Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Γιατί το Φέργκιουσον των ΗΠΑ μοιάζει με το Ιράκ; (2 VIDEO)

 Γιατί το Φέργκιουσον των ΗΠΑ μοιάζει με το Ιράκ;

16/08/2014
Υπάρχει λόγος που οι αστυνομικοί στο Φέργκιουσον, στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι, στο οποίο εξακολουθούν οι ταραχές μετά τη δολοφονία άοπλου μαύρου νεαρού από λευκό αστυνομικό, μοιάζουν να συμμετέχουν σε πολεμική επιχείρηση στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, αναφέρει το Time.
Το άρθρο του περιοδικού υπογραμμίζει ότι σύντομα ο εξοπλισμός και η τακτική των ενστόλων τράβηξαν την προσοχή του κοινού, καθώς «δεν θα έμοιαζαν ξένοι σε έναν πόλεμο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – ενώ διάφορα sites δημοσίευσαν φωτογραφίες, από τα επεισόδια, ζητώντας από τους αναγνώστες τους να ξεχωρίσουν από πού προέρχονταν – από πόλεμο ή από τις ΗΠΑ.
Ο αξιωματικός του στρατού Μπράντον Φρίτμαν, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, δημοσιοποίησε στο Twitter φωτογραφίες από τις ταραχές στο Φέργκιουσον, λέγοντας ότι «ο κύριος αριστερά έχει πιο βαρύ εξοπλισμό και θωράκιση από ότι είχα εγώ, κατά την κατάληψη του Ιράκ».
Το Time αναφέρει πως τα τοπικά αστυνομικά τμήματα έχουν χαμηλό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να τα εξοπλίζει το Πεντάγωνο, με ό,τι «περισσεύει» από τον στρατιωτικό εξοπλισμό – από τεθωρακισμένα οχήματα, μέχρι κιάλια, θωρακίσεις για το σώμα, κράνη και όπλα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα διατέθηκε πολεμικός εξοπλισμός 4,3 δισ. δολαρίων.
«Η αστυνόμευση στην Αμερική έχει γίνει αναίτια και επικίνδυνα στρατικοποιημένη, καθώς σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν εξοπλίσει τις μονάδες τήρησης της τάξης με όπλα πολέμου, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τους πολίτες και χωρίς επίβλεψη» αναφέρει η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών που συνεπάγεται αυτό.
Αντιδράσεις στο Κογκρέσο
Αμερικανοί γερουσιαστές εκφράζουν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για την επιθετικότητα της αστυνομίας όπως καταγράφηκε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Μισούρι και πιέζουν το Κογκρέσο να περιορίσει την ικανότητα του Πενταγώνου να παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό, στις μονάδες της πολιτικής αστυνομίας.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής από την Τζόρτζια Χανκ Τζόνσον απέστειλε επιστολή σε συναδέλφους του στη Βουλή των Αντιπροσώπων αυτή την εβδομάδα, αναζητώντας υποστήριξη σχετικά με ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει να περιορίσει το σημερινό καθεστώς, όπου ο ανενεργός στρατιωτικός εξοπλισμός από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν περνά δωρεάν στις πολιτικές αστυνομικές δυνάμεις.
Εξαιτίας του προγράμματος αυτού «η αστυνομία μας γρήγορα αρχίζει να μοιάζει με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις» είπε ο Τζόνσον.
Σύμφωνα με πολλούς αμερικανούς βουλευτές αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα έχουν αποκτήσει δωρεάν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου MRAP τα οποία έχουν αποσυρθεί από διάφορες εμπόλεμες ζώνες κατά τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα δε με τον Χανκ Τζονσον ένα στρατιωτικό όχημα αυτού του τύπου απέκτησε πρόσφατα ακόμη και το πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Τρεις άλλοι δημοκρατικοί γερουσιαστές απέστειλαν επιστολή ζητώντας έρευνα για τα «πρόσφατα περιστατικά με τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία». 

Για την "ωμή βία" κατά των διαδηλωτών στο Μισούρι όπου οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα καθώς επίσης δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ, οι βουλευτές αναφέρουν ότι «οι τοπικές αρχές αρμόδιες για να επιβάλουν το νόμο είναι εκτός ελέγχου».
Τον περασμένο Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε με 355-62 ψήφους την πρόταση του δημοκρατικού Άλαν Γκρέισον από τη Φλόριντα να κοπεί η χρηματοδότηση προς την αστυνομία για να μεταφέρει στις μονάδες της στρατιωτικό εξοπλισμό.
Βίντεο με το θύμα από την Αστυνομία
Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που ισχυρίζονται ότι δείχνει κλοπή τσιγάρων εκ μέρους του θύματος λίγο πριν πέσει νεκρός, αν και δεν υπάρχει ήχος ώστε να είναι καθαρό το τί συμβαίνει.
Οι γονείς του παιδιού αναφέρουν πως επιχειρείται να τον σπιλώσουν και ηθικά, αφού τον δολοφόνησαν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, για το αν ο αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία γνώριζε ότι ο νεαρός ήταν ύποπτος για ληστεία, απάντησε ότι δεν το γνώριζε.
Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.