Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΕΕ-Σύνοδος ΥΠΕΞ: Ιράκ, Ισραήλ, Ουκρανία στο επίκεντρο ‒ Δηλώσεις Βενιζέλου ‒ ΚΚΕ: ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οι λαοί μόνο δεινά μπορούν να περιμένουν

ΚΚΕ: Για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Δημοσίευση: Παρ, 15/08/2014 - 20:03
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 15/08/2014 - 20:09
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, επισημαίνεται:
«Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και οι επικίνδυνες αποφάσεις της, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ είναι εχθρός των λαών.
Επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά τα προκλητικά προσχήματα περί "ανθρωπιστικής βοήθειας" και "προστασίας πληθυσμών", η σύνοδος χαιρέτισε τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ και αποφάσισε νέο γύρο εξοπλισμών στην περιοχή, στο όνομα της αντιμετώπισης των ισλαμιστών του ΙΚΙΛ, που μέχρι πρότινος τους εξόπλιζαν συστηματικά οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους.
Η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού, η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, ο νέος γύρος βομβαρδισμών των ΗΠΑ στο σπαρασσόμενο από συγκρούσεις Ιράκ, η μεθόδευση διαμελισμού της Λιβύης από τις δυνάμεις που στηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε χώρες της Αφρικής, έχουν κοινό παρονομαστή: Το ματοκύλισμα και τον κατατρεγμό των λαών, τις αλλαγές συνόρων, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Μαρτυρούν τους ανταγωνισμούς για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλευτούν τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της.
Συνένοχη για αυτές τις εξελίξεις είναι και η ελληνική κυβέρνηση, που έχει ρόλο και ανάμειξη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τμημάτων της αστικής τάξης της χώρας.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι λαοί, να πληρώσουν με μια γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση την επίλυση των λογαριασμών ανάμεσα στα μονοπώλια.
Οι λαοί μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα ότι μόνο δεινά μπορούν να περιμένουν από την ΕΕ και τις αποφάσεις της, από τα παζάρια, τις συμφωνίες ανάμεσα στους καπιταλιστές, τις μεταξύ τους συγκρούσεις. 

Συμφέρον των λαών σε κάθε χώρα, είναι να βάλουν με την πάλη τους εμπόδια στα σχέδια του κεφαλαίου, να παλέψουν για την αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση, και να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν». 

902
ΕΕ: Ιράκ και Ουκρανία στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών
Δημοσίευση: Παρ, 15/08/2014 - 19:55
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 15/08/2014 - 20:02
Η κατάσταση στο Ιράκ και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρόσχημα την «ανθρωπιστική βοήθεια» καλωσόρισαν την απόφαση μεμονωμένων κρατών - μελών να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα των Κούρδων του Ιράκ για έκτακτη παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Η απόφαση αυτή δίνει το ευρωπαϊκό πράσινο φως στις πρωτοβουλίες αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τα συμπεράσματα του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, «θα γίνουν σύμφωνα με τις δυνατότητες και το εθνικό δίκαιο των κρατών - μελών, και με τη συναίνεση των ιρακινών εθνικών Αρχών».
Όσον αφορά στην κλιμακούμενη κρίση που έχει ξεσπάσει στα ρωσοουκρανικά σύνορα, η ΕΕ καλεί τη Ρωσία να «σταματήσει αμέσως» τις συνοριακές εχθροπραξίες.
«Η οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση από μέρους της Ρωσίας, ακόμη και υπό την πρόφαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα θεωρηθεί από την ΕΕ ως κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου», τονίζεται στην ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνόδου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με το Ιράκ υποστήριξε ότι η «η Ελλάδα δεν μπορεί να διαθέσει στρατιωτικά μέσα, αλλά μπορεί να συμβάλει ανθρωπιστικά και μπορεί να στηρίξει πολιτικά».
Σε ό,τι αφορά στη Λωρίδα της Γάζας, τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και των αμερικανικών προτάσεων, ενώ για την Ουκρανία δήλωσε ότι η Ελλάδα «είναι στη διάθεσή τους, προκειμένου να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της (...) ώστε να υπάρξει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο θα επιτρέψει την αποκλιμάκωση στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.