Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Στο βωμό του κέρδους: Νέο εργατικό «ατύχημα» στη ΔΕΗ ‒ ΚΚΕ: Η απελευθέρωση της αγοράς οδηγεί στο θάνατο

Νεκρός 42χρονος σε εργατικό «ατύχημα» στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης - Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Δευ, 18/08/2014 - 14:49
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 18/08/2014 - 14:50
Έναν ακόμη νεκρό μετρά η εργατική τάξη στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων. 
Ένας 42χρονος ηλεκτρολόγος και εργοδηγός, μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ, σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.
Ο 42χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία, το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης σε εκσκαφέα στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης.
Η σορός του 42χρονου έχει μεταφερθεί για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ το αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης που ενεργεί προανάκριση έχει ζητήσει αυτοψία στον χώρο του ατυχήματος.
Και με ετικέτα:

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το εργατικό «ατύχημα» στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα σε εγκαταστάσεις και μονάδες της ΔΕΗ, αυτή τη φορά στο ορυχείο Ψαθί στη Μεγαλόπολη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 42χρονου ηλεκτρολόγου, πατέρα δύο παιδιών και προέδρου του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα η εργατική τάξη θρηνεί δύο νεκρούς εργάτες σε ορυχεία της ΔΕΗ. 

Η κυβέρνηση και ειδικά το Υπ. Εργασίας έχουν την κύρια ευθύνη και είναι συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα.

Επιβεβαιώνεται ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού, το κυνήγι του κέρδους οδηγούν στη συνεχή μείωση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, την εντατικοποίηση της εργασίας που είναι οι κύριες αιτίες των θανατηφόρων ατυχημάτων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την εργασιακή «ζούγκλα» και χρειάζεται να διεκδικήσουν μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά, μαζί με την πάλη για να καταργηθεί η απελευθέρωση στον τομέα της ενέργειας και για να γίνει η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων σε αυτήν. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.