Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ - ΠΕΑΕA-ΔΣΕ - ΠΑΜΕ: Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα − Συλλαλητήριο 15 Νοέμβρη, 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια

ΕΕΔΥΕ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα
Παρασκευή 04/11/2016 - 20:56 - Ενημέρωση: Σάββατο 05/11/2016 - 12:19
Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, με κεντρικό σύνθημα: «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, αποφάσισαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι και  φορείς του λαϊκού κινήματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Στο κάλεσμά τους επισημαίνουν:
«Οι φορείς του λαϊκού κινήματος που οργανώνουμε τη συγκέντρωση, καλούμε σε μαζική συμμετοχή:
  • Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη - πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς.
  • Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς , επεμβάσεις και πολέμους.
  • Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της "Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης" για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.
Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την πάρα πέρα ενίσχυση των Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων. 

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό.
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται. Στρατιωτικές δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου. Ευθεία -και με ευρωΝΑΤΟϊκη κάλυψη- είναι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την αστική τάξη της Τουρκίας, όπως δείχνουν οι διαδοχικές δηλώσεις Ερντογάν. Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις κινήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για "διευθέτηση" του Κυπριακού, με ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, για διχοτόμηση του νησιού και την οδυνηρή συνομοσπονδιακή λύση δύο κρατών.
Υλοποιούνται οι επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και οι πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας για τη μεταφορά και πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ανατολική - Κεντρική Ευρώπη σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Οι ισχυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης περί "σταθερότητας" και "συμβολής" της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα και έρχονται σε κάθετη αντίθεση με την πραγματικότητα που ζούμε στην περιοχή μας, με τους πολέμους που βιώνουν οι λαοί, με το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με τις πολυάριθμες θερμές εστίες που διαμορφώνουν το έδαφος ακόμα και για γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.
Η καλλιέργεια προσδοκιών, ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρούν να εξαπατήσουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψουν πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψουν ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής όπως καταγράφονται για παράδειγμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.
Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Πάλη για την πραγματική Ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.
  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  • Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΚΕΘΑ, την ΕΕΔΔΑ, την ΟΓΕ, το Παράρτημα Ταύρου - Μοσχάτου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, το ΠΑΜΕ, τη διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, τον Φοιτητικό Σύλλογο Φοιτητικής Εστίας Αθήνας, τον Σύλλογο Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού, τον Σύλλογο Φοιτητών ΠΤΔΕ, τον Σπουδαστικό Σύλλογο Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, τον Σπουδαστικό Σύλλογο ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, τον Φ.Σ. Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, τον Φ.Σ. Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, το Συνδικάτο ΜΕτάλλου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, την ΟΒΣΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Ο Βύρωνας», του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου, το Συνδικάτο Ενεγειας, το Σωματείο Λιθογράφων, το Σωματείο εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής, το Συνδικάτο Καθαριστριών-στών, το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας, το Κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΚΟ - ΤΑΠΕΤ, το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχείων Αθήνας, την ΠΕΜΕΝ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.
Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποί από πλήθος Επιτροπών Ειρήνης, από όλη την Αττική.
Η ομιλία της Ελπίδας Παντελάκη
Δίνοντας το στίγμα της σύσκεψης αλλά και του σχεδιαζόμενου συλλαλητηρίου, στην εισηγητική της ομιλία η γγ της ΕΕΔΥΕ, Ελπίδα Παντελάκη, ανέπτυξε αναλυτικά τους στόχους της επίσκεψης Ομπάμα όπως διαπλέκονται με ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι: «Το επαναλαμβάνουμε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια αυτού του είδους οι επισκέψεις είναι μέρος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών κινήσεων και οδηγούν σε μεγαλύτερη εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Παίρνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση θέτουμε στο λαό μας με αποφασιστικότητα τη δική μας θέση που τονίζει ότι ο Ομπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.
Το σύνθημα, "ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" έχει μεγάλη, επίκαιρη σημασία.
Και εδώ πραγματικά πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για να κατανοήσει ο λαός μας πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία πανηγυρίζει για την επίσκεψη Ομπάμα. Πανηγυρίζει γιατί η χώρα μας εκπληρώνει το ρόλο ενός πολύτιμου γραναζιού για να λειτουργήσει η ιμπεριαλιστική μηχανή ενάντια στους λαούς, ενάντια στον ελληνικό λαό».
Η Ελπίδα Παντελάκη, επιπλέον, σημείωσε ότι: «Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.
Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων, τον εγκληματικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Δυναμώνουμε τη δράση μας και τώρα με την ευκαιρία της καταδίκης του ερχομού του Ομπάμα στην Ελλάδα ανοιγόμαστε πλατιά, διακινούμε το υλικό μας, ενημερώνουμε τους φορείς του εργατικού, λαϊκού κινήματος, καλούμε τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη δουλειά, για το ψωμί, για τη ζωή τους, για τις ανάγκες τους, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις».
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.