Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Χρυσή Αυγή: Με την καθοδήγηση της ηγεσίας της η επίθεση στο Πέραμα

 ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Με την καθοδήγηση της ηγεσίας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η επίθεση στους συνδικαλιστές στο Πέραμα
Τρίτη 01/11/2016 - 21:04
Η αποκαλυπτική κατάθεση του κομμουνιστή συνδικαλιστή Σωτήρη Πουλικόγιαννη συνεχίστηκε την Τρίτη, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη σχέση και τη γνώση της δολοφονικής επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τον περιφερειάρχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό.

Μίλησε για τα μηνύματα που υπάρχουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση, που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας. Όπως το μήνυμα του Λαγού με τον Πατέλη:
«Παρεμπιπτόντως τα κομμούνια θα φάνε χοντρό πέσιμο σήμερα. Μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αριά και πάνε από εκεί». Όπως τα μηνύματα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αμέσως μετά (23.57), του Λαγού με τον Δεβελέκο: «Βγήκαμε και τους μακελέψαμε», το μήνυμα του Λαγού με αναφορές στην επίθεση, «τους τρέχουνε τώρα».
Έγινε αναφορά και στη δημοσιοποιημένη συνομιλία Λαγού - Δεβελέκου, μισή ώρα μετά την επίθεση που λέει:
«Τους ισοπεδώναμε, τους διαλύσαμε, φάγανε πολύ ξύλο». Μάλιστα ο Σ. Πουλικόγιαννης ανέφερε ότι και μετά την επίθεση υπάρχουν μηνύματα (που έχουν δημοσιευτεί) από την Τοπική της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Νίκαιας που στέλνονται σε μέλη της: «Να είστε σε επιφυλακή να μεταβείτε στο Πέραμα με εντολή Λαγού». Ανέφερε ακόμα μια συνομιλία Λαγού - Δεβελέκου μετά τη δολοφονία Φύσσα, κατά την οποία ο Λαγός κατευθύνει τον Δεβελέκο για το αν θα πάει ή όχι να καταθέσει και να αναγνωρίσει τον Ρουπακιά.
Ο μάρτυρας επανέλαβε, απαντώντας στην Πολιτική Αγωγή, ότι δεν θα μπορούσε από μόνος του ο Τοπικός Πυρήνας της Νίκαιας, ούτε από μόνος του ο Λαγός -στέλεχος κοντά στον αρχηγό- να πάρει απόφαση για την επίθεση και αναφέρθηκε στη μετέπειτα στάση της Χρυσής Αυγής. 

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, δεν είδαμε από την ηγεσία ή από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής επίσημα ν' αποδοκιμάζει την επίθεση, να υπάρχει καταδίκη. Αντίθετα, με τη στάση της υπήρξε κάλυψη. Σαν να έλεγε «μπράβο, προχωρήστε»... Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι «όλοι ακούσαμε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο ν' αναλαμβάνει "την ευθύνη"».
Για τη στρατιωτική δομή και πειθαρχία, ο μάρτυρας είπε ότι
  • η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με τα στοιχεία μιας εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης.
  • Η αρχή του ενός ανδρός ισχύει.
  • Είναι στρατιωτικού τύπου.
  • Ανέφερε επίσης ότι σε μια σειρά από δημοσιοποιημένα κείμενα και βίντεο, από δημόσιες ομιλίες και έντυπα της Χρυσής Αυγής σημειώνεται ότι «όταν δεν πειθαρχείς στον από πάνω είναι σαν να εκθέτεις τον ίδιο τον Αρχηγό».
  • Έκανε επίσης αναφορά σε άρθρο του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη, το 2011 που υμνούσε την προσωπικότητα του Χίτλερ...
Να σημειωθεί ότι από το πρωί σήμερα, στη δίκη, οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν μέσα και έξω από το δικαστήριο να στήσουν τεχνητή ένταση.

Οι συνήγοροι υπερασπιστές, μάλιστα, σε μια προσπάθεια να τους εμφανίσουν ως θύματα, κατήγγειλαν στο δικαστήριο ότι οι χρυσαυγίτες δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ και ζήτησαν από την πρόεδρο να παρέμβει (!).

Αργότερα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν έξω από την αίθουσα σε άτομα που ήθελαν να μπουν για να παρακολουθήσουν τη δίκη, ενώ οι χρυσαυγίτες από το ακροατήριο πετάχτηκαν συντεταγμένα έξω...

Τελικά το μεσημέρι, με χυδαίο τρόπο διέκοψαν τη διαδικασία, αντιδρώντας με βρισιές σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.