Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Δύο νέες σεισμικές δονήσεις (4,7 και 3,8) – Ανεστάλη η πληρωμή εισιτηρίων στο πορθμείο μετά τη λαϊκή κατακραυγή – Παραμένουν τα προβλήματα – Παντελής απουσία στήριξης από τον κρατικό μηχανισμό – Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης


Παραμένουν τα προβλήματα στο νησί
 
Η μαζική λαϊκή κατακραυγή ανέστειλε την πληρωμή εισιτηρίου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ληξουρίου - Αργοστολίου 


Μετά τη μαζική λαϊκή κατακραυγή που εκφράστηκε στην απόφαση να διακοπεί η δωρεάν διέλευση στο πορθμείο Ληξούρι – Αργοστόλι (μόλις αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεσή τους) η ιδιοκτήτρια κοινοπραξία των πλοίων ανέστειλε την πληρωμή εισιτηρίου για στρατιώτες και σώματα ασφαλείας, εθελοντές, Ερυθρό Σταυρό, Γιατρούς του Κόσμου, επιβάτες και οχήματα με τρόφιμα - υλικά, καθώς και για τους σεισμοπαθείς που διαμένουν στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος.

Επίσης, πλέον το λιμεναρχείο δίνει προτεραιότητα στην επιβίβαση για τα οχήματα που μεταφέρουν βοήθεια.

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 3,8


Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:31 σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά. Επίκεντρο ο θαλάσσιος χώρος 18 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Στις 10.18 άλλη μία ισχυρή δόνηση εντάσεως 3,8 βαθμών με παραπλήσιο επίκεντρο και μικρό εστιακό βάθος, έγινε αισθητή σε όλη την Κεφαλονιά.


Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς «Χαιρετίζει τη μαζική λαϊκή κατακραυγή που εκφράστηκε στην απόφαση για διακοπή της δωρεάν διέλευσης στο πορθμείο και θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει πως χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δε γίνεται.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως είναι ιδιαίτερα υψηλό το εισιτήριο των 2,5 ευρώ για τους πληγέντες του Ληξουρίου (και για όλους τους επιβάτες). Πόσο μάλλον που η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου έχει ενισχύσει σημαντικά τη ροή επιβατών μέσω της πορθμειακής γραμμής.
Επιπλέον, η περιοχή της Παλικής βρίσκεται ουσιαστικά σε μερική απομόνωση όταν υπάρχει απαγορευτικό.
Για το λόγο αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να επικαιροποιηθούν οι διεκδικήσεις που εδώ και χρόνια προβάλει η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής.
Διεκδικούμε:
  1. Δωρεάν διέλευση για όλους τους σεισμόπληκτους με το πορθμείο, με επίταξη των πλοίων της γραμμής και άλλων μεγαλύτερων (και κλειστού τύπου), ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία της γραμμής και η μετακίνηση των σεισμοπλήκτων, μέχρι να επουλωθούν οι πληγές. 
  2. Δραστική μείωση κατά 50% του εισιτηρίου για όλους τους επιβάτες. 
  3. Χαρακτηρισμός της πορθμειακής γραμμής σαν αστικής συγκοινωνίας και λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν οικονομικά ευπαθείς ομάδες (πχ δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Παλικής, δωρεάν μεταφορά για φοιτητές – ανέργους κλπ). 
  4. Να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες η θωράκιση του οδικού άξονα Ληξούρι - Αργοστόλι, ώστε να πληρούνται όλοι οι σύγχρονοι κανόνες ασφάλειας για τους οδηγούς».
Σύσκεψη για τη λειτουργία των σχολείων
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων από τα σχολεία της Παλικής κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας (ΓΓ) του υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης, στελέχη της εκπαίδευσης μεταφέροντας ουσιαστικά τον κυβερνητικό εκνευρισμό για την άρνηση των γονιών να βάλουν τα παιδιά τους σε σχολεία χωρίς πιστοποιημένη καταλληλότητα μετά από ουσιαστικό έλεγχο.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης αναφέρει ότι
«Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας μετακύλησε όλη την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς και τόνισε ότι πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν θέτοντας σε λειτουργία, πάση θυσία άμεσα τα σχολεία, με πρώτη προτεραιότητα το Λύκειο λόγω πανελλαδικών.
Από την πλευρά τους καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς έθεσαν αρκετά ζητήματα για την ασφάλεια των μαθητών και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των σχολείων. Εκ μέρους της ΕΛΜΕ - ΚΙ τονίστηκε:
  1. Ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μαθημάτων με όρους εντατικοποίησης της μαθησιακής διαδικασίας (μαθήματα απόγευμα, Σαββατοκύριακα, Πάσχα κλπ). Οι μαθητές βίωσαν και βιώνουν δύσκολες συνθήκες, είναι ψυχικά επιβαρυμένοι και απαιτείται άμεση ρύθμιση για να μη δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να εισαχθούν με ποσόστωση. Την εναπομένουσα χρονιά να διδαχτεί το απολύτως ουσιώδες για τις επόμενες τάξεις, με παιδαγωγική καθοδήγηση.
  2. Να ελεγχθούν ουσιαστικά και όχι μόνο εποπτικά τα σχολεία και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας. Όχι στη διπλοβάρδια. Να υλοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες το νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και τα υπόλοιπα τέσσερα σε άλλες περιοχές του Νομού. 
  3. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές. 
  4. Στήριξη των μαθητών με οργανωμένο επιτελείο ψυχολόγων κλπ, και όχι μόνο με την κοινωφελή εργασία των 400 ευρώ. Μέτρα για τη στέγαση και σίτιση τους. 
  5. Να αρθούν οι διαθεσιμότητες σε εκπαιδευτικούς - φύλακες - επιστάτες».
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.