Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο, 43 χρόνια: Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (VIDEO - ΦΩΤΟ)

43η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μεγάλη και μαχητική η διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία
Πέμπτη 17/11/2016 - 19:48 - Ενημέρωση: Πέμπτη 17/11/2016 - 19:55 και 21:52
Με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα να πέφτουν βροχή έξω από την αμερικανική πρεσβεία, ολοκληρώθηκε στις 19.35 η μεγάλη και μαχητική διαδήλωση για την 43η επέτειο από τον λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Τα μαζικά μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδιναν τον παλμό καθόλη τη διάρκεια της διαδήλωσης. 

Τα συνθήματα εντάθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτο», «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Πλήθος κόσμου με παλμό, μη σταματώντας λεπτό τα συνθήματα, πορεύτηκαν δυναμικά και οργανωμένα γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά:
  • Στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Στους διαρκείς και εντεινόμενους αγώνες για την ανατροπή της καπιταλιστικού συστήματος και την δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την πορεία για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου
(VIDEO)
Πέμπτη 17/11/2016 - 17:23 - Ενημέρωση: Πέμπτη 17/11/2016 - 18:00
Στη συγκέντρωση για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε: 
«Η καλύτερη τιμή για το Πολυτεχνείο είναι η συνέχιση των αγώνων ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει μνημόνια, που έχουν ψηφίσει και ψηφίζουν αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα, όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι πραγματικοί παραχαράκτες δηλαδή της ιστορίας και των αγώνων του Πολυτεχνείου και βεβαίως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η καλύτερη τιμή είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που φέρνει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια και ανεργία. Είναι η πάλη ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, όπως το ΔΝΤ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μέχρι να έρθει στην εξουσία πραγματικά ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου».
902

19.15 Μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία περνούν αυτήν την ώρα συντεταγμένα και οργανωμένα τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, διαδηλώνουν με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια βροντοφωνάζοντας «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και ο Αμερικανοί».
Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ζουν καθημερινά στους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
18.40 Στο «Χίλτον» αυτή την ώρα τα μαζικά μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Η πορεία σιγά σιγά, συντεταγμένα και οργανωμένα πλησιάζει στην αμερικάνικη πρεσβεία διατρανώνοντας ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ζουν στους σύγχρονους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες.

18.15 Με συνθήματα όπως «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο» τα μαζικά μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ περνούν αυτή την ώρα μπροστά από τα γραφεία της ΕΕ, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Πίσω από τα μπλοκ του Κόμματος ακολουθεί το μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Οι διαδηλωτές στέλνουν το μήνυμα ότι ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη.
17.56 Στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από τη Βουλή περνάει αυτήν την ώρα η μεγάλη πορεία των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Τα συνθήματα συνεχίζουν να δονούν την ατμόσφαιρα: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά». 
17.25 Με συνθήματα όπως «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Αγώνας, ρήξη ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «Ένας  αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «ΚΚΕ ανατροπή, εξουσία λαϊκή» ξεκίνησε η μεγάλη πορεία των μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία. 
Μέσω της Πανεπιστημίου άνθρωποι κάθε ηλικίας με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια πορεύονται συντεταγμένα και οργανωμένα. Στην κεφαλή βρίσκεται το πανό της ΚΟ Αττικής του Κόμματος με σύνθημα «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ». Ακολουθούν τα μπλοκ της ΤΟ Βιομηχανίας, των Τηλεπικοινωνιών, της Υγείας, των ΕΒΕ, των ΑΕΙ - ΤΕΙ και άλλων Οργανώσεων.
17.00 Πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταδίου καθώς σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, 43 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973.
Στην κεφαλή των μπλοκ του ΚΚΕ βρίσκεται το πανό της ΚΟ Αττικής του Κόμματος με σύνθημα «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ». Ακολουθούν οι υπόλοιπες Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.