Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μιζούρι ΗΠΑ: Ρατσισμός, κρατική βία, καταστολή και κατάσταση έκτακτης ανάγκης ‒ Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ατλάντα: Μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας (17 ΦΩΤΟ)

Μιζούρι ΗΠΑ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας επέβαλλε ο κυβερνήτης για να εμποδίσει τις διαδηλώσεις
Δημοσίευση: Κυρ, 17/08/2014 - 08:08
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 17/08/2014 - 10:35
Κλιμακώνει τον αυταρχισμό της η πολιτεία του Μιζούρι σε βάρος των ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό του 18χρονου άοπλου μαύρου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο από πυρά αστυνομικού, επειδή περπατούσε στο δρόμο και εμπόδιζε την κυκλοφορία, σύμφωναμε την επίσημη αιτιολογία της αστυνομίας.
Ο κυβερνήτης του Μιζούρι κήρυξε το προάστιο Φέργκιουσον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 το πρωί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις που διοργανώνει η αφροαμερικανική κοινότητα με αφορμή το θάνατο του νεαρού.
Παρά την απαγόρευση, περίπου 150 διαδηλωτές κατάφεραν να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, άνδρες της οποίας επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα και προειδοποιούσαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν το δρόμο. Τελικά, έκαναν χρήση κροτίδων καπνού εναντίον τους για να τους διαλύσουν.
Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος μαύρος Μάικλ Μπράουν, πυροβολήθηκε το περασμένο Σάββατο. Μια μαρτυρία αναφέρει ότι είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά την ώρα που πυροβολήθηκε. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι είχε επιτεθεί σε αστυνομικό και προσπάθησε να του κλέψει το όπλο.
Επίσης ο νεαρός ήταν ύποπτος για την κλοπή πούρων από κατάστημα, σύμφωνα με συνέντευξη της αστυνομίας η οποία προκαλεί αφορμή για νέες κατηγορίες σε βάρος των αρχών για απόκρυψη στοιχείων.
Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ο 28χρονος αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον που πυροβόλησε τον νεαρό, δεν γνώριζε ότι ήταν ύποπτος για ληστεία και ήθελε μόνο να τον πείσει να φύγει από τον δρόμο και να μετακινηθεί στο πεζοδρόμιο.
Καθημερινές κινητοποιήσεις γίνονται στο συγκεκριμένο προάστιο, που μαστίζεται από την φτώχεια, την ανεργία και τις κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες, από τις 9 Αυγούστου με την αστυνομία να επιτίθεται στους διαδηλωτές με χημικά, γκλομπς ακόμη και πυροβολισμούς.
Διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της βίας έγιναν ακόμη στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Ατλάντα.
Νέα Υόρκη
Στο μεταξύ, το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο το Σάββατο 16 Αυγούστου και προέρχεται από βίντεο που προέβαλε το αμερικάνικο κανάλι ΚMOV και δείχνει το άψυχο σώμα του 18χρονου νεαρού λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του μέσα στο δρόμο του Φέργκιουσον και δύο ερευνητές της αστυνομίας να το εξετάζουν:

Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.