Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα για το νερό – Παραμένουν τα προβλήματα (18 ΦΩΤΟ) ΠΑΜΕ: Συνεχίζει τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς – Παραδόθηκε η πρώτη παρτίδα

Η αφίσα της κινητοποίησης
Κεφαλονιά: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα για το νερό - Παραμένουν τα προβλήματα (ΦΩΤΟ) 

Παραστάσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση πόσιμου νερού σε ολόκληρη την Παλική, διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς, την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 10:30.
Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Αργοστολίου και τον Παιδικό σταθμό «Στέλλα Κουρούκλη» στο Ληξούρι.

Το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα είναι:
  • Πλήρης αντικατάσταση του δικτύου με υλικά που πληρούν τις σύγχρονες κρατικές προδιαγραφές αντοχής και ασφάλειας (πχ σωλήνες πολυαιθυλενίου)
  • Να αντικατασταθεί άμεσα το μέρος του δικτύου που έχει αμίαντο.
  • Πλήρης διαχωρισμός του δικτύου ύδρευσης από εκείνο της αποχέτευσης.
  • Να γίνεται συστηματικός – τακτικός έλεγχος της ποιότητας και καταλληλότητας του νερού.
  • Να γίνει έλεγχος του νερού και στην πηγή του – στη γεώτρηση, άμεσα, και από το γενικό χημείο του κράτους.
  • Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η άμεση παροχή πόσιμου νερού από το δίκτυο. Εάν υπάρχει πρόβλημα στη γεώτρηση, το δίκτυο να τροφοδοτηθεί από άλλη (πχ Ζόλα) ή με μαζική μεταφορά νερού από άλλη περιοχή.
  • Να ανακληθούν οι 17 απολύσεις στη ΔΕΥΑΚ και να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
  • Δωρεάν νερό στο λαό.
 Έργα βιτρίνας από την κυβέρνηση - Παραμένουν τα προβλήματα των σεισμοπαθών
Η κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα, έρχεται να αναδείξει το γεγονός ότι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμοπαθείς, όπως αυτά της στέγασης και της ύδρευσης παραμένουν.
Κυβέρνηση, δήμος και Περιφέρεια, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να δώσουν την εικόνα της εύρυθμης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.


Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, τα έργα και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται αποτελούν μπαλώματα, που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, αλλά κυρίως δεν γίνονται με βάση την ασφάλεια των κατοίκων.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του χωριού Αθέρας, στο οποίο ενώ, κρέμονται βράχοι πάνω από τα σπίτια του χωριού, τα συνεργεία της Περιφέρειας, χτίζουν ένα μικρό τοιχίο, περιμετρικά της πλαγιάς.

Δέκα ημέρες μετά το σεισμό και η οδική σύνδεση της Παλικής με το υπόλοιπο νησί, παραμένει αποκομμένη και οι κάτοικοι του Ληξουρίου, χρησιμοποιούν την πορθμιακή γραμμή Ληξουρίου - Αργοστολίου.

Την ίδια ώρα, οι καταυλισμοί που στήθηκαν από το Στρατό, παραμένουν άδειοι, με τους σεισμόπληκτους να έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους σε σπίτια.
Η Επιτροπή Αγώνα, καταγγέλλει παράλληλα, την έλλειψη συντονισμού στη διανομή της βοήθειας που μοιράζεται από τη νομαρχία και το Δήμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι την Κυριακή, πετάχτηκαν μερίδες φαγητού, την ώρα που κάτοικοι σε γειτονιές του Ληξουρίου έμειναν νηστικοί.
 Ξεκίνησαν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι
Από τη Δευτέρα συνεργεία μηχανικών του ΤΕΕ και του ΟΣΚ, ξεκίνησαν τους δευτεροβάθμιους ελέγχους στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Από τους ελέγχους αυτούς θα κριθεί ποιοι θα λάβουν την κρατική αρωγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στο νησί βρίσκεται και το κρουαζιερόπλοιο Aegean Palace , για τη φιλοξενία 600 σεισμοπαθών ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για μία ακόμη εβδομάδα.

 Διευκρινίσεις για το επίδομα στέγασης
Διευκρινίσεις για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς έδωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε οικογένειες, που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, για δύο έτη.

