Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Νετανιάχου: Συνεχίζουμε τη γενοκτονία ‒ 300 παιδιά νεκρά στη Λωρίδα της Γάζας ‒ 26η μέρα: 1.655 έχουν εξοντώσει οι ιουδαιοναζί, 8.900 τραυματίες ‒ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ: Μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται η εγκληματική επιχείρηση των Ισραηλινών σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού
300 παιδιά από την Παλαιστίνη νεκρά στη Λωρίδα της Γάζας
Δημοσίευση: Κυρ, 03/08/2014 - 08:43
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 03/08/2014 - 09:58
«Η επιχείρηση συνεχίζεται».
Με αυτά τα προκλητικά και κυνικά λόγια ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης της ισραηλινής εγκληματικής επιθετικότητας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, έχοντας τη στήριξη στην αιματοχυσία που συντελείται και από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Την ίδια ώρα εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η γενοκτονία που συνεχίζει και κλιμακώνεται στη Γάζα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γιούνισεφ 300 παιδιά από την Παλαιστίνη που αποτελούν το 30% των αμάχων θυμάτων έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών στην περιοχή.
Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.

Δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.
Τα εννέα θύματα σκοτώθηκαν στη Ράφα και τα τρία στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, διευκρινίζει η ίδια πηγή.
Το Σάββατο, περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στο σφυροκόπημα του Ισραήλ το οποίο έπληξε και το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο.

Περίπου 1.655 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στην επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από 26 ημέρες, ενώ 8.900 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.
Στο μεταξύ ο αγνούμενος ισραηλινός στρατιώτης Χαντάρ Γκολντίν, στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται πως σκοτώθηκε εν ώρα δράσης κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός.
Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι ορισμένοι ισραηλινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας όπου κάποιοι από αυτούς ανασυντάχθηκαν.
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού
ΗΠΑ

Χιλιάδες διαδήλωσαν το Σάββατο 2 Αυγούστου έξω από τον Λευκό Οίκο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς το λαό της Γάζας και ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.
Νέα Υόρκη, 1/7/2014
Η διαδήλωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που οργανώνεται στην Ουάσινγκτον από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Πάνω από 45.000 διαδήλωσαν στο Λονδίνο στις 20/7/2014

ΓΑΛΛΙΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το απόγευμα του Σαββάτου τους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, καταγγέλλοντας τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη στάση που τηρεί η γαλλική κυβέρνηση.

Παρίσι, 23/7/2014
Παρίσι, 2/8/2014. Πάνω από 11.500
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ισραήλ δολοφόνε, Ολάντ συνένοχε», οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στο Παρίσι, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Λίλ, το Μονπελιέ και την Αβινιόν.

902, NOOZ και διαδίκτυο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.