Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εφοπλιστές: Τα «θέλω» τους και οι οι εξαγγελίες Βαρβιτσιώτη σε διημερίδα-ρεκλάμα τους εις βάρος του λαού

Σαπάκια όπως αυτά της ΝΕΛ είναι ο «καθρέφτης» της άθλιας κατάστασης που έχουν επιβάλει στην ακτοπλοΐα κυβέρνηση και εφοπλιστές
Για σαπάκια βλέπε αναλυτικά από Μποτίλια: 
Υπουργείο Εφοπλιστών: Άγονες γραμμές, γόνιμα σαπάκια και ασφάλεια στον πάτο της θάλασσας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Διημερίδα - ρεκλάμα στους ακτοπλόους εφοπλιστές
Εγινε στη Μυτιλήνη και αποτέλεσε το έδαφος για νέες ανατροπές σε βάρος νησιωτών και ναυτεργατών
Η προετοιμασία του εδάφους για ακόμα περισσότερο «ζεστό χρήμα» στους εφοπλιστές που «αλωνίζουν» τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ήταν ο βασικός στόχος της διημερίδας, με θέμα «Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες Βόρειου Αιγαίου» που διοργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Από τις τοποθετήσεις του υπουργού, διαφάνηκε επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, να ξαναμοιράσει την πίτα των επιδοτήσεων, αλλά και να πάει ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των ναυτεργατών.
Με βάση αυτούς τους σχεδιασμούς, το σκηνικό που διαμορφώνεται στην ακτοπλοΐα θα είναι χειρότερο από αυτό που έχουν ζήσει μέχρι σήμερα νησιώτες, επιβάτες και ναυτεργάτες.
Επιβεβαιώνεται ότι η κερδοφορία των εφοπλιστών και η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών είναι ασυμβίβαστα.
Μιλώντας στην ημερίδα, ο υπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει δεινή τη θέση των εφοπλιστών, επικαλούμενος τη μείωση της επιβατικής κίνησης, τη μείωση του στόλου και τις ζημιές των ακτοπλοϊκών εταιρειών, μετρώντας βεβαίως τις συγκοινωνίες ως τομέα που πρέπει να υπηρετεί τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες, αποκρύβοντας επίσης αιτίες που συμβάλλουν, που είναι η οικονομική κρίση και η φτώχεια στην οποία κυλάνε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του λαού.
Οι εξαγγελίες Βαρβιτσιώτη
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατέληξε στα εξής:
  • «Ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης προς την ακτοπλοΐα της χώρας και αναβάθμιση της κατηγορίας των πλοίων που εκτελούν συμβάσεις δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρετούν γραμμές». Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κι άλλο τα χρήματα που καταλήγουν στις τσέπες των εφοπλιστών, για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές». Χρήματα θα αναζητήσει - όπως είπε - και από ευρωπαϊκούς πόρους. «Βιτρίνα» για την αύξηση των κονδυλίων θα αποτελέσει ο εκσυγχρονισμός του στόλου, που προβλεπόταν από τις μέχρι τώρα συμβάσεις, αλλά ποτέ δεν έγινε.
  • «Θα δοθεί οριστική λύση για τις μακροχρόνιες συμβάσεις του Βορείου Αιγαίου που δεν εξυπηρετούνται». Στην ουσία, αναφέρεται στα προβλήματα που προκαλεί η ΝΕΛ με τα σαπάκια (τους φεύγουν οι προπέλες εν πλω, ταξιδεύουν με ανοιχτό καταπέλτη κ.λπ.), τα οποία έχει δρομολογήσει στα νησιά, ενώ τσεπώνει μέχρι τώρα εκατομμύρια ευρώ. Η «τιμωρία» της εταιρείας, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι «έχει κληθεί σε απολογία» και σε δύο βδομάδες, δηλαδή με το κλείσιμο της επικερδούς θερινής σεζόν, θα ανακοινωθούν «οι αποφάσεις» σε βάρος της.
  • «Εξορθολογισμός των γραμμών με γνώμονα το σεβασμό των αναγκών των νησιωτών και ο οποίος θα γίνει σε ένα πλαίσιο αναθεώρησης των όσων ίσχυαν μέχρι σήμερα». Κοινώς, προετοιμάζεται το ξαναμοίρασμα της πίτας, στο φόντο και των ανταγωνισμών μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Τα «θέλω» των εφοπλιστών
Από την πλευρά τους, οι εφοπλιστές ήταν ξεκάθαροι. Διεμήνυσαν ότι «τέλος τα ημίμετρα» και ότι αν οι νησιώτες θέλουν καράβια, θα πρέπει να ικανοποιηθούν πλήρως οι αξιώσεις τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας από τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μ. Σακέλη:
  • «Η επιβολή υποχρέωσης εκτέλεσης δρομολογίων τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή η υποχρεωτική 10μηνη απασχόληση, σημαίνει ότι στην Ακτοπλοΐα επιβάλλεται Δημόσια Υπηρεσία και στα ελεύθερα δρομολόγια (...) Η Ακτοπλοΐα είναι τουρισμός, το 80% του κόστους του πλοίου είναι ξενοδοχείο και το 60% - 85% του πληρώματος αφορά το ξενοδοχείο».
Με άλλα λόγια, απαίτησε την κατάργηση και επίσημα της δεκάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, την οποία έχουν κουρελιάσει οι εφοπλιστές, καθώς και την παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων, με τον ολοκληρωτικό διωγμό από τη σύνθεση των ναυτεργατών των γενικών υπηρεσιών (θαλαμηπόλους, μαγείρους), που έχουν ήδη μειωθεί κατά 45%.
Απαίτησε ακόμα την αύξηση των επιδοτήσεων «σε επίπεδο που να εξασφαλίζει κέρδος για τις εταιρείες», «μείωση του ενεργειακού κόστους, όπως συνέβη και με τη βιομηχανία», «επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 15%».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 28/8/2014


Από Μποτίλια: Εφοπλιστές (19)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.