Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Φοιτητές - Σπουδαστές: Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια − Διαδηλώνουμε σήμερα, 3 Νοέμβρη 2016, σε όλη τη χώρα

 
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα σήμερα Πέμπτη
Πέμπτη 03/11/2016 - 08:12 - Ενημέρωση: Πέμπτη 03/11/2016 - 08:13
Πάνω από 80 Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι διαδηλώνουν σήμερα Πέμπτη 3 Νοέμβρη σε 18 πόλεις της χώρας, με αίτημα αιχμής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου. Καλούν «όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνιούν για τις σπουδές και το μέλλον τους. Στις 3 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα να σημάνει φοιτητικός ξεσηκωμός. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των δικαιωμάτων μας»!
Οι συγκεντρώσεις των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων στις πόλεις της Ελλάδας:
  • Αθήνα, στις 2 μ.μ., στα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη, στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου
  • Ηράκλειο (παγκρήτιο συλλαλητήριο), στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Λιονταριών
  • Γιάννενα, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο
  • Κέρκυρα, στις 2 μ.μ., στο Ψυχιατρείο
  • Τρίπολη, στις 11 π.μ., στην Πρυτανεία
  • Ναύπλιο, στις 12 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτίριο της σχολής
  • Καλαμάτα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου
  • Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ)
  • Κομοτηνή, στη 1.30 μ.μ., στην Παλιά Νομική
  • Κοζάνη, στις 7.30 μ.μ., στο Ρολόι
  • Ρόδος, στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του Πανεπιστημίου
  • Μυτιλήνη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο
  • Φλώρινα, στις 12 το μεσημέρι, στη Λέσχη του Πανεπιστημίου
  • Λαμία, στις 11 π.μ., στην πλατεία Πάρκου
  • Χαλκίδα, στις 12 το μεσημέρι, στο ΤΕΙ
«Στις 3 Νοέμβρη βουλιάζουμε τη χώρα...»
Αναλυτικά το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων τα συλλαλητήρια αναφέρει
«Στις 3 Νοέμβρη οι φοιτητές βουλιάζουμε τη χώρα...
Έχουμε κάθε λόγο να βρεθούμε στον κοινό αγώνα, για να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δωρεάν και ολοκληρωμένες σπουδές.
Γιατί:
  • Οι σχολές μας ρημάζουν λόγω της υποχρηματοδότησης. Μόνο τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις μείωσαν κατά 80% τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων! Έκλεψαν τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις 100 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των σχολών μας. Διεκδικούμε άμεση αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των σχολών μας. Χωρίς αυτά οι σχολές μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
  • Πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για τις σπουδές μας. Σήμερα στο σύνολό τους οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο για τις σπουδές των παιδιών τους. Διεκδικούμε να μην πληρώνουμε ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις. Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών - σπουδαστών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε νέο νομοσχέδιο με το οποίο ετοιμάζει τη θέσπιση διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο "ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο". Θα μας τα παίρνουν από παντού προκειμένου να εξασφαλίζουν πόρους, γιατί οι διοικήσεις θα λειτουργούν με λογικές manager "εσόδων - εξόδων". Διεκδικούμε να σταματήσει η επιχειρηματική λειτουργία σε κάθε τομέα του πανεπιστημίου. Άμεση κατάργηση όλων των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
  • Υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών οδηγούν σε κατάργηση μαθημάτων και συνωστισμό στα αμφιθέατρα. Την ίδια ώρα η γνώση μεταφέρεται σε πανάκριβα πιστοποιητικά εκτός πτυχίου, όπως γίνεται με την παιδαγωγική επάρκεια. Διεκδικούμε όλη η γνώση να δίνεται στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια.
Έχουμε κάθε λόγο να βρεθούμε σε κοινό αγώνα για να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας. Θέλουμε μετά τις σπουδές μας πτυχίο στο αντικείμενό μας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Γιατί:
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε νέες μειώσεις του κατώτατου μισθού. Δεν ανεχόμαστε την υποκατώτατη ζωή! Κανένας απόφοιτος με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
  • Ένας στους δύο νέους δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς ωράρια εργασίας, άδειες, προσαυξήσεις στους μισθούς λόγω προϋπηρεσίας και πτυχίου. Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε κλάδο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Οι ουρές της ανεργίας αγγίζουν το 33% στους απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θέλουμε όλοι δουλειά με σύγχρονους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους.
  • Δεν ανεχόμαστε την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, που χτυπάει και τους νέους επιστήμονες που δουλεύουν με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία.
Στα "σκουπίδια" τα μνημόνια τους και τα μέτρα τους!
Απέναντι στις ανάγκες μας, βρίσκεται το μαύρο μέτωπο των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που υπηρετούν τις οδηγίες της ΕΕ, που είτε από θέση κυβέρνησης είτε από θέση αντιπολίτευσης χτυπάνε τα δικαιώματα μας αλύπητα.
Αποτέλεσμα του 3ου μνημονίου ήταν η υποχρηματοδότηση που σάρωσε τις σχολές μας, η απαγόρευση προσλήψεων καθηγητών που οδηγούν σε τεράστιες ελλείψεις. Μάλιστα για πρώτη φορά σε αυτό περιλαμβανόταν μνημόνιο και για την Παιδεία!!!
Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που χτυπάνε τα δικαιώματά μας στις σπουδές και φτιάχνουν ένα εργασιακό μέλλον "κόλαση" για εμάς, για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ πιστεύουν στον ίδιο θεό: Τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών. Γι’ αυτό, την ίδια ώρα που οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων μας έχουν μειωθεί κατά 80% τα τελευταία 5 χρόνια, χαρίζουν 20 εκατ. ευρώ σε φοροαπαλλαγές μεγάλων επιχειρηματιών.
