Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η Γάζα, η Ουκρανία, και οι Αμερικανικές προετοιμασίες για πόλεμο πόλης ‒ Να γιατί το Φέργκιουσον μιάζει με Ιράκ!

Η Γάζα, η Ουκρανία, και οι Αμερικανικές προετοιμασίες για πόλεμο πόλης
14 Αυγούστου 2014
Πηγή και Μετάφραση:
Lenin Reloaded

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, ο κόσμος κοιτάει έντρομος καθώς ο στρατός του Ισραήλ σφυροκοπά την πυκνοκατοικημένη και εξαθλιωμένη περιοχή της Γάζας με βόμβες, ρουκέτες και όλμους, ενώ εξαπολύει δεκάδες χιλιάδες στρατού ενάντια σε έναν παγιδευμένο πληθυσμό.
Η παρατεταμένη σφαγή έχει κοστίσει το θάνατο σε σχεδόν 2000 ανθρώπους, έχει αποφέρει πάνω από 10.000 τραυματίες και έχει εκτοπίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπων, λόγω της μαζικής καταστροφής σπιτιών και βασικών υποδομών.
Παρόμοιες θηριωδίες λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Ουκρανία, αν και η κάλυψή τους από τα ΜΜΕ είναι πολύ μικρότερη.
Το αμερικανοκινούμενο καθεστώς του Κιέβου έχει εξαπολύσει το στρατό του, με βασική στήριξη από αυτόνομες φασιστικές στρατιωτικές οργανώσεις, σε μια βάρβαρη πολιορκία των μεγάλων πόλεων του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.
Ο αριθμός των θυμάτων έχει διπλασιαστεί κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και βρίσκεται, σύμφωνα με την υπερβολικά μετριοπαθή εκτίμηση των Η.Ε στους 2.086, με άλλους 5.000 να επιβεβαιώνονται ως τραυματίες. 
Κι εδώ, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, υπό τις συνθήκες μιας ενσυνείδητης επιχείρησης εθνοκάθαρσης από τους δεξιούς εθνικιστές του Κιέβου. Και, όπως και στη Γάζα, τα νοσοκομεία και τα σχολεία βάλλονται με όλμους, με θύματα ασθενείς και παιδιά.
Οι εικόνες από την Γάζα και την Ουκρανία των άψυχων και σακατεμένων σωμάτων των παιδιών, γέρων και γυναικών που κλαίνε δίπλα στα ερείπια σπιτιών και πολυκατοικιών, και αθώων ανδρών και γυναικών που θερίζονται από βλήματα καθώς φεύγουν από τα σπίτια τους ή πηγαίνουν να αναζητήσουν τροφή ή νερό για τις οικογένειές τους, έχουν σοκάρει και αηδιάσει τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο.
Σε άλλα μέρη όμως, τα γεγονότα αυτά παρακολουθούνται στενά με ψυχρό, επαγγελματικό ενδιαφέρον.
Αυτό συμβαίνει στα γραφεία ανώτερων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων στο Βερολίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες υποστηρίζουν την "αντιτρομοκρατική" εκστρατεία του καθεστώτος του Κιέβου ενάντια στον πληθυσμό της Ανατολικής Ουκρανίας.
Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης παραμένουν σιωπηλές, καθώς τα ΜΜΕ αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι ουσιαστικά ολόκληρη η από εδάφους επίθεση διεξάγεται από ακροδεξιές και νεοναζιστικές στρατιωτικές ομάδες. Αυτές περιλαμβάνουν το Τάγμα Αζόφ, το οποίο, όπως σημειώνουν οι  Sunday Times του Λονδίνου, "έχει το σύμβολο των ναζιστικών σωμάτων κεραυνοβόλας επίθεσης [stormtroopers] που απαγορεύεται πλέον στη Γερμανία." (Βλέπε σχετικά από Μποτίλια)
Σύμφωνα με δικές τους παραδοχές, αυτά τα φασιστικά στρατιωτικά σώματα έχουν προσελκύσει νεοναζί και υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής από έναν αριθμό χωρών όπως η Σουηδία, η Ιταλία, η Γαλλία, ο Καναδάς και η Ελλάδα.
