Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ: Δήλωση για την απάντηση του επίτροπου Γεωργίας της ΕΕ

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την απάντηση του επίτροπου Γεωργίας της ΕΕ
Δημοσίευση: Σάβ, 16/08/2014 - 22:26
Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απάντηση του επίτροπου Γεωργίας της ΕΕ, Ντ. Τσιόλος, στην επιστολή της σημειώνει:
Ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσει η ΕΕ, επικαλείται τη σύσταση μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας, τις συσκέψεις εμπειρογνωμόνων, και αναφέρεται γενικώς σε μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης, και μείωσης της προσφοράς.
Μήπως άραγε αυτό σημαίνει νέες χωματερές;
Είναι ενδεικτικό ότι παρά τη συγκεκριμένη ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για άμεσες αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της ΕΕ και τα αντίποινα της Ρωσίας, και τη στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα για το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ο επίτροπος δεν ανέφερε στην επιστολή του το παραμικρό.
Η συγκεκριμένη επιστολή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ενδεικτική ότι οι δηλώσεις της ΕΕ, οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειες που υπέστησαν, είναι "στον αέρα".
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στα ευρωενωσιακά όργανα, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, που παραπέμπουν ουσιαστικά το πρόβλημα στις καλένδες, ακυρώνοντας στην πράξη τις όποιες θολές υποσχέσεις τους.
Την ίδια στιγμή η κατάσταση ΑΜΕΣΑ θα γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς μετά τα ροδάκινα ακολουθούν προϊόντα που κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εξάγονται στη Ρωσία, και η συγκομιδή αρχίζει τώρα, οπότε η καταστροφή θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική.
Επιπρόσθετα, η φτωχομεσαία αγροτιά έχει να αντιμετωπίσει τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, τις καθυστερήσεις ετών στην καταβολή των κουτσουρεμένων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τα χαράτσια, κλπ.
Το ΚΚΕ απαιτεί τώρα να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία.
Μονόδρομο για τους φτωχομεσαίους αγρότες, αποτελεί η αγωνιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους, με διάθεση των αδιάθετων ποσοτήτων σε κάλυψη λαϊκών αναγκών, στην κατεύθυνση της πάλης για ένα δρόμο ανάπτυξης απαλλαγμένο από ΕΕ και μονοπώλια, που να υπηρετεί τα συμφέροντά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.