Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Κιέβο - Μόσχα: Ανθρωπιστική βοήθεια ακινητοποιημένη, διπλωματικός πόλεμος, θύματα στα Ανατολικά - MIG-29 κατέρριψαν oι ρωσόφωνοι

Ουκρανία: Παραμένει ακινητοποιημένη στα σύνορα η ανθρωπιστική βοήθεια - Ουκρανικό μαχητικό κατέρριψαν οι ρωσόφωνοι
Δημοσίευση: Κυρ, 17/08/2014 - 12:08

Την κατάρριψη ενός «mig 29» της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας από ρωσόφωνους στο Λουγκάνσκ, το πρωί της Κυριακής, επιβεβαίωσε το Κίεβο.

Ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα εκτόξευσης και εντοπίστηκε σώος λίγο αργότερα.

Στο μεταξύ ο έλεγχος του φορτίου της ρωσικής οχηματοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ενώ οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ από τη Μόσχα.


«Χθες επιτεύχθηκε συμφωνία για την επιθεώρηση, η οποία όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Αμφιβάλλω αν θα ξεκινήσει και σήμερα», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, ο Σεργκέι Καραβαΐτσεφ, καθώς και ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων Σεργκέι Αστάχοφ, επιβεβαίωσαν ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε επιθεωρήσεις.




Ερυθρός Σταυρός: Συμφωνία Κιέβου - Μόσχας για την ανθρωπιστική βοήθεια
 
Δημοσίευση: Σάβ, 16/08/2014 - 21:33
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 16/08/2014 - 22:30
Οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν για τους όρους και τις προϋποθέσεις της διέλευσης της ρωσικής οχηματοπομπής στο ουκρανικό έδαφος, η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
«Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η επιθεώρηση της οχηματοπομπής», δήλωσε στον Τύπο ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Ρωσία, ο Πασκάλ Κουτάτ.
Το Κίεβο απομένει ακόμη να εγκρίνει την είσοδο του φορτίου, ενώ η ΔΕΕΣ αναμένει να λάβει «εγγυήσεις ασφαλείας» για την μεταφορά της βοήθειας στην άλλη πλευρά των συνόρων, διευκρίνισε ο ίδιος.
Η οχηματοπομπή παραμένει καθηλωμένη λίγα χιλιόμετρα από τη μεθόριο εν αναμονή ελέγχου του φορτίου και εν μέσω διπλωματικού «πολέμου» σχετικά με την είσοδο ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων στην Ουκρανία.
Τα περίπου 300 ρωσικά φορτηγά, που μεταφέρουν 1.800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σύμφωνα με τη Μόσχα, είναι σταθμευμένα σε απόσταση σχεδόν 30 χλμ. από το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ, στην περιοχή Καμένσκ - Σακτίνσκι. Ουκρανοί συνοριοφύλακες και τελωνειακοί, καθώς και απεσταλμένοι του Ερυθρού Σταυρού, βρίσκονται στη ρωσική πλευρά των συνόρων.
Συνεχίζεται η διπλωματική ένταση
Η Μόσχα διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι κατέστρεψε μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων που πέρασε στο έδαφός του.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η Ουκρανία είχε καταστρέψει τα οχήματα, προειδοποίησε ωστόσο τη Μόσχα ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στην Ουκρανία χωρίς την άδεια του Κιέβου, είναι απαράδεκτη.
Η φασιστική εθνικιστική κυβέρνηση του Κιέβου υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δέχεται επίθεση από τη Ρωσία, και επιμένει ότι η οχηματοπομπή θα μπει στο ουκρανικό έδαφος μόνο υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.
Το Κρεμλίνο εξάλλου ανακοίνωσε ότι κορυφαίοι σύμβουλοι των προέδρων Πούτιν και Ποροσένκο, συναντήθηκαν επίσης στο Σότσι την Παρασκευή, και συμφώνησαν, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», να γίνει τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Βερολίνο την Κυριακή.
Την ίδια ώρα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, απαίτησε από το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να «τερματίσει τη ροή στρατιωτικού υλικού, στρατιωτικών συμβούλων και ενόπλων, που περνά τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ουκρανία», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία.
Συνεχίζονται οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία
Στο φόντο αυτής της σφοδρής διαπάλης ανάμεσα σε Ουκρανία, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία, συνεχίστηκε και την Παρασκευή το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού.
Ο Αντρίι Λισένκο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν σε μάχες, μέσα στο 24ωρο από την Πέμπτη ως την Παρασκευή.
Οι ρωσόφωνοι από την πλευρά τους υποστήριξαν την Παρασκευή, ότι 11 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του πυροβολικού μόνον την Πέμπτη (από Μποτίλια Στον Άνεμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.