Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Αποστολή στην Παλαιστίνη ‒ Χτυπήθηκαν 13 νοσοκομεία, 12 κέντρα υγείας, 188 σχολεία, 6 πανεπιστήμια, 10.000 κατοικίες ‒ Η δύναμη πυρός του Ισραήλ στην Γάζα ξεπερνάει την ατομική βόμβα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα

Αποστολή στην Παλαιστίνη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Κυρ, 10/08/2014 - 08:43
Η αντιπροσωπεία των κινημάτων ειρήνης από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία έφτασε την Παρασκευή 8 Αυγούστου στην Ραμάλλα της Παλαιστίνης, μετά από πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις, αντιμετωπίζοντας κλειστά περάσματα προς την Δυτική Όχθη, στρατιωτικά μπλόκα και οδοφράγματα του Ισραηλινού στρατού (με του αντίστοιχους ελέγχους και ανακρίσεις) αλλά και πολλαπλές αλλαγές μεταφορικών μέσων, με αποτέλεσμα μια διαδρομή από το Αμμάν της Ιορδανίας έως την Ραμάλλα να διαρκέσει 11 ώρες αντί για 2 ώρες.
Τα παραπάνω αποτελούν έκφραση των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι σε μια περίοδο που η πολεμική μηχανή του Ισραήλ, ως δύναμη κατοχής, βομβαρδίζει και σφάζει αμάχους και παιδιά στην λωρίδα της Γάζας, αλλά ταυτόχρονα έχει συλλάβει το ίδιο διάστημα 2.000 Παλαιστίνιους στην Δυτική Όχθη, εισβάλλοντας μέρα και νύχτα στα σπίτια τους.
Μόνο τις δυο πρώτες μέρες της παραμονής τους στην Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, δολοφονήθηκαν δυο νεαροί κοντά στις πόλεις Ραμάλλα και Ναμπλούς, οι οποίοι πετούσαν πέτρες σε στρατιωτικές περιπολίες του Ισραήλ στα προάστια των πόλεων.
Σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και πορείες στις πόλεις της Δυτικής Όχθης, ενώ σε ένδειξη πένθους για τα θύματα στην Γάζα αναβάλλονται γάμοι και γιορτές.
Ο θυμός και η οργή των Παλαιστινίων είναι ορατά στα πρόσωπα των καθημερινών ανθρώπων στους δρόμους των πόλεων, ενώ ο βαριά οπλισμένος στρατός του Ισραήλ, ενισχύει την παρουσία στα προάστια των Παλαιστινιακών πόλεων, περικυκλώνοντας έτσι τις πόλεις και οξύνοντας συνειδητά το ήδη τεταμένο κλίμα μέρα και νύχτα.
Η Λωρίδα της Γάζας είναι μια μεγάλη φυλακή
Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ αποτελούμενη από την ΕΕΔΥΕ, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας, πλαισιωμένη και από την γειτονική Επιτροπή Ειρήνης Ισραήλ, οργάνωσε την αποστολή με στόχο την καταγραφή της κατάστασης από κοντά, ακούγοντας και συζητώντας με φορείς και τις αρχές των Παλαιστινίων, μεταφέροντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των αντίστοιχων λαών και κινημάτων προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Στην πρώτη συνάντηση Παρασκευή βράδυ στην Ραμάλλα, η Παλαιστινιακή Επιτροπή Ειρήνης και Αλληλεγγύης (ΠΕΕΑ) καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία του ΠΣΕ, δήλωσε πως «με την επίσκεψη σας αποδεικνύετε πως οι καλοί φίλοι στην ανάγκη φαίνονται».
Η κατάσταση που περιγράψανε οι Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι Ghasan Abdulah, Daoud Talhoumi και Aqel Takaz, είναι δραματική.
«Η Λωρίδα της Γάζας, μια έκταση 360 τετραγωνικά χλμ, αποτελεί μια μεγάλη φυλακή, ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης με 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους, όπου και πριν ξεκινήσει το Ισραήλ την βάρβαρη και μονομερή του επίθεση στον λαό, σε αμάχους και παιδιά καταστρέφοντας σχολεία, νοσοκομεία, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κατοικίες, ο λαός υπέφερε με πάνω από 50% ανεργία.
Αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν αν το Ισραήλ δεν είχε την πλήρη υποστήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.
Το Ισραήλ έφυγε από την Γάζα επίσημα το 2002 με τον στρατό του, αλλά στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ ούτε από την Γάζα που παραμένει αποκλεισμένη από γη, αέρα και θάλασσα αλλά και από την υπόλοιπη Παλαιστίνη.
