Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Βρετανία-Αυστραλία: Εθελοντές στη συμμαχία των προθύμων για τις σημαίες των προγόνων τους

Μάρτης 2009. Έξι χρόνια και 179 ζωές: Φόρος τιμής των βρετανικών στρατευμάτων (Πηγή: dailymail.co.uk).
Τώρα, παλιά μου τέχνη... 
Αναζητείται "συμμαχία προθύμων"...
Να μη στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιρακ, πριν εκτιμηθούν όλες οι πτυχές του θέματος, συζητηθεί η αποστολή δύναμης από το υπουργικό συμβούλιο και ενημερωθεί η αντιπολίτευση, δεσμεύτηκε ο αυστραλός πρωθυπουργός.
Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να σταλούν «επίλεκτες δυνάμεις» σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Επί του παρόντος, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, η Αυστραλία προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και θα συνεχίσει να προσφέρει τέτοια βοήθεια. «Η αυστραλιανή δύναμη είναι έτοιμη να προσφέρει περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια στους πληττόμενους κατοίκους του Βόρειου Ιράκ» είπε.
«Η Αυστραλία είναι στενός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπως είναι ο Καναδάς, η Γαλλία και η Βρετανία. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή μεταξύ μας για την παροχή της καλύτερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους του Βορείου Ιράκ» εξήγησε ο Τόνι Άμποτ.
Εξάλλου, η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ, συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Τζον Κέρι, την πρόθεση της Καμπέρας να «συμπαρασταθεί» στον αγώνα της μεγάλης συμμάχου εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο (στον αγώνα κατά του εξτρεμισμού). Εμείς (η Αυστραλία) συνεργαζόμαστε με τους Αμερικανούς για να αποτρέψουμε μία ανθρωπιστική καταστροφή στο Ιράκ. Θα συνεχίσουμε, δε, να στηρίζουμε την Αμερική για την αποτροπή ανθρωπιστικής καταστροφής στο Βόρειο Ιράκ» ανέφερε η κ. Μπίσοπ, η οποία διατύπωσε την άποψη, ότι η αναχαίτιση του βάρβαρου κινήματος Ισλαμιστική Πολιτεία (Islamic State) δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας συμπεριλαμβανομένων και των αραβικών χωρών.
«Η αναχαίτιση των εξτρεμιστών ισλαμιστών δεν είναι ευθύνη της Αμερικής και της Αυστραλίας, μόνο. Είναι ευθύνη και των αραβικών χωρών να εμποδίσουν την εξάπλωση του είδους της τρομοκρατίας που εφαρμόζει το κίνημα των τζιχαντιστών» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εμπρός για νέες Ιβοζίμες
Η Aυστραλή υπουργός Εξωτερικών και ο αμερικανός συνάδελφός της συζήτησαν και το επίμαχο θέμα του «χειρισμού» Αυστραλών πολιτών, που συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις δίπλα σε τζιχαντιστές της Ισλαμιστικής Πολιτείας σε χώρες της Μέσης ανατολής.
Η Μπίσοπ επανέλαβε, ότι 60 Αυστραλοί πολίτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δίπλα σε τζιχαντιστές και άλλοι εκατό μουσουλμάνοι της Αυστραλίας στηρίζουν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας σχολίασε ότι «η επιστροφή τζιχανιστών στην Αυστραλία από τη Μέση Ανατολή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των τελευταίων χρόνων» (Για το θέμα βλέπε από Μποτίλια: Οι τζιχαντιστές και τα «μέτωπα» των αστών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.