Οι αγωνίες και τα προβλήματά μας είναι κοινά...
Να είναι κοινή και η απάντησή μας!
Θέλουμε να σπουδάζουμε, να πάρουμε ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση στο αντικείμενό μας. Έχουμε μεράκι να δουλέψουμε στο επιστημονικό μας αντικείμενο, να προσφέρουμε στην κοινωνική πρόοδο, με κατοχυρωμένα τα εργασιακά μας δικαιώματα μετά το πτυχίο!
Όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη στις σπουδές και τη ζωή μας, δεν θα μας χαριστούν, θα τα κατακτήσουμε. Με τη λογική του "τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει" αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ότι τα πράγματα άλλαζαν αλλά εις βάρος μας. Με τη λογική του ατομικού δρόμου, μένουμε ο καθένας μόνος του, ενώ όσοι μας επιτίθενται είναι οργανωμένοι.
Η δύναμή μας βρίσκεται στους αγώνες που στοχεύουν τον πραγματικό ένοχο για όσα ζούμε. Κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ και όλοι οι υποστηρικτές της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, ήρθε η ώρα να νιώσουν την οργή μας.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και το συντονισμό. Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, να βρεθούμε οργανωμένοι, όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να πάρουν θέση στη μάχη για τις σπουδές και τη ζωή μας.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα με το εργατικό κίνημα και όλο το λαό. Μαζί με τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων, τα μπλόκα των αγροτών και όλο το λαό καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα να καθυστερήσουμε μέτρα, να μη νομιμοποιηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης από το λαό και τη νεολαία.
Αυτά φοβούνται κυβέρνηση - κουαρτέτο και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Γι’ αυτό προχωράνε στη θέσπιση νόμων που περιορίζουν τη δράση των σωματείων και των συλλόγων.
Όσοι νομίζουν ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια είναι γελασμένοι…».
Οι 86 Σύλλογοι που διαδηλώνουν
  1. Αποφάσεις συμμετοχής για στα συλλαλητήρια έχουν πάρει οι εξής φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι:
  2. Φυσικού ΕΚΠΑ
  3. Πληροφορικής ΕΚΠΑ
  4. Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ
  5. Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
  6. Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ
  7. Δασκάλων (ΠΤΔΕ) ΕΚΠΑ
  8. Νηπιαγωγών (ΤΕΑΠΗ) ΕΚΠΑ
  9. Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ
  10. Οικονομικού ΕΚΠΑ
  11. Πολιτικού ΕΚΠΑ
  12. Η/Μ ΕΚΠΑ
  13. Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
  14. Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας
  15. Πληροφορικής Χαροκοπείου
  16. Ψυχολογίας Παντείου
  17. Γεωγραφίας ΧΑΣΟ
  18. Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ
  19. Φοιτητικής Εστίας Αθηνών
  20. ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά
  21. ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά
  22. ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας
  23. ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας
  24. ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας
  25. Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας
  26. ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας
  27. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πάτρας
  28. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής Πάτρας
  29. Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας
  30. Χημικών Μηχανικών Πάτρας
  31. Μαθηματικού Πάτρας
  32. Γεωλογικού Πάτρας
  33. Φυσικού Πάτρας
  34. Νηπιαγωγών Πάτρας
  35. Ιατρικής Πάτρας
  36. Φαρμακευτικής Πάτρας
  37. Οικονομικού Πάτρας
  38. Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας
  39. Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πάτρας
  40. ΔΠΦΠ Πάτρας
  41. ΔΠΠΝΤ Πάτρας
  42. ΣΤΕΦ Πάτρας
  43. ΣΕΥΠ Πάτρας
  44. ΤΕΙ Πύργου
  45. ΤΕΙ Ναυπάκτου
  46. Ιστορικού - Αρχαιολογικού Ιωαννίνων
  47. Μεταπτυχιακών Φυσικού Ιωαννίνων
  48. Μεταπτυχιακών ΠΤΔΕ Ιωαννίνων
  49. Χημικού Ιωαννίνων
  50. Νηπιαγωγών Ιωαννίνων
  51. Φυσικού Ιωαννίνων
  52. Τεχνών Ηχου και Εικόνας Κέρκυρας
  53. Φυσικού Ηρακλείου
  54. Ιατρικής Ηρακλείου
  55. CSD Ηρακλείου
  56. Χημικού Ηρακλείου
  57. Βιολογικού Ηρακλείου
  58. ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηρακλείου
  59. ΣΤΕΓ ΤΕΙ Ηρακλείου
  60. ΤΕΙ Ρεθύμνου
  61. Φιλοσοφικής Ρεθύμνου
  62. Ψυχολογίας Ρεθύμνου
  63. Κοινωνιολογίας Ρεθύμνου
  64. Δασκάλων Ρεθύμνου
  65. Νηπιαγωγών Ρεθύμνου
  66. ΤΕΙ Χανίων
  67. Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης
  68. Σύλλογος Φοιτητών Εστιών Ξάνθης
  69. Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής
  70. Σύλλογος Φοιτητών ΠΤΔΕ Ρόδου
  71. Επιτροπές Αγώνα Μυτιλήνης
  72. Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας
  73. Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλίας
  74. Γεωλογικού ΑΠΘ
  75. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
  76. Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
  77. Νομικής ΑΠΘ
  78. Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής ΑΠΘ
  79. Γερμανικής Φιλολογίας ΑΠΘ
  80. Καλών Τεχνών Φλώρινας
  81. ΤΕΙ Λαμίας
  82. Οικοτρόφων Σπουδαστών Χαλκίδας
  83. ΣΔΟ Καλαμάτας
  84. ΣΤΕΓ Καλαμάτας
  85. Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου
  86. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.