Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πολύμορφες παρεμβάσεις αποφάσισαν οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Θεσσαλία: Πολύμορφες παρεμβάσεις αποφάσισαν οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Η δήλωση του Β. Μπούτα μετά τη σύσκεψη των μπλόκων
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 04/02/2014 - 20:10
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις αποφάσισαν οι αγρότες στη συνέλευση των αντιπροσώπων των αγροτών των μπλόκων των περιοχών της Θεσσαλίας που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο μπλόκο της Νίκαιας. 
Από την αρχή της βδομάδας οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων στήνουν μπλόκα σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ύστερα από τη σύσκεψη οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν τα εξής:
  • Αύριο Τετάρτη 5 Φλεβάρη, το απόγευμα συμμετοχή των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο συλλαλητήριο του ΕΚ Λάρισας για την Υγεία.
  • Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη, το απόγευμα, σύσκεψη φορέων της περιοχής στο χώρο του μπλόκου.
  • Το Σάββατο 8 Φλεβάρη, το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας, σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτικών μπλόκων προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.
  • Την Κυριακή 9 Φλεβάρη οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας καλούν το μεσημέρι, εργαζόμενους, ΕΒΕ, λαϊκά στρώματα σε συλλαλητήριο στο χώρο του μπλόκου προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στον αγώνα τους και η αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα με όσους θίγονται από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
  • Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τα μέτρα φοροεξόντωσης σε βάρος τους. Επίσης θα συναντηθούν και με πολιτικά κόμματα.
Ενισχύονται τα μπλόκα
Στη Θεσσαλία: Μπλόκο με τρακτέρ έχουν στήσει κοντά στην Εθνική Οδό, έξω από το Βόλο, στο Αερινό, αγρότες από τη Μαγνησία. Την Τετάρτη το μεσημέρι θα γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Τύρναβο. Επίσης παραμένει και ενισχύεται το μπλόκο στη Μελούνα Ελασσόνας.
  • Στην Ηλεία: Πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στον κόμβο της Μαραθιάς με τη συμμετοχή αγροτών, αλλά και εργατικών σωματείων και απλών εργαζομένων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, καταδικάζοντας τη χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των αγροτών. Στο πλευρό τους η  Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το ΕΚ Αμαλιάδας, πολλά σωματεία, ενώσεις και φορείς της περιοχής. Προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό, ενώ επιτόπου υπήρχαν δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ.
Βίντεο με δηλώσεις συμπαράστασης


  • Στη Μεσσηνία: Έχουν ήδη στηθεί και σταδιακά ενισχύονται σε 4 σημεία του νομού τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι.
  • Στην Αχαΐα: Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρατάσσονται σταδιακά στην Κάτω Αχαγιά και στην Αιγιάλεια, στο ύψος των παλαιών διοδίων Αιγίου, στο Σεληνούντα Ποταμό, με κορύφωση την Τετάρτη 5 Φλεβάρη.
  • Στην Αρκαδία: Στην Τρίπολη, στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης, παρατάσσονται σταδιακά τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα με κορύφωση την Τετάρτη, στις 10 το πρωί. Το συγκεκριμένο σημείο θα ενισχύσουν και αγρότες από τον νομό της Σπάρτης που θα καταφθάσουν με τα γεωργικά τους μηχανήματα και τα αγροτικά αυτοκίνητα.
  • Στην Αργολίδα: Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ανυφί και θα ακολουθήσει πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Καθημερινά γίνονται συσκέψεις και περιοδείες.
  • Στη Φθιώτιδα: Έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη. Σήμερα παρατάχθηκαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Δομοκό, στη θέση Δρούγος.
  • Στη Βοιωτία: Αγρότες της περιοχής έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού Βοιωτίας, ενώ αναμένεται ενίσχυσή τους.
  • Σε Πέλλα - Ημαθία: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στον κόμβο Μελισσίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο Γυψοχωρίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο Μαυροβουνίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Αριδαίας και στη διασταύρωση Πλευρώματος της ΕΟ Σκύδρας - Νάουσας. Επίσης αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί στον Κοπανό Νάουσας. Αγρότες επίσης έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην Κουλούρα Ημαθίας και στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας.
  • Στην Πιερία: Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώνονται στο χωριό Βροντούς.
  • Στις Σέρρες: Σε αγωνιστική κινητικότητα βρίσκονται και οι αγρότες της περιοχής, ειδικότερα στα χωριά Μητρούσι, Νέος Σκοπός και Νέα Ζίχνη.
  • Στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης: Θα γίνει σύσκεψη αγροτών σήμερα το απόγευμα με σκοπό να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, θα γίνει σύσκεψη στην Επανωμή, για την κάθοδο των αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και στο στήσιμο μπλόκου στην ΕΟ Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 9 Φλεβάρη.
  • Στον Έβρο: Αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα. Προηγήθηκε πορεία των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Ορεστιάδας η οποία κατέληξε στο σημείο του μπλόκου.
  • Στην Κρήτη: Στα Χανιά μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, παρά την κακοκαιρία βρέθηκαν στο πρώτο αγωνιστικό μπλόκο, στο οποίο κάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων.Στον πλευρό τους βρέθηκαν επίσης η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, συνδικαλιστές αγωνιστές από κάθε χώρο, νεολαίοι και μεγαλύτεροι, καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ν. Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλέκος Μαρινάκης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων και ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα στο μπλόκο στη διασταύρωση στα μεγάλα χωράφια.
  • Στην Αιτωλοακαρνανία: Σήμερα Τρίτη 4 Φλεβάρη μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παρατάξει από το πρωί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην Ερμίτσα, κοντά στο Αγρίνιο, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Και το μπλόκο στο συγκεκριμένο σημείο θα ενισχύεται καθημερινά, ενώ η τοπική συντονιστική επιτροπή προχωρά στην οργάνωση του αγώνα των αγροτών.
  • Στην Ήπειρο: Έχει στηθεί ήδη ένα μπλόκο στο Καναλάκι Πρέβεζας με αποφάσεις των 4 αγροτικών συλλόγων της περιοχής και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα. Το μπλόκο ενισχύεται σταδιακά καθώς καθημερινές είναι οι περιοδείες και οι συσκέψεις σε χωριά της περιοχής. Καθόρισαν νέα κάθοδο τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία της Ζίτσας.
  • Στη Λέσβο, η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5 Φλεβάρη (7.30 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο).
Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων
Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση)
«Ενισχύουμε τις επόμενες μέρες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, βγάζουμε τρακτέρ σε νέα χωριά, σε περισσότερες περιοχές. Ενημερώνουμε τους αγρότες για τα μέτρα που έρχονται. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, όλο το λαό, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και αιτήματα», τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή της).
Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες και την καταδίκη της επίθεσης των ΜΑΤ εκφράζουν μεταξύ άλλων:
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,
  • ο Σύλλογος Υπαλλήλων Λάρισας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Λάρισας,
  • ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας,
  • το Σωματείο Εργαζομένων «Coca - Cola - 3Ε» Βόλου,
  • το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας,
  • ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας,
  • το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας,
  • η  Ένωση Τύπου - Χάρτου, η ΔΑΣ 304 ΠΕΒ,
  • το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας,
  • το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας.
Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες εκφράζουν τα εξής σωματεία από τα Χανιά:
  • Σύνδεσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων,
  • Σωματείο Τροφίμων Ποτών,
  • Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Χανίων,
  • Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κισσάμου,
  • Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών,
  • Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση,
  • Σωματείο εργαζομένων στους Μύλους Κρήτη. Επίσης,
  • το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
___________
Διαβάστε επίσης:
902

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.