Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Παγκόσμιος συναγερμός για τη "ρωσική εισβολή" ‒ Στο Λουγκάνσκ τα πρώτα 20 οχήματα ‒ Με κυρώσεις απειλούν ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ (VIDEO)


Παγκόσμιος συναγερμός για την "ρωσική εισβολή" στην Ουκρανία

22/8/2014, 23:55

Τουλάχιστον 20 ρωσικά φορτηγά που μεταφέρουν φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στο κέντρο του Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, που αποτελούσε τον τελικό προορισμό τους.
«Περίπου 20 φορτηγά KamAZ εισήλθαν στο Λουγκάνσκ προερχόμενα από τη ρωσική μεθόριο. Τα φορτηγά αυτά τα είδαν στο δρόμο Ομπορόνα» στο κέντρο της πόλης δήλωσε ένας αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει εκτάκτως για να συζητήσει το θέμα καθώς  πέρασε σε ουκρανικό έδαφος χωρίς την έγκριση του Κιέβου, το οποίο από την πλευρά του χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή "εισβολή" εκ μέρους της Ρωσίας.
Αντίθετα, ένας υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο στέλνοντας την οχηματοπομπή στην Ουκρανία.
«Ενεργούμε σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.
«Δε μπορούμε να αποδεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε την καταστροφική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι στη νοτιανατολική Ουκρανία» τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε την ανησυχία του σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης.
"Ο γενικός γραμματέας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις πληροφορίες ότι μια ρωσική αυτοκινητοπομπή πέρασε τα σύνορα με την Ουκρανία χωρίς την άδεια των ουκρανικών αρχών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Μπαν, Στεφάν Ντιζαρίκ.
"Μολονότι αναγνωρίζουμε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται, οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια μπορεί να υποδαυλίσει την ήδη επικίνδυνη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία", σημείωσε ο εκπρόσωπος.
Απειλούν με κυρώσεις οι ΗΠΑ
Κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος  την είσοδο της ρωσικής οχηματοπομπής τονίζοντας ότι η Μόσχα θα πρέπει να αποσύρει τα φορτηγά αν δεν θέλει να υποστεί οικονομικές κυρώσεις.
Ο Μπεν Ρόουντς, ο αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές ενέργειες πυροδοτούν την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης με επικίνδυνο τρόπο.
Σύμφωνα με τον Ρόουντς, η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να συζητήσει την κατάσταση αυτή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε. Τόνισε ότι εάν δεν αποσυρθεί το κομβόι, η Ρωσία θα πληρώσει "επιπρόσθετο κόστος", εννοώντας τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.