Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ: Στη 1 το μεσημέρι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Βάθης – Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ – Μαζικό χθες (18/2/2014) το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία – Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Από την πορεία και την ομιλία του Β. Τοπαλιανίδη

Μαζικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία - Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία στην Αθήνα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ. Δυναμικά πορεύτηκαν ως το υπουργείο Υγείας, πλημμυρίζοντας τις γύρω οδούς.
 

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Μιλώντας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Μενίδι και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, χαιρέτισε τις δεκάδες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας να μην κλείσει κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος. 


Τόνισε ότι «ο νέος νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ένα επιπλέον έγκλημα κατά των λαϊκών δικαιωμάτων» προσθέτοντας ότι «η υγεία είναι ταξικό, πολιτικό πρόβλημα και κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά μόνος του, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος, ενάντια στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ».
Παράλληλα ο Β. Τοπαλιανίδης στηλίτευσε 
  • «τις βαριές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αποδέχονται τις ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στη λογική να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα. Κοντά σε αυτούς οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ακόμα και τώρα στηρίζουν τη συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας που μας έφερε ως εδώ». Υπογράμμισε ότι «ο πιο σύντομος δρόμος για τη λύση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων είναι αυτός της ανυπόταχτης πάλης που συνδυάζει την απαίτηση μέτρων ανακούφισης στο σήμερα και τη συγκέντρωση, εκπαίδευση δυνάμεων για ριζικές αλλαγές που θα φέρουν ένα πολύ καλύτερο αύριο που το αξίζουμε και μπορούμε να το φτιάξουμε».

Ο Β. Τοπαλιανίδης τόνισε ότι οι ταξικές δυνάμεις θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή, ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, απαιτώντας την παροχή σε όλους, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Για ένα σύγχρονο, ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πανελλαδική ανάπτυξη, κεντρικό σχεδιασμό, πλήρη κρατική χρηματοδότηση. (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ομιλία)


Έξω από το υπουργείο Υγείας, το οποίο βρέθηκε υπό αγωνιστικό κλοιό ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι με την κινητοποίηση εκφράζεται η διαμαρτυρία στις αντεργατικές πολιτικές που τσάκισαν τη ζωή των εργαζομένων.
  • «Χρόνια τώρα λέγαμε ότι οι κυβερνήσεις μας στέλνουν στο Καιάδα και δεν ήμασταν υπερβολικοί. Όχι μόνο τσάκισαν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα ωράρια, τις κοινωνικές παροχές, έρχονται τώρα να μας τελειώσουν, κόβοντας την υγεία, τα φάρμακα, τους γιατρούς». Υπογράμμισε ότι η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι είναι εδώ. «Δίνουν πνοή στους αγώνες απέναντι στη βαρβαρότητα της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων που εμπορευματοποιούν ολοένα και περισσότερο την υγεία».
Εκ μέρους της ΟΓΕ, η Μαριάνθη Χαλβατζή αναφέρθηκε στις ακόμη τραγικότερες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής για τις γυναίκες, καθώς έχουν αυξημένες και ειδικές ανάγκες για παροχές υγείας, όπως διευκόλυνση γαλουχίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, άδεια μητρότητας, άδεια τοκετού. Υπογράμμισε ότι όλοι οι σύλλογοι Γυναικών πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουν την πάλη τους. (Δείτε το βίντεο με τους χαιρετισμούς ΕΔΩ).

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο προσκλητήριο γενικού ξεσηκωμού και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ είχαν απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,  η ΠΑΣΕΒΕ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Επίσης η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Συγκυβέρνηση και ΕΕ κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τώρα Ξεσηκωμός! Για να μην το επιτρέψουμε.
Διεκδικούμε:
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού!
  • Κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ! Όλοι στους δρόμους! Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Η κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη, μπορούμε "να φέρουμε τα πάνω κάτω"!».
Τόσο σήμερα, Τρίτη 18 Φλεβάρη, όσο και τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε δεκάδες πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα. 
902

Στη 1 το μεσημέρι το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην πλ. Βάθης - Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ
Με πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα, που διαρκεί κοντά ένα μήνα, με στόχο να δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με αιχμή αυτά που αφορούν το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.
Τα μηνύματα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο είναι ενθαρρυντικά
Αγρότες από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα δώσουν το «παρών». Καθ' οδόν προς την Αθήνα πούλμαν με αγρότες από μια σειρά νομούς, ενώ και οι αγρότες από Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και την Κοζάνη (μπλόκο γέφυρας Σερβίων), Φλώρινα και Καβάλα συμμετέχουν.
Επίσης πολύ μαζική και μαχητική αναμένεται και η συμμετοχή των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, που αποτελείται από αγρότες όλης της Θεσσαλίας. Πούλμαν που είναι καθ' οδόν μεταφέρουν αγρότες από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας προκειμένου να βρεθούν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Και οι αγρότες όμως της Πελοποννήσου, από τα μπλόκα που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο -γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στον αγώνα τους- θα μεταβούν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, από τα μηνύματα που λαμβάνουν, η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, ενώ στο μπλόκο στο Ανυφί θα γίνει μεγάλο γλέντι την Τσικνοπέμπτη.
Οι αγρότες της Στερεάς, με πούλμαν που δρομολογούν από περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην Αθήνα, ενώ στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και αγρότες κυρίως από τη Βορειοκεντρική Εύβοια, οι οποίοι και αυτοί έχουν δρομολογήσει πούλμαν.
Ιδιαίτερα μαζική αναμένεται και η συμμετοχή των αγροτών από τα μπλόκα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας (Πρέβεζα, Αγρίνιο, Θεσπρωτία), καθώς πέρα από τα γνωστά μπλόκα θα συμμετάσχουν και αγρότες της Άρτας με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Από την Κρήτη αγρότες και κτηνοτρόφοι από Χανιά και Ηράκλειο είναι ήδη στην Αθήνα καθώς έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής.
Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να συγκεντρωθούν στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και από κει να κατευθυνθούν στη συγκέντρωση των αγροτών, στην πλατεία Βάθης. «Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει και η ΠΑΣΕΒΕ, η οποία καλεί επίσης στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια. «Ο αγώνας των αγροτών είναι ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων. Ενάντια στη φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο. Το έργο το έχουμε ζήσει και εμείς στο πετσί μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. «Δυναμώνουμε τη φωνή των μπλόκων, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της φτωχής αγροτιάς», σημειώνει η ΟΓΕ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Το ΜΑΣ καλεί σπουδαστές και φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΓΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών προκηρύσσει στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη 19 Φλεβάρη από τις 2 μ.μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου και διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Γεωργίας στις 2 μ.μ.
Την κήρυξη παναττικής στάσης εργασίας σήμερα από τη 1 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο αποφάσισαν η Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας.
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.