Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ιουδαιοναζί: Εκεχειρία τέλος. Να αφανιστούν από προσώπου γης οι Παλαιστίνιοι ‒ Κι εμείς: Αυτή είναι η μοίρα μας αν δεν αφανίσουμε τον καπιταλισμό ‒ Τελικά την Τρίτη το πρωί (5/8/2014) Ισραήλ και Χαμάς ανακοίνωσαν εκεχειρία 72 ωρών ‒ 1.822 νεκροί (398 παιδιά), 9.370 τραυματίες (2 VIDEO - 10 ΦΩΤΟ)


«Θα πρέπει να πεθάνουν και τα σπίτια τους θα πρέπει να καταστραφούν έτσι ώστε να μην γεννούν πλέον τρομοκράτες» και πρόσθεσε «είναι όλες εχθροί, και το αίμα τους θα έπρεπε να είναι στα χέρια μας. Αυτό ισχύει επίσης για τις μητέρες των νεκρών τρομοκρατών».
Σύμφωνα με το Ιρανικό ειδησεογραφικό σάιτ, PressTV, ανέφερε, ότι αυτές οι μητέρες έδωσαν ζωή σε «μικρά φίδια».
Ayelat Shaked (Ιούλ. 2014), μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου.
Ως πότε θα ξεγελιόμαστε από το ελκυστικό πρόσωπο του καπιταλισμού;
Έσπασε για μια ακόμη φορά η εκεχειρία στη Γάζα από το Ισραήλ - Νεκρό από σφαίρα ένα 8χρονο κορίτσι
Δημοσίευση: Δευ, 04/08/2014 - 12:04
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 04/08/2014 - 14:46
Νέα Ενημέρωση: Τρί, 05/08/2014 - 10:10
Παραβιάστηκε για ακόμη μία φορά η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε κηρυχθεί από το Ισραήλ και τέθηκε σε ισχύ στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 4 Αυγούστου προκειμένου να φθάσει στην περιοχή ανθρωπιστική βοήθεια.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ότι ένα 8χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από σφαίρα, ενώ 30 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και παιδιά μετά από ισραηλινή επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, στην πόλη της Γάζας.
Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε άλλη αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών σε προσφυγικό καταυλισμό στην κεντρική Γάζα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ατόμων.
Τους 1.822 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, ανάμεσά τους 398 παιδιά, ενώ σε 9.370 ανέρχονται οι τραυματίες.

Νέα Ενημέρωση: Τρί, 05/08/2014 - 10:10
  
Εκεχειρία 72 ωρών ανακοίνωσαν Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας


Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 8 το πρωί της Τρίτης, αν και οι μέχρι τώρα εκεχειρίες δεν ευδοκίμησαν λόγω της επιθετικότητας του Ισραήλ.

Η πρωτοβουλία για τη νέα εκεχειρία ανήκει στην Αίγυπτο, η οποία κάλεσε τις δύο πλευρές στο Κάιρο για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την οριστική κατάπαυση του πυρός.

«Η Χαμάς ανακοίνωσε στην Αίγυπτο ότι αποδέχεται την τριήμερη εκεχειρία» δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

«Είχαμε ήδη αποδεχτεί την αιγυπτιακή πρωτοβουλία πριν από τρεις εβδομάδες» δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ.
902

Εικόνες  - σοκ από τον βομβαρδισμό:

Χαμάς: Σταματήστε τον αποκλεισμό και τις βόμβες
Στον απόηχο της επίθεσης, εκπρόσωποι της Χαμάς που βρίσκονται στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας συμφώνησαν στο σύνολο των αιτημάτων που θέτουν, ένα από τα οποία είναι η άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα.
Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ζητά μεταξύ άλλων την κήρυξη εκεχειρίας, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα, τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας και το άνοιγμα των μεθοριακών διαβάσεων, όπως δήλωσε ο Μάχερ αλ Τάχερ, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Σημείωσε ότι στα αιτήματα περιλαμβάνονται η διεύρυνση της ζώνης αλιείας στα 12 ναυτικά μίλια και η απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων από το Ισραήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.