Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ: 69 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ‒ ΕΕΔΥΕ: Καμιά εμπλοκή καμιά συμμετοχή στους πολέμους του κεφαλαίου ‒Σήμερα (7/8/2014) στις 7 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ακρόπολη

Νεκροί: Χιροσίμα, 200.000 - Ναγκασάκι, 80.000
Αμέτρητα, μέχρι σήμερα ακόμα, τα θύματα
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι
Δημοσίευση: Τετ, 06/08/2014 - 14:10
Σε ανακοίνωση για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Συμπληρώνονται φέτος εξήντα εννιά χρόνια, από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. 
Η επιθετικότητα και η βαρβαρότητα του καπιταλισμού είτε εκφράζεται με τη ρίψη ατομικών βομβών σε περίοδο πολέμου, είτε σε περίοδο ιμπεριαλιστικής ειρήνης, συμβαδίζει με την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των αστικών τάξεων για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Σήμερα, οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου για την κατανομή των ζημιών της κρίσης, αλλά και των κερδών.
Μεγαλώνει η όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Αυτή την ώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται ξανά από τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.
Να μπει τέρμα στην αιματοχυσία, να σταματήσει η κατοχή, ο εποικισμός, για να υπάρξει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο, πραγματικό παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο κράτος, αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ.
Άλυτο παραμένει και το ζήτημα της κατοχής από την Τουρκία εδαφών της Κύπρου εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας και επιθετικότητας.
Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν βοήθησε στην επίλυση του κυπριακού, ενώ η όλο και μεγαλύτερη συμπόρευση με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή, δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις. 
Το κυπριακό ήταν και παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, στηρίζοντας τη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι δεμένες με τα υπαρκτά ανοιχτά ζητήματα αντιθέσεων με την Τουρκία και την Αλβανία, με τη FYROM, αλλά και την Αίγυπτο και τη Λιβύη, στο πλαίσιο των γενικότερων αντιθέσεων, ιδιαίτερα για την ΑΟΖ και την Ενέργεια και εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς.
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.
Η πάλη για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι αναπόσπαστη με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου με τους λαούς κυρίαρχους και τη δική τους εξουσία.»

902
Εφιαλτική εικόνα που τρομοκρατεί την ανθρωπότητα.

Παρ' όλα αυτά, ακολούθησε ο ψυχρός πολέμος και το «κυνήγι των εξοπλισμών».
Σήμερα η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη για το ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
Δημοσίευση: Πέμ, 07/08/2014 - 08:30
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 07/08/2014 - 08:30
Το απόγευμα στις 7 η συγκέντρωση στη Ακρόπολη που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για να τιμηθούν τα θύματα του ολοκαυτώματος σε Χισορίσμα - Ναγκασάκι αλλά και στη Λωρίζα της Γάζας με ένταση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα με αίτημα καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η σφαγή των λαών της Παλαιστίνης - Συρίας - Ουκρανίας.
  • Να ακυρωθούν από την ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:
«Για να τιμήσουμε τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • 100 χρόνια μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • 69 χρόνια μετά το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε σε περίοδο πολέμου από τις ΗΠΑ, με τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και τους 300.000 ανθρώπους που έγιναν ολοκαύτωμα.
  • 69 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, οι ιμπεριαλιστές οξύνουν την επιθετικότητά τους. Συνεχίζουν αδιάκοπα να δολοφονούν τους λαούς στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και να εδραιώνεται η εξουσία τους:
  • Με το συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ , σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η σφαγή που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός από τις 8 Ιουλίου, έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους από 1000 νεκρούς και 5000 τραυματίες.
  • Με την εξελισσόμενη επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου η Ελλάδα έχει επιτελικό ρόλο.
  • Με την ενδοιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία όπου παλιές και νέες ιμπεριαλιστικές χώρες συγκρούονται, όπως παντού , για το μοίρασμα των αγορών , τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων ενέργειας.
  • ‒Με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου, με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως για τους ιμπεριαλιστές το περιβάλλον και οι ανθρώπινες ζωές τόσο στην ιμπεριαλιστική ειρήνη, όσο και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν έχουν απολύτως καμιά αξία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά και τους ανταγωνισμούς τους.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα στρατευμένα παιδιά του λαού τους προοδευτικούς ανθρώπους και τους φίλους της Ειρήνης , να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος και μαζί με το υπόλοιπο ταξικό - λαϊκό κίνημα να εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το φασισμό.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
  • Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η σφαγή των λαών της Παλαιστίνης - Συρίας - Ουκρανίας!
  • Να ακυρωθούν από την ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ!
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες και να καταργηθούν τα νατοϊκά στρατηγεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης!
  • Καμία ελληνική συμμετοχή και καμία διευκόλυνση για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι Έλληνες ένστολοι, που βρίσκονται εκτός συνόρων!
  • Αποδέσμευση της χώρας μας απ’ όλες τις λυκοσυμμαχίες και έξοδο από ΝΑΤΟ  - ΕΕ.
  • Να μην παραχωρηθεί ούτε αέρας , ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7μμ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»
902

Από Μποτίλια: Χιροσίμα-Ναγκασάκι (3)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.