Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Το κυνήγι του μέγιστου κέρδους: Τα εργατικά ατυχήματα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Νέο εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα
Δημοσίευση: Κυρ, 03/08/2014 - 14:52
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 03/08/2014 - 20:32
Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 9 το πρωί στα «Σκληρά» του Ορυχείου Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται ανάμεσα στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.
Το ατύχημα συνέβη, όταν εργαζόμενος που είναι οδηγός μεγάλου φορτηγού τύπου «Τάπερ» με 8μηνη σύμβαση στην ΔΕΗ, στην προσπάθειά του να αδειάσει το φορτίο στην απόθεση, αποκολλήθηκε χωμάτινο τμήμα πίσω από το όχημα που παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα ο οδηγός πηδώντας για να σωθεί, να τραυματιστεί σοβαρά.

Το εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα συχνά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα λόγω της έλλειψης προσωπικού των ελλειπών μέτρων ασφαλείας και της υπερπροσπάθειας των λιγοστών εργαζόμενων των ορυχείων.

Φωτό Αρχείου
Ο εργαζόμενος διεκομίσθη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τους συνδικαλιστές και τους συναδέλφους του ότι ο εργαζόμενος εισήχθη στο χειρουργείο, καθώς φέρει εξάρθρωση ισχύος, κάταγμα αριστερού χεριού, κάταγμα στο πόδι, ενώ εκφράζουν φόβους ότι ίσως έχει υποστεί και ρήξη σπλήνας λόγω της βίαιας πτώσης του. 
Να υπενθυμίσουμε ότι στον ίδιο εργασιακό χώρο πρόσφατα είχε σημειωθεί θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ) έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την εντατικοποίηση της εργασίας απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της υγιεινής των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.