποστολής» σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται επισήμανση στην δέσμευση της κυβέρνησης «για την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
Επιπλέον γίνεται λόγος για μέτρα που θα αφορούν 
  • τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων,
  • το χρηματοπιστωτικό τομέα,
  • την ενέργεια, τη Δημόσια Διοίκηση,
  • τον προϋπολογισμό, το μεσοπρόθεσμο,
  • το επιχειρηματικό κλίμα και
  • την εκπαίδευση.
Το έγγραφο αναφέρει ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων άμεσης εφαρμογής στο χρέος. Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή τους θα δρομολογηθεί αφού ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση.
Με βάση το έγγραφο, τα μέτρα για το χρέος περιλαμβάνουν παρεμβάσεις 
  • στο προφίλ ωρίμανσης των δανείων του EFSF και
  • ανάληψη δράσης για τη διαχείριση του επιτοκιακού κινδύνου από την πλευρά του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.