Ενώ υπήρξε κατακραυγή για τον υποτιθέμενο κίνδυνο από τους Ευρωπαίους Ισλαμιστές που πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία να επιστρέψουν μετά στην Ευρώπη, δεν έχουν τεθεί παρόμοιες ανησυχίες για όσους αποκτούν εμπειρία μάχης στην Ανατολική Ουκρανία.
Κάτω από συνθήκες αυξανόμενων κοινωνικών εντάσεων στην Ευρώπη, υπάρχει αναμφισβήτητα σε τμήματα της κυρίαρχης ελίτ της Ευρώπης το συναίσθημα ότι οι σκληραγωγημένοι από τις μάχες μπράβοι των φασιστών μπορεί να φανούν χρήσιμοι στο όχι και πολύ απομακρυσμένο μέλλον.
Όμως η πιο στενή προσοχή που δίνεται στα γεγονότα στη Γάζα και την Ουκρανία αφορά το Πεντάγωνο, που είναι ως τους αγκώνες βουτηγμένο στο αίμα και των δύο αυτών πολέμων.
  • Ο στρατός των ΗΠΑ έχει τις στενότερες των σχέσεων με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, τις οποίες οι Ουάσινγκτον χρηματοδοτεί με 3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
  • Το Πεντάγωνο ζήτησε πρόσφατα από το Κογκρέσο άλλα 19 εκατομμύρια δολάρια, επιπρόσθετα με τα 23 εκατομμύρια που ήδη κατανεμήθηκαν για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μονάδων της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.
Εν μέσω της "αντιτρομοκρατικής" επίθεσης στα ανατολικά της χώρας, ο αμερικανικός στρατός έστειλε τον περασμένο μήνα μια ομάδα ειδικών στην "στρατηγική και πολιτική" στο Κίεβο για να αξιολογήσει αυτή την αιματηρή εκστρατεία.
  • Και οι δύο αυτές συγκρούσεις προσφέρουν εργαστήρια πραγματικών συνθηκών για κάτι που γίνεται όλο και περισσότερο κορυφαία προτεραιότητα στο Πεντάγωνο ‒την προετοιμασία των Αμερικανικών δυνάμεων για πόλεμο πόλης.
Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, αυτό δεν είναι τίποτε καινούργιο.
  • Το 2001, οι ΗΠΑ έχτισαν ένα κέντρο Εκπαίδευσης για Πόλεμο Πόλης για τον στρατό του Ισραήλ στην έρημο Νεγκέφ, με κόστος 266 εκατομμύρια δολάρια.
Η προσομοίωση πόλης, μεγέθους 7.4 τετραγωνικών μιλίων, χρησιμοποιείται για τις από κοινού ασκήσεις Ισραηλινών και Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μοιράζονται τις τεχνικές που μαθαίνουν, αντίστοιχα, στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο, και στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
  • Στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ, το Πεντάγωνο παρακολουθεί κάτι το οποίο βλέπει με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον: μια πλήρους κλίμακας πολιορκία μιας σύγχρονης πόλης και ενός κέντρου της βιομηχανικής εργατικής τάξης με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.
Ο πόλεμος στις μεγάλες πόλεις έχει κεντρική σημασία στο στρατιωτικό δόγμα που αναπτύσσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό διευκρινίζεται σε ένα κείμενο με τίτλο "Οι μεγαλουπόλεις και ο Αμερικανικός στρατός: Προετοιμασία για το σύνθετο και αβέβαιο μέλλον", το οποίο δημοσιεύτηκε από την Ομάδα Στρατηγικών Μελετών του Στρατού, με τις ευλογίες του διευθυντού του επιτελείου του, στρατηγού Raymond Odierno.
