Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Είναι ο πρωθυπουργός! Λήψη «αντιλαϊκών αποφάσεων» για να σωθεί η χώρα – Φάε "αντισυστημικότητα" και "αντι-Μνημόνιο", κρετίνε Χρυσαυγίτη! – ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις

Ενωμένοι μια γροθιά. Ο ηγέτης του ναζιστικού Σβόμποντα, ο ακροδεξιός Αρσένι Γιατσενιούκ, ο "δημοκράτης" και βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος Κιέβου.

 Ουκρανία: Τη λήψη «αντιλαϊκών αποφάσεων» για να σωθεί η χώρα ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το διορισμό στη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας το φιλοευρωπαίο Αρσένι Γιατσένιουκ.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά το σόου δήθεν «συμμετοχικής δημοκρατίας», που στήθηκε την Τετάρτη στην πλατεία Μαϊντάν.


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία



 Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοικτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του "Κόμματος των Περιοχών".

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και το λαό της Ουκρανίας και καλούμε τον ελληνικό λαό να σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών, περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και διαστρέβλωσης της ιστορίας για την πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό.

Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία δε συνιστά ούτε «ανατροπή», ούτε σηματοδοτεί κάποια αλλαγή πολιτικής υπέρ του ουκρανικού λαού.

Η νέα ουκρανική κυβέρνηση συγκροτείται από αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους τμημάτων της ουκρανικής ολιγαρχίας, όπως η Τιμοσένκο, που απέκτησαν πολιτική και οικονομική ισχύ μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου και της σοσιαλιστικής σοβιετικής κληρονομιάς.

Αναρριχήθηκαν στην εξουσία με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδιασμών.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες, διότι και με το ρόλο της ως προεδρεύουσας της ΕΕ, στήριξε αυτή την παρέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας. 

Στο πλαίσιο της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν και ένοπλες ναζιστικές οργανώσεις και κόμματα, απόγονοι συνεργατών των SS, που τρομοκρατούν τον ουκρανικό λαό, τους μειονοτικούς πληθυσμούς, σπέρνουν το εθνικιστικό διχαστικό δηλητήριο και τον αντικομμουνισμό, βεβηλώνουν τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι οι ναζιστικές οργανώσεις, όπως η ελληνική Χρυσή Αυγή, λειτουργούν ως όργανα του συστήματος, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε βάρος των λαών.
Αποδεικνύεται επίσης ο ψευδεπίγραφος "αντιφασισμός" και "αντιρατσισμός" της ΕΕ, τα κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη, τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ παρέχει κάλυψη σε αυτές τις οργανώσεις, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά της.
Σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο και επίκαιρο ο ουκρανικός λαός να οργανώσει τη δική του ανεξάρτητη πάλη ενάντια στην αστική τάξη της χώρας του και τις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν σε ένα μακελειό με ανυπολόγιστες συνέπειες, φτάνοντας ακόμη και στην ένοπλη σύγκρουση. 

Να απομονώσει τις ναζιστικές - φασιστικές εγκληματικές ομάδες που αποτελούν το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Ο ουκρανικός λαός ενωμένος, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα ή εθνική καταγωγή, μπορεί να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. 

Διαθέτει άλλωστε την ιστορική μνήμη που διδάσκει ότι στα χρόνια του σοσιαλισμού, οι λαοί και εθνότητες της Ουκρανίας και όλων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ ζούσαν, συμβίωναν και προόδευαν σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας».

902
 
Ο 39χρονος Γιατσένιουκ, μέλος του Κόμματος «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο και εκλεκτός των ΗΠΑ (αυτόν είχε επαινέσει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ όταν είχε πει τα... «γαλλικά» της για την ΕΕ: Fuck EU), τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μάη.
Ολεγκ Τιανιμπόκ, του ναζιστικού κόμματος Σβόμποντα (Ελευθερία), Βιτάλι Κλίτσκο (κέντρο), πρωταθλητής της "Γροθιάς", δήμαρχος Κιέβου και Αρσένι Γιατσενιούκ, ο νέος Πρωθυπουργός της"Πατρίδας"... της κυρίας Νιούλαντ-Fuck EU.
Η κυβέρνηση συνολικά είναι προϊόν συνεργασίας όλων των αστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικιστικών - φασιστικών («Ελευθερία» και «Δεξιός Τομέας»), που αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στις συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών και συνεχίζουν να προκαλούν πάνοπλοι στους δρόμους.
Ήδη, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, μετά την απόφαση έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησής του:
  • «Η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης», δήλωσε ο Γιατσένιουκ, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει απειλές της εδαφικής της ακεραιότητας, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας. Ο ίδιος, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ομολόγησε κυνικά ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις ώστε να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση.
  • «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγούμε (από την οικονομική κρίση) από το να λάβουμε εξαιρετικά μη δημοφιλείς αποφάσεις», προειδοποίησε.  
  • Εξάλλου, υπογράμμισε ότι μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της Γρίβνα, του ουκρανικού νομίσματος.
Παράλληλα, ο Γιατσένιουκ κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί με την Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.