Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η διαρκής σφαγή στη Γάζα: 50 μέρες. 2.200 Παλαιστίνιοι νεκροί. 11.000 τραυματίες. 20 τουλάχιστον σήμερα σε 15 αεροπορικές επιδρομές. Ισοπεδώνονται κτήρια

Πηγή: dailymail

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ συνεχίζει το αιματοκύλισμα και ισοπεδώνει κτίρια
Δημοσίευση: Τρί, 26/08/2014 - 10:10
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης, ισοπεδώνοντας πολυώροφα κτίρια και προκαλώντας νέο αιματοκύλισμα σε βάρος των Παλαιστινίων.
Την ίδια ώρα στο διπλωματικό επίπεδο, η Αίγυπτος πρότεινε την έναρξη μίας «επ' αόριστον εκεχειρίας» μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων.
Διαρκές αιματοκύλισμα
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα το πρωί της Τρίτης, τη στιγμή που η εγκληματική επίθεση του Ισραήλ έμπαινε ήδη στην 50η ημέρα. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ανάμεσα στους στόχους που καταστράφηκαν από την ισραηλινή αεροπορία είναι ένα κτίριο 13 ορόφων στο οποίο διέμεναν 70 οικογένειες, ενώ φιλοξενούσε επίσης γραφεία και εμπορικά καταστήματα (Βλέπε αναλυτικά από Μποτίλια).

Φωτό ΑP
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε συνολικά 15 επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας.
Το στρατιωτικό σκέλος τη Χαμάς, ανακοίνωσε ότι σε απάντηση στις ισραηλινές επιδρομές, εκτόξευσε μια «ρουκέτα προς τη Χάιφα» στο βόρειο Ισραήλ και «τέσσερις στην περιοχή του Τελ Αβίβ».

Εξάλλου δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν από το έδαφος του Λιβάνου έπεσαν χθες βράδυ στο βόρειο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ισραήλ.
Είναι η τρίτη συνεχής ημέρα κατά την οποία το Ισραήλ αποτελεί στόχο ρουκετών που εκτοξεύονται από τον Λίβανο ή τη Συρία.
Πηγή: dailymail
Νέα πρόταση εκεχειρίας
Κινητικότητα ωστόσο υπάρχει και στο διπλωματικό επίπεδο.

Ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, δήλωσε από την Αίγυπτο -όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών- ότι το Κάιρο πρότεινε την έναρξη μίας «επ' αόριστον εκεχειρίας» μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης το άμεσο άνοιγμα των περασμάτων από τη Γάζα προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και συνομιλίες για τη σταδιακή άρση του αποκλεισμού. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα του εξετάζει την πρόταση.
Βλέπε επίσης με ετικέτα Ιουδαιοναζί (92)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.