Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Εκεχειρία(;) στη Γάζα: Χαρές με κλάματα


Σε ισχύ η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Τρί, 26/08/2014 - 20:02
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 26/08/2014 - 20:58
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση -που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων- ανακοίνωσε ότι ισχύει  εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, από τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Την αναφορά επιβεβαίωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. 
Ο πρόεδρος Αμπάς, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη Ραμάλα υπογράμμισε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε από τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να συνοδευτεί από βοήθεια για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων κοινοτήτων.
"Το Ισραήλ αποδέχτηκε την αιγυπτιακή πρόταση για πλήρη και χωρίς χρονικούς περιορισμούς εκεχειρία" δήλωσε στέλεχος του ισραηλινού κράτους.
Οι πρώτες πληροφορίες για το τι περιέχει η συμφωνία - Οι πρώτες αντιδράσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκεχειρία προβλέπει επίσης «την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας», τον οποίο επέβαλε το Ισραήλ το 2006, και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των Παλαιστινίων, κάτι που φυσικά αυτήν την στιγμή δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί.
H κατάπαυση του πυρός προβλέπει
  • Το άμεσο άνοιγμα των σημείων διέλευσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα προκειμένου «να εισέλθει ταχέως ανθρωπιστική βοήθεια, τα μέσα και τα υλικά για την ανοικοδόμηση», ανακοινώθηκε από στελέχη της αιγυπτιακής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι
  • H συμφωνία θα επιτρέψει επίσης «την αλιεία σε απόσταση έως 6 ναυτικών μιλίων και
  • Τη συνέχιση των έμμεσων διαπραγματεύσεων (στο Κάιρο) μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με άλλα θέματα για διάστημα ενός μήνα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός».
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί «μια νίκη για την αντίσταση».
Ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είπε ότι «αυτός ο πολιορκημένος, αδύναμος λαός νίκησε τον ισχυρότερο στρατό στη Μέση Ανατολή και κατέστρεψε τη δύναμη αποτροπής του εχθρού και τον μύθο του στρατού που δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί».

Χαρές με κλάματα

Στη Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες παλαιστίνιοι γιορτάζουν στους δρόμους την επίτευξη εκεχειρίας, έπειτα από 50 ημέρες σφαγής καιδολοφονιών από τους Ισραηλινούς που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από2.140 Παλαιστίνιους (βλέπε και από Μποτίλια).
Πυροβολισμοί σε ένδειξη χαράς ηχούν στην πόλη της Γάζας, ενώ από τα τεμένη ακούγονταν προσευχές.
Όμως, η ισραηλινή κυβέρνηση, συνέχισε και νωρίτερα σήμερα τους δολοφονικούςβομβαρδισμούς (Μποτίλια ό.π.π.)
Μάλιστα, μετά τις αναφορές για επίτευξη εκεχειρίας ισραηλινά αεροσκάφη ενέτειναν τις επιθέσεις τους εναντίον της Γάζας σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους στη Ράφα.
Παράλληλα, οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από έναν όλμο που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της περιοχής Εσκόλ που βρίσκεται στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.
Εκεχειρία και βαρβαρότητα

Χρειάζεται να υπενθυμιστεί ότι εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας είχε επιτευχθεί και πριν από μερικές βδομάδες, ωστόσο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα αυτή κατέρρευσε.
Στην πραγματικότητα, όσο διαρκεί η βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής και του αποκλεισμού, οι εκεχειρίες θα είναι μόνο κάποιες ανάπαυλες ανάμεσα στις βόμβες και τα ισραηλινά εγκλήματα, θα είναι "ειρήνη" με το πιστόλι των ιμπεριαλιστών στον κρόταφο του παλαιστινιακού λαού.
902
 
Βλέπε από Μποτίλια:
Και με ετικέτα Ιουδαιοναζί (93)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.