Σήμερα μάλιστα που διαπιστώθηκαν ευρήματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ανοιχτά της Γάζας, έχει κάθε συμφέρον να εμπλακεί με κάθε μέσο.
Στην Δυτική Όχθη το Ισραήλ έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια εποικισμούς με 600.000 εποίκους και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αντίστοιχα με 200.000 εποίκους.
Στόχος τους αποτελεί η σταδιακή αλλαγή του δημογραφικού χάρτη στην περιοχή.
Η συμφωνία του Όσλο το 1994 δεν υλοποιήθηκε παρά μόνο σε ελάχιστα σημεία κι αυτά έχουν στην πορεία καταστρατηγηθεί βάναυσα.
Για παράδειγμα προβλεπόταν το δικαίωμα σε 135.000 Παλαιστινίους εργάτες να εργάζονται στην Ισραηλινή βιομηχανία, σήμερα αυτοί δεν φτάνουν ούτε τους 15.000.
Ο παλαιστινιακός λαός είναι θύμα τόσο της κατοχής όσο και των ιμπεριαλιστών που τους στηρίζουν και τους εξοπλίζουν, οι δε γειτονικές χώρες βρίσκονται είτε εναρμονισμένοι με τους ιμπεριαλιστές, είτε έχουν την δική τους ατζέντα και συμφέροντα.»
Και η εκπρόσωποι της ΠΕΕΑ συνέχισαν λέγοντας πως, «ο λαός στην Γάζα έχει δικαίωμα να αντισταθεί, αλλά οι στόχοι των ισλαμιστικών δυνάμεων δεν εξυπηρετούν πάντα μόνο αυτό το δικαίωμα, βλέποντας τα γεγονότα και στην Συρία, στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή».
Τέλος εκφράστηκε η ικανοποίηση για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό σε δεκάδες χώρες αλλά και την θαυμαστή δράση του κινήματος ειρήνης στο Ισραήλ, που αγωνίζεται μέσα σε μια όλο και πιο αντιδραστική κοινωνία ενός κράτους τρομοκράτη, όπου παράλληλα το 60% του πλούτου της χώρας τον ελέγχουν 13 οικογένειες και η εκμετάλλευση αλλά και ο αυταρχισμός προς τον ίδιο τον λαό αυξάνει συνεχώς.
Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ υπογράμμισε
«την κατηγορηματική μας καταδίκη των ανεπανάληπτων σε βαρβαρότητα ισραηλινών εγκλημάτων κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών που πρόσφατα εξόπλισαν και ανεφοδίασαν το Ισραήλ με όπλα και πολεμικά υλικά αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων όπως οι ΗΠΑ, αλλά και οι 28 κυβερνήσεις της ΕΕ, που ούτε μια δεν τόλμησε έστω να καλέσει έναν Ισραηλινό Πρέσβη και διαμαρτυρηθεί για την θηριωδία στην Γάζα απέναντι ανυπεράσπιστα παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, πόσο μάλλον να παγώσει ή να διακόψει τις στρατιωτικές πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες των χωρών τους με το Ισραήλ. Αποτελούν τους σιωπηλούς συνεργούς ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, μια αργής γενοκτονίας ενός λαού».
Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμη και δίκαιη λύση χωρίς την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ, στα σύνορα της 4ης Ιούνη 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το ΠΣΕ απαιτεί την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων από τις Ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα στην επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.
Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης (PPP) με αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου του, Ghasan Khatib, Rida Awadala και Fadwa Khader, όπου τονίστηκε η μεγάλη εκτίμηση προς το ΠΣΕ και τα μέλη του και στην συνέχεια έγινε μια αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση στην λωρίδα της Γάζας. Τα στοιχεία μοιάζουν απίστευτα.
  • Ο τρίτος μέσα σε λίγα χρόνια πόλεμος του Ισραήλ στην παλαιστινιακή λωρίδα της Γάζας ξεπερνάει σε ένταση και διάρκεια αλλά πρώτα απ' όλα σε συνέπειες κάθε άλλη προηγούμενη ανάλογη επίθεση.
Σχεδόν 60 χιλιάδες βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα
Συγκεκριμένα το Ισραήλ έκανε σε ένα μήνα:
  • Ρίψη 59.200 βομβών και οβίδων, τις 7.000 από αέρα, τις 15.000 από πολεμικά πλοία και 36.000 από άρματα μάχης.
  • Έπληξε 13 νοσοκομεία, 12 κέντρα υγείας, όπου σκοτώθηκαν και 16 γιατροί και νοσηλευτές.
