Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ιράκ: Ανθρωπισμός, βομβαρδισμοί και κουρδικό φράγμα

Ιράκ: Επιδρομές αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας!
Δημοσίευση: Κυρ, 17/08/2014 - 11:14 
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 17/08/2014 - 11:14
Εννέα αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν πολεμικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών κοντά στο μεγαλύτερο ιρακινό φράγμα, το φράγμα της Μοσούλης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση που καλύπτει τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.
Ταυτόχρονα, από τα ξημερώματα, επίγειες κουρδικές δυνάμεις επιχειρούν για την επανάκτηση του ελέγχου του φράγματος της Μοσούλης αναφέρει το «BBC» επικαλούμενο κουρδικές πηγές.
Η στρατηγική σημασία του φράγματος είναι μεγάλη καθώς προμηθεύει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στο βόρειο Ιράκ.
Τη θέση κατέλαβαν οι ισλαμιστές του ISIS στις 7 Αυγούστου.
Το φράγμα αυτό στον Τίγρη Ποταμό, στη νότια όχθη της λίμνης της Μοσούλης, βρίσκεται περίπου 50 χλμ. βόρεια της πόλης, και εξασφαλίζει υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στην πόλη και στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC το φράγμα θεωρείται ζωτικής σημασίας στόχος καθώς, μεταξύ άλλων, τυχόν προσβολή του θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή, στέλνοντας ένα υδάτινο τοίχο 20 μέτρων στην πόλη της Μοσούλης και προς τη Βαγδάτη.
Τα μαχητικά αεροσκάφη καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις νέες επιδρομές κατέστρεψαν και προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επτά αυτοκινούμενα πολυβόλα, δύο αυτοκίνητα και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Humvee, αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης. «Όλα τα αεροσκάφη εξήλθαν από τους χώρους των επιχειρήσεων με ασφάλεια» συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών (!) που είναι σε εξέλιξη στο Ιράκ και την προστασία του προσωπικού και των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.