Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ-Σταθάκης: Ριζοσπαστική σταθερότης


Ο Ιανός με το μοναδικό, δεξιό, πολιτικό του πρόσωπο
 ΣΥΡΙΖΑ

Με τα ίδια εργαλεία θα «τσακίζει» το λαό
Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη

Νομιμοποίηση στη φορολεηλασία που υφίσταται ο λαός, αλλά και στα μνημόνια, προσέφερε απλόχερα χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Βήμα».
Χωρίς περιστροφές υποστήριξε ότι, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διατηρήσει στο ακέραιο τους φορολογικούς συντελεστές που εξανεμίζουν το ισχνό λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που σημείωνε ότι «ο λαός υπερφορολογείται»!
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του για τα φορολογικά έσοδα (όταν δηλ. δήλωνε ότι «η Ελλάδα υποφέρει 20 χρόνια από λίγους φόρους» και συγκεκριμένα ότι
«έχει μια μόνιμη τρύπα στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, θα τολμούσα να πω πιο πολύ των φυσικών προσώπων παρά των επιχειρήσεων»),
ο Γ. Σταθάκης είπε τα εξής:
«Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Δεν είπα "υστερούν", αλλά "υστερούσαν". Εχει σημασία ο χρόνος και αφορούσαν επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με τα φυσικά, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ' αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με τον ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό».
Αλλά και για το ενδεχόμενο νέου μνημονίου ο Γ. Σταθάκης υποστήριξε πως τα οικονομικά δεδομένα δεν συνηγορούν υπέρ ενός τέτοιου σεναρίου και πως αν επιβληθεί θα πρόκειται για πολιτική επιλογή, όχι επιβεβλημένη λόγω οικονομικών αναγκών (νομιμοποιώντας στην ουσία τα μνημόνια στο βαθμό που «τα επιβάλλουν» οικονομικές ανάγκες). Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν μπορεί να πει κανείς αν στέκει, αυτή τη στιγμή, η ιδέα ενός νέου μνημονίου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, διότι προϋποθέτει μια νέα χρηματοδότηση. Παραδεκτά στοιχεία μιας νέας χρηματοδότησης είναι το χρηματοδοτικό κενό σχετικά με το χρέος της χώρας, τα περίφημα 11 δισ., τα οποία από οικονομική άποψη μπορούν να καλυφθούν με τρόπους που δεν επιβάλλουν την ανάγκη μιας νέας, έκτακτης χρηματοδότησης και είναι έτσι ένα θέμα διαχειρίσιμο, με την ΕΚΤ, τον ESM και τα εργαλεία που παρέχει. Αρα, η αναγκαιότητα δεν δικαιολογείται και επιβάλλεται από τις ανάγκες ή τις εντολές που έχει η τρόικα για να επιβάλλει να συναφθεί μνημόνιο. Εάν τίθεται μ' αυτούς τους όρους, είναι πολιτικό το ζήτημα και όχι οικονομικό».
Σε άλλη του συνέντευξη στον «Αθήνα 9.84», ο Γ. Σταθάκης επιβεβαιώνει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του χρέους προκύπτει από ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, όταν παραδέχεται
«δεν λύνεται το πρόβλημα με επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων, διότι αυτά ωφελούν το δημόσιο χρέος αναμφίβολα, μετά το 2020 όμως. Το πρόβλημα του χρέους βαραίνει την ελληνική οικονομία με μη διαχειρίσιμο τρόπο από το 2014 έως το 2020. Και αυτό είναι εκ των πραγμάτων αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ανεξαρτήτως του ΣΥΡΙΖΑ».

Διάψευση... που επιβεβαιώνει

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις χτες το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε... ερμηνευτική εγκύκλιο των δηλώσεων Σταθάκη, ισχυριζόμενο:
«Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι αν ισχύσουν οι ίδιοι φορολογικοί συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις και παταχθεί η φοροδιαφυγή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των φορολογικών εσόδων ... Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετακίνητος από τη θέση του για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα».
Επιβεβαιώνουν, δηλαδή, ανοιχτά ότι θα αφήσουν απείραχτους τους φορολογικούς συντελεστές για το κεφάλαιο, οι οποίοι έχουν μειωθεί διαδοχικά από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ταυτόχρονα επαναλαμβάνουν λέξη προς λέξη την κυβερνητική απάτη ότι η ανακούφιση του λαού και το «δίκαιο» φορολογικό σύστημα θα προέλθουν τάχα από την πάταξη της φοροδιαφυγής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.