Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Νέες κυρώσεις εξετάζει η ΕΕ εν μέσω βομβαρδισμών και επιφυλάξεων ‒ 820 χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες έχουν καταφύγει στη Ρωσία


Ουκρανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζει η ΕΕ ενώ το Κίεβο συνεχίζει τους βομβαρδισμούς
Η κυβέρνηση των εθνικιστών και των φασιστών του Κιέβου συνεχίζει το αιματοκύλισμα στις νοτιοανατολικές περιοχές, προκαλώντας καθημερινά νέα θύματα κυρίως μεταξύ των αμάχων.
Χθες στο στόχαστρο βρέθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ντονέτσκ, με ανθρωπιστικές οργανώσεις να καταγγέλλουν το Κίεβο ότι αναπτύσσει πυραυλικά συστήματα «Grad» σε κατοικημένες περιοχές, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα οι βομβαρδισμοί έχουν αναγκάσει πάνω από 130 χιλιάδες ανθρώπους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο και της συνόδου κορυφής της ΕΕ, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να εμφανίζονται διχασμένοι στην προοπτική νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κυρίως λόγω των διαφορετικών τους συμφερόντων.
Συνεχείς βομβαρδισμοί
Το βράδυ της Παρασκευής οι δυνάμεις του Κιέβου βομβάρδισαν το σιδηροδρομικό σταθμό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και σε διπλανά κτίρια. Μία οβίδα έπληξε ένα τρόλεϊ, και μόνο από τύχη γλίτωσαν οι επιβάτες του.
Επίσης η αποστολή του ΟΑΣΕ στην περιοχή, ανέφερε το θάνατο μίας 82χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από σφαίρες της ταξιαρχίας «Αϊντάρ», στο χωριό Αλεξαντρίφκα στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ.
Η ταξιαρχία που ανήκει στις στρατιωτικές δυνάμεις της κυβέρνησης των εθνικιστών και των φασιστών του Κιέβου, έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από κατοίκους για λεηλασίες και δολοφονίες στην περιοχή.
Εξάλλου, οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα την ουκρανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων «Grad» σε κατοικημένες περιοχές, σημειώνοντας ότι αυτό «αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».
Από την άλλη πλευρά, οι πρώτοι 28 από τους Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις των πολιτοφυλάκων τις προηγούμενες μέρες, αφέθηκαν να επιστρέψουν στις εστίες τους -όπως ανακοίνωσε ουκρανική πηγή- λίγες ώρες αφότου εκπρόσωποι των ρωσόφωνων ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν ασφαλή διάδρομο για τη διέλευσή τους.
Την ίδια ώρα, η τραγική κατάσταση στον ανθρωπιστικό τομέα αναδεικνύεται και από τα νούμερα που αφορούν στους πρόσφυγες. Περισσότεροι από 130 χιλιάδες άνθρωποι από την Ουκρανία ζήτησαν καθεστώς πρόσφυγα ή προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικές υπηρεσίες.
Συνολικά, από την 1η Απρίλη του 2014, 820 χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες κατέφυγαν στη Ρωσία για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου.
Στη σύνοδο της ΕΕ ο Ποροσένκο
Η κατάσταση στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο και της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου.
Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά επίσης επιθυμεί μια πολιτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της διένεξης.
Από την πλευρά του ο Πέτρο Ποροσένκο υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», ενώ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία ότι έστειλε στρατεύματα και άρματα μάχης στο ουκρανικό έδαφος. «Σήμερα μιλάμε για την τύχη της Ουκρανίας, όμως αύριο θα μπορούσε να είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ευρώπης», εκτίμησε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Επιφυλάξεις για νέες κυρώσεις
Ωστόσο, οι ηγέτες της ΕΕ εμφανίζονται διχασμένοι στην προοπτική νέων κυρώσεων, κυρίως λόγω των διαφορετικών τους συμφερόντων σχετικά με τη Ρωσία.
Έτσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας «θα διευρυνθούν χωρίς αμφιβολία απόψε», κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εργαστεί για την αύξηση του επιπέδου τους» τόνισε επίσης ο Ολάντ, που μίλησε για την κατάσταση στην Ουκρανία με αφορμή τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο των Σοσιαλδημοκρατών ηγετών της ΕΕ.
Αντίθετα, ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Στουμπ, που είδε τη χώρα του να πλήττεται ιδιαίτερα από το πρόσφατο ρωσικό εμπάργκο, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα αποφασίσουν κατά τη σημερινή σύνοδο κορυφής, αν θα επιβάλουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. «Είναι ξεκάθαρο ότι θα συζητήσουμε νέες κυρώσεις, καθώς η κατάσταση έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες (…) αλλά δεν θα αποφασίσουμε για την επιβολή τους σήμερα», είπε ο Στουμπ στη διάρκεια συνέντευξής του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό YLE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.