Αντίστοιχη επιδότηση ενοικίου θα δοθεί και στους ενοικιαστές, αλλά μόνο για έξι μήνες. Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση. Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ο M. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι θα υπάρχουν πιστωτικές διευκολύνσεις για αποκατάσταση ζημιών. Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει 47 εκατ. ευρώ. 

902
ΠΑΜΕ: Συνεχίζει τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς - Παραδόθηκε η πρώτη παρτίδα

Συνεχίζει τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Το Σάββατο παρέδωσε την πρώτη παρτίδα ως ένδειξη έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν συγκέντρωση τροφίμων (που δεν χρειάζονται ψυγείο), γιατί είναι επείγουσα ανάγκη για το λαό της Κεφαλονιάς που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Να απευθυνθούν πλατιά στο λαό για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη. Ο κάθε κλάδος, ο κάθε χώρος δουλειάς να πάρει την ευθύνη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν.

Καλεί τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στα συνδικάτα τους και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να πρωτοστατήσουν στη συγκέντρωση των παρακάτω υλικών, που έχει ανάγκη ο λαός της Κεφαλονιάς.
1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
Διάφορα: Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα.
Ήδη  η πρώτη παρτίδα από τα υλικά που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ, παραδόθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης, το Σάββατο 9 Φλεβάρη. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και φορείς
- Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τα υλικά κάθε πρωί 9 - 2 και απόγευμα 6 - 9 στα γραφεία του ΠΑΜΕ Καραϊσκάκη 162 τηλ. 2613-015765

- Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, καλεί το λαό των συνοικιών αυτών να σταθεί αλληλέγγυος στους χιλιάδες πληγέντες από το σεισμό στην Κεφαλονιά. Η συλλογή των ειδών θα γίνει τις μέρες 10-11-12 Φλεβάρη από τις 6 μμ έως τις 8 μ.μ. στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων Κυψέλης (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου).
- Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της για έμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και να παραδώσουν τα είδη που θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ιπποκράτους 120), τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη 10.00 με 13.00 και την Τρίτη 11 Φλεβάρη 17.30 με 20.30.

- Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής του, καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς του νησιού να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Η συγκέντρωση τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων θα γίνεται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στο ΕργατΙκό Κέντρο (Ευγενίδου 5) και ώρες 09.00–13.00».
- Η Τοπική Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στα γραφεία του ΠΑΜΕ αίθουσα 102 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρες 18.00-20.00  (για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6942681096-6988926099).
- Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να επικοινωνήσουν με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε αμαξοστάσιο και σε κάθε χώρο δουλειάς για να συγκεντρωθούν τα είδη.

- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί το λαό της περιοχής να συνδράμει από το υστέρημά του για να βοηθήσει τους πληγέντες από το σεισμό. Τα υλικά γίνονται δεκτά στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καθημερινά και το Σαββατοκύριακο από τις 9.00 έως τις 13.00.
- Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αχαΐα, θα συγκεντρώνει τα είδη πρώτης ανάγκης κάθε πρωί 9-2 και απόγευμα 6-9 στα γραφεία της, στην οδό Καραϊσκάκη 162 τηλ. 2613-015765.

- H ΔΑΣ Ναυτιλιακών Τουριστικών Υπαλλήλων, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό της Κεφαλονιάς. Συλλέγει τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έως και την Κυριακή 9 Φλεβάρη και ώρα 17:30 όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς προσφέροντας τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο. Θα συγκεντρώνονται καθημερινά στα γραφεία του Εργατικό Κέντρου από τις 8 π.μ. – 1 μ.μ. και από 5 μ.μ.- 8 μ.μ.
- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα συγκεντρώνει τις εξής μέρες και ώρες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης: Την Παρασκευή 07/02/2014: από τις 09:00π.μ. έως τις 19:30μ.μ., το Σάββατο Σάββατο 08/02/2014: από τις 11:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ., την Κυριακή 09/02/2014: από τις 09:00π.μ. έως τις 11:00π.μ.. Επίσης από Δευτέρα 10/02/2014 έως και Παρασκευή 14/02/2014: από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.
- Η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της σε όλες τις λαϊκές οικογένειες στην Κεφαλονιά και καλεί συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών να συνδράμουν με βοήθεια που θα παραδοθεί με ευθύνη της Ένωσης στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στην Επιτροπή Αγώνα Φορέων Ληξουρίου.

 Βλέπε και από Μποτίλια: ,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.