  • Χτυπήθηκαν 188 σχολεία και 6 πανεπιστήμια. 152.000 μαθητές δεν έχουν σχολείο πια, και αντίστοιχα 10.000 φοιτητές πανεπιστήμιο.
  • Οι νεκροί είχαν φτάσει στις 8/8 τους 1960, ανάμεσα τους 435 παιδιά, 79 ηλικιωμένοι και 256 γυναίκες.
  • Οι τραυματίες αριθμούσαν τους 9.600 εκ των οποίων τα 2.870 είναι παιδιά και 1.900 γυναίκες.
  • Οι κατεστραμμένες κατοικίες αριθμούν τις 10.000, εκ των οποίων 1.724 ολοσχερώς.
  • Οι πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους είναι 475.000, εκ των οποίων οι 310.000 έλαβαν το κυνικό προειδοποιητικό τηλεφώνημα από τον Ισραηλινό στρατό λίγα λεπτά πριν.
Από την μεριά του Ισραήλ μετράει 65 νεκρούς, εκ των οποίων οι 63 είναι στρατιώτες που εισέβαλαν στην Γάζα.
Η αντιπροσωπεία του PPP τόνισε πως η δύναμη πυρός που χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην Γάζα στο άθροισμα της ξεπερνάει αυτό της ατομικής βόμβας που έριξαν οι ΗΠΑ στην Χιροσίμα.
Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης τόνισε ότι παράλληλα με τις συνομιλίες για εκεχειρία στο Κάιρο και την ανάγκη να σταματήσει η σφαγή του λαού στην Γάζα, πρέπει να δυναμώσει η πίεση σε όλα τα επίπεδα και η έμπρακτη αλληλεγγύη με ένα βασικό αίτημα: ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
Ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης Χρίστος Κουρτελλάρης μεταφέροντας από την μεριά του την αλληλεγγύη του Κυπριακού λαού, υπογράμμισε πως
«στην Κύπρο γνωρίζουμε καλά τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, και πριν αλλά ιδιαίτερα από το 1974 με την εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή 37% της πατρίδας μας αλλά και ως γείτονες στην ίδια περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η κυβέρνηση της Κύπρου αναφέρεται στα θύματα αμάχων στην Γάζα ως «παράπλευρες απώλειες», κάτι που προσβάλει και την μνήμη όσων σκοτώθηκαν 40 χρόνια πριν με την εισβολή»
Η πρόεδρος τη Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας Zuhal Okuyan
εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Τουρκίας είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και την κυβέρνηση του, που προσπαθούν να παίξουν με τα συναισθήματα του λαού, ενώ στηρίζει στην πραγματικότητα το Ισραήλ, και πρωτοστατεί από κοινού με τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία σε εγκλήματα πολέμου στην Συρία.
Συνάντηση με την Επιτροπή Ειρήνης του Ισραήλ
Τα κινήματα ειρήνης Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας και Ισραήλ συμμετείχαν επίσης στο άνοιγμα των εκδηλώσεων του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ στην Φάρχα (χωριό της επαρχίας Ραμάλλα), ενώ επισκέπτονται σήμερα Κυριακή την Ιερουσαλήμ, όπου πρόκειται να μεταβούν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματίες-παιδιά από την Γάζα.
Σημαντικό σημείο στο πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης αποτελεί η συνάντηση στο Τελ Αβίβ με την Επιτροπή Ειρήνης Ισραήλ με επικεφαλής την Aida Touma ενώ στην Χάιφα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με το ΚΚ Ισραήλ με επικεφαλής τον ΓΓ του Mohamed Nafaa και βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (Hadash).
Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ θα συναντήσει επίσης το συντονιστικό των κινημάτων που οργανώνουν εδώ και έναν μήνα μαζικές πορείες καταδίκης του ισραηλινού καθεστώτος μέσα στο Ισραήλ.
Χαρακτηριστικό της έντονης ενόχλησης της κυβέρνησης, σε αυτά τα πλαίσια, αποτελεί η απαγόρευση αντίστοιχης συγκέντρωσης για το Σάββατο 9/8 στο Τελ Αβίβ, γιατί «το Ισραήλ βρίσκεται υπό την απειλή τρομοκρατικών χτυπημάτων».
Η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ θα συνεχίσει τις συναντήσεις της στην Παλαιστίνη την Τρίτη 12/8 και πρόκειται να συναντήσει αντιπροσωπείες του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του Δημοκρατικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της Φατάχ και της Χαμάς, καθώς και με τον αντιπρόεδρο του Νομοθετικού Συμβουλίου (Κοινοβούλιο).
Θα ολοκληρώσει τις επαφές της με συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΑΠ (PLO)και με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.