Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Στην ΑΥΓΗ των Τραμπούκων. Αλλά ο λαός δεν είναι σαν τα μούτρα τους − Ελισαίος Βαγενάς: Η σάλτσα της «καλής κουβέντας» (στο ιμπεριαλιστικό φαγοπότι - Video. Και προσέξτε την ενόχληση του «μαύρου» ΕΡΤ και... Σίας!) − Αλεξάνδρα Μπαλλού: Να τακτοποιήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή (Audio) − Όλοι στα συλλαλητήρια

cubaniagriega.blogspot.gr
Δεν είναι σαν τα μούτρα τους
Όλες τις προηγούμενες μέρες, με συστηματική αρθρογραφία και παρεμβάσεις, στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επικουρούμενα από γραφίδες των αστικών επιτελείων, προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν κλίμα απαξίωσης των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, γράφοντας ότι πέρασαν πια οι εποχές που ο κόσμος κατέβαινε στο δρόμο με αφορμή την επίσκεψη ενός Αμερικανού Προέδρου.
(Κείμενα στο τέλος)
Μάλιστα,
  • η κυβερνητική «Αυγή» έφτασε στο σημείο να φιλοτεχνεί αγιογραφίες του Ομπάμα και
  • στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν να ζητάνε από το λαό να βγει με σημαιάκια στο δρόμο για να υποδεχτεί τον Αμερικανό Πρόεδρο, με το επιχείρημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα ως «πόλο σταθερότητας» στην περιοχή και στον «εθνικό στόχο» της διευθέτησης του χρέους.
Η ΑΥΓΗ, 12-10-2016


Την ίδια ώρα, από τα αστικά επιτελεία καλλιεργούνταν σκόπιμα η εικόνα ότι αυτοί που θα διαδηλώσουν σήμερα είναι οι λίγοι γνωστοί «ταραξίες» και ότι γι' αυτόν τον λόγο, τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα, η Αθήνα θα είναι ζωσμένη με χιλιάδες αστυνομικούς, ξένους και ντόπιους πράκτορες, με «μηδενική ανοχή» απέναντι στις διαδηλώσεις.
  • Στα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί χτες η απαγόρευση ουσιαστικά των διαδηλώσεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς είχε γίνει το 1999 με την επίσκεψη Κλίντον, επί κυβέρνησης Σημίτη.
Η ΑΥΓΗ, 29-1-2015
Αν πίστευαν πραγματικά ότι ο λαός έχει γίνει σαν τα μούτρα τους και ότι ελάχιστοι μόνο έχουν απομείνει να διαδηλώνουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα παγκόσμια σύμβολά του, τότε γιατί όλη αυτή η πολεμική και προπαγανδιστική προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και των άλλων επιτελείων, που κορυφώνεται με το καθεστώς αστυνομοκρατίας και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων;
Η ΑΥΓΗ, 13-11-2016
Αν είχαν τη βεβαιότητα ότι ο λαός υποδέχεται ως «φίλο» και «σύμμαχο» τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε γιατί τέτοια πρεμούρα να αποκλείσουν το κέντρο για τις διαδηλώσεις που είχαν ήδη ανακοινώσει δεκάδες φορείς του κινήματος, ύστερα από κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ;
Από την περυσινή πορεία του ΚΚΕ για τον εορτασμό του πολυτεχνείου
Η πραγματικότητα είναι άλλη. 
  • Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τα μέτρα που παίρνει για να μειώσει συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα, για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. Αφορά και στην εξωτερική της πολιτική.
  • Εκεί όπου, συντονισμένη πλήρως με τους συμμάχους της στον ευρωατλαντικό άξονα, συμμετέχει μέχρι τα μπούνια στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και σ' αυτό το πεδίο επιδιώκει τη γεωπολιτική της αναβάθμιση, ανταγωνιστικά προς την Τουρκία.
Κι όλα αυτά για να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι επένδυσης και απόδοσης κεφαλαίων, απ' όπου φιλοδοξεί να βγει κερδισμένη και η αστική τάξη στην Ελλάδα.
