Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο ανθρωποκτόνος σκοπός της επίθεσης στο Πέραμα

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ανθρωποκτόνος ο σκοπός της επίθεσης του τάγματος εφόδου
Τρίτη 29/11/2016 - 21:43 - Ενημέρωση: Τρίτη 29/11/2016 - 21:49
Τον «ανθρωποκτόνο σκοπό» της «σχεδιασμένης και συντονισμένης» επίθεσης του τάγματος εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε σήμερα στη δίκη το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Μετάλλου, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη, Μιχάλης Βαξεβάνης.
Ο μάρτυρας, που ήταν ανάμεσα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που υπέστησαν δολοφονική επίθεση το Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου:
«Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, με διάταξη σε τόξο, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα (...) εγώ αν δεν είχα κάνει δεξιά να το αποφύγω, θα την είχα φάει στο κεφάλι(...), φέρουν όπλα που δεν είναι συνηθισμένα, δεν είναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα (...) Αν θέλει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές (...). Ήθελαν αίμα». Μάλιστα, είπε για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, που τον είχε στα χέρια του αιμόφυρτο μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι: «Σωριάστηκε λιπόθυμος, σαν τσουβάλι, δεν ήξερα αν ζει ή έχει πεθάνει»...
Περιέγραψε επίσης στο δικαστήριο τα χτυπήματα που υπέστησαν κι άλλοι συνάδελφοί του που έγιναν με ρόπαλα με καρφιά
«αν είχαν βρει το στόχο τους, γιατί τους σημάδευαν στο κεφάλι, θα τους είχαν σκοτώσει».
Ο Μ. Βαξεβάνης, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου για το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, κατέθεσε ευθέως ότι
«η επίθεση είχε σκοπό να διαλύσει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Αυτές ήταν και οι δηλώσεις τους. Αν η επίθεση είχε πετύχει το σκοπό της, να αφήσει έναν άνθρωπο ή δύο και τρεις στον τόπο, η τρομοκρατία θα είχε περάσει στον κόσμο, στους συναδέλφους, ότι εδώ τσακίζουν τα πάντα. Δεν θα μπορούσε άνθρωπος να σηκώσει κεφάλι, να διεκδικήσει ένα καλύτερο μεροκάματο. Σκοπός τους ήταν να εγκαθιδρύσουν την τρομοκρατία στο Πέραμα ότι "εμείς είμαστε εδώ και τσακίζουμε τα πάντα"».
Ο μάρτυρας είπε για το πώς έφυγε το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης:
«...άκουσα, πρέπει να ήταν ο Χατζηδάκης, τη φράση "το Πέραμα από δω" (...) Κάποιοι πετάνε πέτρες, πολλές πέτρες, και τα καδρόνια που κρατούσαν στα χέρια τους. Εκεί σταμάτησε η επίθεση. Πρέπει να κράτησε πέντε λεπτά».
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το τάγμα εφόδου ίσως θεώρησε ότι πέτυχε το στόχο του βλέποντας τον κομμουνιστή πρόεδρο του Συνδικάτου Σ. Πουλικόγιαννη να βρίσκεται κάτω καταματωμένος τόσο που δεν ξεχώριζε λαιμός, κεφάλι.
Η Πολιτική Αγωγή έδειξε στο δικαστήριο σειρά φωτογραφιών αναφορικά με τη σχέση της Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της με το ναζισμό, αρκετές εκ των οποίων περιλαμβάνονται και στη δικογραφία.
Ο μάρτυρας διέκρινε ομάδα ανθρώπων με τη σβάστικα, μεταξύ των οποίων και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, το χρυσαυγίτη βουλευτή Χρ. Παππά στον τάφο του Μουσολίνι να χαιρετάει ναζιστικά και σε νεαρή ηλικία στο γερμανικό νεκροταφείο, με τη σβάστικα στο δεξί χέρι και να χαιρετά ναζιστικά, το χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό με τατουάζ του αετού της Βέρμαχτ, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και το χρυσαυγίτη βουλευτή Χρ. Παππά με τη σβάστικα στη μέση, τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο να χαιρετάει ναζιστικά, φωτογραφία από έντυπο της Χρυσής Αυγής με το σταυρό της Βέρμαχτ και τη σβάστικα, τον Αδόλφο Χίτλερ σε έντυπο της Χρυσής Αυγής κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.