Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης αποκαλύπτει την οργανωμένη ενέδρα − Η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού είναι υπέρ της αστικής τάξης, όχι συνολικά του λαού

Κατάθεση - καταπέλτης για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα
Το οργανωμένο και σχεδιασμένο της ενέδρας αποκάλυψε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, με τον οποίο ξεκίνησε η εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης
Με μια κατάθεση - καταπέλτη από το στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ξεκίνησε χτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση της υπόθεσης σχετικά με την επίθεση του τάγματος εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης σε μέλη του ΚΚΕ, το Σεπτέμβρη του 2013, στο Πέραμα.
Μίλησε για την αγριότητα της επίθεσης, το οργανωμένο και σχεδιασμένο της ενέδρας, αποκάλυψε σχέσεις μεταξύ της Χρυσής Αυγής και μεγαλοεργολάβων της Ζώνης για να χτυπηθεί το σωματείο και ξεκαθάρισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση λόγω του ναζιστικού της χαρακτήρα, αναφέροντας και ιστορικά παραδείγματα για το ρόλο και τη δράση του ναζισμού.
Το ακροατήριο ήταν γεμάτο από συνδικαλιστές, αγωνιστές, στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ καθώς και δημάρχους.
Για τη δολοφονική επίθεση ο κομμουνιστής συνδικαλιστής αναφέρθηκε σε προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση, με πρώτο στόχο τον ίδιο ως πρόεδρο του Συνδικάτου, με σύνθημα έναρξης και λήξης, με στρατιωτική δομή, διακριτούς ρόλους. Υπέδειξε ως επικεφαλής τους χρυσαυγίτες Πανταζή και Χατζηδάκη, με φονικά όπλα, όπως στειλιάρια με μεταλλικές απολήξεις, καρφιά και λάμες.
Δολοφονικά χτυπήματα
«Η Χρυσή Αυγή κάνει κουμάντο εδώ στο λιμάνι. Εσείς τελειώσατε», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησαν οι επικεφαλής, μαζί με φωνές. «Οταν βγήκαν από το στενάκι, άρχισαν να φωνάζουν, ένας - δυο ρωτούσαν "πού είναι ο Πουλικόγιαννης;" (...) Βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι. Στη μια πλευρά ήταν, άλλωστε, οι σκαλωσιές για την αφισοκόλληση. Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Πλησίασα (...) Ηταν οι Πανταζής, Χατζηδάκης μπροστά μπροστά, φαινόταν ότι ήταν αυτοί που διευθύνουν τα πράγματα. Τον Χατζηδάκη τον ήξερα γιατί είχε δουλέψει στη Ζώνη. Είχαμε, μάλιστα, κάνει παρέμβαση κάποτε γιατί ήταν ανασφάλιστος και απλήρωτος. Ηξερα από τη Ζώνη και τον Αντωνακόπουλο, που ήταν στο τάγμα εφόδου. Ο Πανταζής ήταν γνωστός στο Πέραμα, ήξερα ποιος είναι, απλώς δεν είχα σχέσεις. Είχε ένα μαγαζί (...) Είχε μαθευτεί ότι διατηρούσε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
"Τι με κοιτάς, εσύ, κατέβασε τα μάτια", είπε σε κάποιον πίσω μου ο Χατζηδάκης. "Τώρα θα δεις". Αυτό ήταν το σινιάλο, ήταν ολοφάνερο ότι ήταν το σύνθημά τους. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, δεχθήκαμε επίθεση. Δεν μπόρεσα να δω ποιος χτύπησε. Ευτυχώς δεν με πέτυχε το μεταλλικό αντικείμενο, τώρα δεν θα μιλούσαμε εδώ... Εχασα τις αισθήσεις μου, έπεσαν κάποιοι επάνω μου, να με προστατέψουν. Είχαμε συνολικά εννιά τραυματίες. Μεταφερθήκαμε όλοι στο "Θριάσιο". Το πιο ανατριχιαστικό χτύπημα ήταν αυτό σε χέρι κάποιου, η νοσοκόμα αργότερα διαπερνούσε με όλο της το δάχτυλο το τραύμα. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ο άνθρωπος αυτός δεν είχε σηκώσει το χέρι του να προστατευτεί, και έτρωγε το καρφί στο μάτι... Φαινόταν ότι όλοι είχαν το ρόλο τους. Οι πιτσιρικάδες έριξαν αρχικά τις πέτρες, και μετά ήρθαν τα ρόπαλα (...)».
Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο για δυο «ακίνητες» μηχανές «ΔΙΑΣ» που βρίσκονταν μπροστά στην επίθεση, αλλά δεν έγινε καμία προσαγωγή ούτε από τους αστυνομικούς που ήρθαν μετά...