Προβλέποντας πως είναι "πολύ πιθανό οι μεγαλουπόλεις [δηλαδή οι μητροπόλεις με πληθυσμούς άνω των 10 εκατομμυρίων] να εξελιχθούν σε βασικό στρατηγικό έδαφος για κάθε μελλοντική κρίση που απαιτεί αμερικανική παρέμβαση", το κείμενο αποκαλύπτει πως το Πεντάγωνο έχει ήδη κάνει "μελέτες" και "έρευνα πεδίου" για την προετοιμασία τέτοιων επεμβάσεων στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, το Λάγος της Νιγηρίας, τη Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, την Πόλη του Μεξικό στο Μεξικό, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο στη Βραζιλία, και ... τη Νέα Υόρκη.
Περιγράφοντας τις συνθήκες που αναμένει ότι θα απαιτήσουν αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, το κείμενο προειδοποιεί:
  • "καθώς η ανισότητα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς αυξάνεται... η στασιμότητα θα συνυπάρχει με χωρίς προηγούμενο ανάπτυξη, καθώς οι παραγκουπόλεις και τα γκέτο θα μεγαλώνουν ραγδαία δίπλα στους σύγχρονους ουρανοξύστες. Αυτό είναι το μέλλον των πόλεων." "Η δραστική ανισότητα εισοδήματος" περιγράφεται περαιτέρω ως ο κύριος "μοχλός αποσταθεροποίησης" σε αυτές τις αστικές περιοχές.
Με άλλα λόγια, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προετοιμάζουν τον αμερικανικό στρατό για άμεσες αντεπαναστατικές επεμβάσεις, με στόχο την κατάπνιξη λαϊκών εξεγέρσεων, τις οποίες βλέπουν ως αναπόφευκτες συνέπειες της χωρίς πρηγούμενο κοινωνικής ανισότητας που δημιουργεί η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Η συμπερίληψη της Νέας Υόρκης στις "μελέτες" του Πενταγώνου καθιστά σαφές ότι αυτές οι προετοιμασίες αφορούν επαναστατικές εξελίξεις όχι μόνο στην Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή ή τη Λατινική Αμερική, αλλά και κρίσιμα, στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Ο στόχος της προετοιμασίας του στρατού των ΗΠΑ για την κατάπνιξη των λαϊκών εξεγέρσεων μέσα στις ΗΠΑ αφορά επίσης μια σειρά από προκλητικές ασκήσεις "εκπαίδευσης για πόλεμο πόλεων" που έχουν γίνει σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις τα τελευταία χρόνια.
Νωρίτερα φέτος, άνοιξε στην Βιρτζίνια Κέντρο Εκπαίδευσης Ομάδας Ασύμμετρου Πολέμου του Αμερικανικού στρατού, το οποίο περιλαμβάνει μια εικονική αμερικανική πόλη, γεμάτη με κτίρια γραφείων, εκκλησία, στάδιου αθλητισμού, στάση υπογείου και σιδηροδρομικό σταθμό.
Ο στρατός είπε ότι το κέντρο, αξίας 96 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει σχεδιαστεί για να "αναπαράγει" ρεαλιστικά "σύνθετα περιβάλλοντα επιχειρήσεων και να αναπτύσσει λύσεις."
Οι προετοιμασίες του Πενταγώνου συνοδεύουν την στρατιωτικοποίηση των υποτιθέμενα πολιτικών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν σχεδόν καθολικά εξοπλιστεί με ομάδες SWAT (Ειδικών Όπλων και Τακτικών), οπλισμένων ως τα δόντια για σύγχρονο πόλεμο, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στους κατοίκους του Σεν Λούις που διαμαρτύρονταν για τον φόνο του Μάικλ Μπράουν από αστυνομικούς.
  • Η σφαγή στη Γάζα και στην Ουκρανία αποτελεί προειδοποίηση για την εργατική τάξη στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
  • Η ίδια χρηματιστική και επιχειρηματική ολιγαρχία που υποστηρίζει αυτούς τους πολέμους προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει φονική βία για να υπερασπιστεί το σύστημά της ενάντια σε μια επαναστατική πρόκληση της εργατικής τάξης.
Είναι σαφές ότι η άρχουσα τάξη και τα στρατιωτικά της κέντρα προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η εργατική τάξη πρέπει να προετοιμαστεί και αυτή αναλόγως. 

Bill Van Auken

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.