Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει το Ντονιέτσκ ‒ Χωρίς νερό η πόλη ‒ Σφοδρές μάχες και στο Λουγκάνσκ ‒ Τουλάχιστον 3 νεκροί στην Μακιίβκα

Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει με βαρύ πυροβολικό το Ντονιέτσκ
Σφοδρές μάχες και στο Λουγκάνσκ - Τουλάχιστον 3 νεκροί στην Μακιίβκα
Δημοσίευση: Τρί, 19/08/2014 - 19:34
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 19/08/2014 - 19:35
Σε ακόμη ένα έγκλημα προχωρά η κυβέρνηση εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων του Κιέβου, βομβαρδίζοντας σήμερα το Ντονιέτσκ με βαρύ πυροβολικό, για πρώτη φορά, σύμφωνα με κατοίκους. Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν επίσης ανταλλαγές πυροβολισμών ενώ η πόλη (1 εκατομμυρίου κατοίκων) παραμένει χωρίς νερό (βλέπε στη συνέχεια) εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών.
Μάχες μαίνονται επίσης σήμερα στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους ρωσόφωνους οι οποίοι την ελέγχουν από τον Απρίλιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ουκρανοί στρατιώτες φορτώνουν πυραύλους τύπου Grad (πηγή: ΑΡ)
Οι νέες μάχες στο Λουγκάνσκ είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι προσπάθειες ανάσυρσης των πτωμάτων των θυμάτων του βομβαρδισμού μιας αυτοκινητοπομπής με εκτοπισμένους αμάχους. Μέχρι την στιγμή που οξύνθηκαν οι μάχες στο Λουγκάνσκ, είχαν ανασυρθεί οι σοροί 15 ανθρώπων.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην πόλη Μακιίβκα, 16 χλμ. νότια της πόλης Ντονιέτσκ, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σφοδρά πυρά πυροβολικού πλήττουν μια περιοχή της πόλης κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων από το πρωί.

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να καταφύγουν σε υπόγεια για να προστατευτούν, αλλά ο φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν.

Τέλος, οι δυνάμεις του Κιέβου απαγόρευσαν σήμερα την αναμετάδοση στη χώρα του σήματος 14 τηλεοπτικών σταθμών της Ρωσίας, περιλαμβανομένων των Russia Today και Life News, κατηγορώντας αυτά τα μέσα ενημέρωσης ότι διασπείρουν «πολεμική προπαγάνδα», όπως έκανε γνωστό ένα στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Ρωσικά τεθωρακισμένα σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία (πηγή: ΑΡ)
Ουκρανία: Εκρήξεις ακούγονται στο Ντονέτσκ - Χωρίς νερό η πόλη
Δημοσίευση: Τρί, 19/08/2014 - 13:57
 
Εκρήξεις ακούγονταν σήμερα σε πολλές συνοικίες του Ντονέτσκ, έδρα της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο εδώ και δύο ημέρες δεν έχει τρεχούμενο νερό, έκανε γνωστό μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακούστηκαν εκρήξεις στο ανατολικό τμήμα της πόλης, που προέρχονταν πιθανόν από το προάστιο Μοσπινέ, και άλλες εκρήξεις προερχόμενες από τις δυτικές συνοικίες όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο.
Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν νερό (πηγή: ΑΡ)
Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται στην πόλη αυτή, η οποία είχε ένα εκατομμύριο κατοίκους πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών, πριν από τέσσερις μήνες.
Το τρεχούμενο νερό κόπηκε εντελώς το βράδυ της Κυριακής αφού η ηλεκτρική γραμμή που τροφοδοτούσε το κύριο εργοστάσιο επεξεργασίας υδάτων υπέστη ζημιές κατά τις μάχες.
Ουρές σχηματίσθηκαν από τα χαράματα σήμερα μπροστά από τα περίπτερα που πωλούν νερό με το λίτρο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αρχές οργάνωσαν από την πλευρά τους τη διανομή μη πόσιμου νερού από βυτία.
Αυτοκινούμενο πυροβόλο του Ουκρανικού στρατού (πηγή: ΑΡ)
Οι δημοτικές αρχές προειδοποίησαν από την Κυριακή ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό μπορεί να απαιτήσουν οι επισκευές εξαιτίας των μαχών που σημειώνονται εδώ και μερικές ημέρες στην πόλη.
Στην άλλη περιφερειακή πρωτεύουσα και προπύργιο των ρωσόφωνων, το Λουχάνσκ, διεξάγονται εδώ και εβδομάδες μάχες με βαρέα όπλα και οι τοπικές αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για βοήθεια και χαρακτηρίζουν την κατάσταση «κρίσιμη», καθώς το νερό, το ηλεκτρικό, οι επικοινωνίες και ο ανεφοδιασμός έχουν διακοπεί εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες και οι προσβάσεις στην πόλη έχουν κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.