Οι εργολάβοι θέλουν να βγάλουν το σωματείο από τη μέση
Απαντώντας για το κίνητρο της επίθεσης, το στέλεχος του ΚΚΕ που δέχθηκε στοχευμένη επίθεση και ισχυρό χτύπημα από χρυσαυγίτες στο κεφάλι και λιποθύμησε, είπε στο δικαστήριο:
«Λειτούργησαν κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων μέσα από τη Ζώνη. Πάρα πολλά χρόνια, οι μεγαλοεργολάβοι, οι εργοδότες δηλαδή, προσπαθούν να λειτουργήσουν τη Ζώνη μονοπωλιακά, να βγάλουν τους συνδικαλιστές από τη μέση, το έχουν πει επανειλημμένως... Θέλουν σωματείο που να το κάνουν ό,τι θέλουν, να μην υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις, να μη γίνονται απεργίες, να μην υπάρχει υγιεινή και ασφάλεια. Μιλάμε για τεράστια ποσά που παίζονται εκεί, μια μέση δουλειά είναι της τάξεως του εκατομμυρίου...».
Κατέθεσε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη των ΔΣ εργοδοτικών ενώσεων και είχαν την άμεση επαφή με τη Χρυσή Αυγή.
Αφού τους κατονόμασε είπε χαρακτηριστικά:
«Ξεκίνησαν το 2008 βιομηχανία μηνύσεων, το 2012 μπήκε στο παιχνίδι η Χρυσή Αυγή»...
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε ομιλία βουλευτή της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Υπάρχει η ομιλία του Λαγού, στου κ. Φυντάνη στο Πέραμα στο "Enigma", ότι μετά τους αλιεργάτες, που θα "δίνουν λογαριασμό", έχει σειρά και η Ζώνη. Υπήρχε απόφαση να σβήσει το σωματείο απ' το λιμάνι».
Το στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου κατέθεσε επίσης ότι ο χρυσαυγίτης Χατζηδάκης σχεδόν έναν χρόνο πριν από την επίθεση πήγε και του είπε ότι
«είμαι επικεφαλής τάγματος εφόδου και με στέλνει ο Λαγός, θέλει να συναντηθείτε. Εγώ δεν έχω σχέση με τον Λαγό, απαντώ (...) Έναν χρόνο μετά, 8 Αυγούστου του 2013, 12 το μεσημέρι, δεν υπάρχει ψυχή στο Πέραμα, στην καντίνα, ήρθαν οι Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος, με 40 - 50 φουσκωτούς και 15 εργαζόμενους, και έκαναν συνάντηση, την οποία πρόβαλαν στο site της Χρυσής Αυγής. "Οι λακέδες, το απόστημα του ΠΑΜΕ θα σβήσει", είπε ο Λαγός. Αργότερα μάθαμε ότι οι δεκαπέντε που ήταν εκεί ήθελαν να κάνουν σωματείο».
Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζί
Χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του στο δικαστήριο, που επέφερε και τις έντονες αντιδράσεις των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών και ανάγκασε σε διακοπή:
«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζί (...) Το λέει η Χρυσή Αυγή ότι είναι η συνέχεια των ηττημένων του '45. Ποιοι ήταν οι ηττημένοι του '45; Οι ναζί. Είναι το σύνθημά τους, "Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή"».
Αναφέρθηκε, επίσης, στη στρατιωτική εκπαίδευση των χρυσαυγιτών: 
«Αυτά που έχουμε δει και στην τηλεόραση. Βάφονται με φούμο, κάνουν γυμνάσια, με όπλα, στη Νέδα και αλλού. Σαν ειδικές δυνάμεις».
Μίλησε, επίσης, για κοινά χαρακτηριστικά της δολοφονικής επίθεσης με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και άλλες επιθέσεις:
«Κατέβασα και διάβασα τις 15 καταδικαστικές αποφάσεις που βρήκα στο ίντερνετ. Μου έκαναν εντύπωση οι ομοιότητες των χτυπημάτων. Και στο "Αντίπνοια". Λειτουργούν σαν ειδικές δυνάμεις, χτυπάνε με σχέδιο, εκπαίδευση, σε ελάχιστη ώρα φεύγουν. Και βέβαια το χτύπημα στον Π. Φύσσα, που έγινε στη γειτονιά μας».
Χαρακτηριστική ήταν και η απάντηση του στελέχους του ΚΚΕ όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για την ιδεολογική συσχέτιση της Χρυσής Αυγής με τους μεγαλοεργολάβους και την προσπάθειά τους να ρίξουν τους μισθούς και να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις:
«Η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού είναι υπέρ της αστικής τάξης, όχι συνολικά του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.