Ως προς αυτό, μια ματιά μόνο στη συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Αμερικανός Πρόεδρος, είναι αποκαλυπτική της ατζέντας με την οποία έρχεται στην Ελλάδα.
  • Ο Ομπάμα χαιρετίζει το γεγονός ότι «παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα είναι ένας από τους πέντε συμμάχους - μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα» και ευχαριστεί «τους Ελληνες συμμάχους μας για τη στενή συνεργασία στη Σούδα».
  • Χαιρετίζει, δηλαδή, τη σθεναρή προσήλωση της χώρας στα επικίνδυνα για το λαό ΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Συγχαίρει επίσης προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης και για το προανάκρουσμα νέων θυσιών από το λαό, αυτήν τη φορά στο όνομα του χρέους.
Τέλος, ο Αμερικανός Πρόεδρος διαπιστώνει ότι
«οι προοπτικές για μια διαρκή λύση του Κυπριακού είναι οι καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», με την επισημοποίηση της διχοτόμησης να έρχεται όλο και πιο κοντά, με στόχο να διασφαλιστεί η «ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και πέρα από αυτή».
Γι' αυτούς τους λόγους και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που θεριεύει στη γειτονιά μας, θα διαδηλώσουν σήμερα χιλιάδες λαού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
  • Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση σπεύδει να «αποστειρώσει» το κέντρο από το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις δίκαιες διαδηλώσεις του.
***
ΕΛΙΣΑΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς το περιεχόμενο της επίσκεψης Ομπάμα
(VIDEO)
Τρίτη 15/11/2016 - 13:05
Το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης έχει δύο πλευρές: Πρώτον, να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεύτερον να εμπλέξει βαθύτερα την Ελλάδα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που είναι πολλοί στην περιοχή, υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης δεν είναι αυτό που επιχειρεί να σερβίρει η κυβέρνηση και το αν ο Ομπάμα θα πει μια «καλή κουβέντα» για το χρέος, είναι απλώς η σάλτσα για να σερβιριστεί το απαράδεκτο περιεχόμενο που κρύβεται από πίσω, επισήμανε.
Κατήγγειλε την απαράδεκτη και κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, προσθέτοντας πως αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις, όσο και διαφορετικό όνομα και αν έχουν, όταν εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα, όταν εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εφαρμόζουν καταστολή, αυταρχισμό και περιορισμό της δημοκρατίας.
Επισήμανε την ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα έλεγε και άλλα κάνει τώρα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και υπογράμμισε ότι ο λαός έχει δικαίωμα να εκφράσει την αντίδρασή του στην απαράδεκτη πολιτική των ΗΠΑ, στο αιματοκύλισμα των λαών στη Συρία, στη Λιβύη, στην Ουκρανία, που έχει οδηγήσει σε ποτάμια αίματος τους λαούς και σε εκατομμύρια προσφύγων. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΛΟΥ
Σκοπός του Ομπάμα να εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς
(AUDIO)
Τρίτη 15/11/2016 - 10:51
Για τα σκουπίδια είναι η φιλολογία της κυβέρνησης πως τυχόν ελάφρυνση του χρέους θα ωφελήσει το λαό, όταν ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε ένα εφαρμοστούν τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλλού, στέλεχος του ΚΚΕ.
Επισήμανε ότι ο Ομπάμα δεν έρχεται ως σωτήρας που προκλητικά τον εμφανίζει ως τέτοιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά έρχεται για να τακτοποιήσει τα τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και να εξασφαλίσει παραπάνω συμμετοχή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ελέγχου των πηγών ενέργειες και των δρόμων μεταφοράς της.
Σημείωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στους σχεδιασμούς, η κυβέρνηση στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και δέχθηκε τη NATOική παρουσία στο Αιγαίο και πρόσθεσε ότι συζητείται η επέκταση των δραστηριοτήτων από τη βάση της Σούδας, στο Ιντσιρλίκ, στη βάση της Σούδας.
Τέλος, τόνισε ότι είναι ντροπή και πρόκληση η απαγόρευση των διαδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή ταιριάζει με μια κυβέρνηση που θέλει να περάσει μια πολιτική εναντίον του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.