Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης σε πλήρη εφαρμογή! – Η θεία Όλγα ξέρει... – Την Πέμπτη στο νησί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΦΩΤΟ)

Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης αυτοπροσώπως

Κεφαλονιά: Επείγουν άμεσα μέτρα στήριξης των σεισμοπλήκτων - Την Πέμπτη στο νησί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΦΩΤΟ)

Άλλη μία δύσκολη νύχτα πέρασαν την Τετάρτη οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, τόσο στο Ληξούρι που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από τους δύο πρόσφατους σεισμούς, όσο και στο Αργοστόλι.
Οι περισσότεροι από αυτούς διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους και σε κλειστά γυμναστήρια, αφού οι σκηνές που στήθηκαν από το στρατό ήταν ακατάλληλες για χρήση.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι μετασεισμοί, που εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων, ενώ οι σεισμολόγοι συστήνουν στους πληγέντες να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.
Κλειστά γήπεδα έχουν γίνει προσωρινό κατάλυμα για τους σεισμοπαθείς (Φωτο ΑΡ)

Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους του νησιού, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά σήμερα σε μία σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα, με το ενδιαφέρον της να εστιάζεται κατά κύριο λόγο στην τουριστική εικόνα της περιοχής.

  
Άλλη μία νύχτα στο κρύο

Η νύχτα της Τετάρτης ήταν μία ακόμη δύσκολη βραδιά για τους πληγέντες. Οι περισσότεροι από αυτούς διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους και σε κλειστά γυμναστήρια, αφού οι σκηνές που στήθηκαν από το στρατό ήταν ακατάλληλες για χρήση, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έλειπε το υπόστρωμα που προστατεύει από το κρύο και την υγρασία.

Οι κακές καιρικές συνθήκες -κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχή- δυσχέραιναν την κατάσταση, ενώ σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και από την έλλειψη χώρων υγιεινής.

Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το θέμα με την απόλυτη έλλειψη νερού στην Παλική, καθώς έχει μολυνθεί όλο το δίκτυο. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι για τις καθημερινές τους ανάγκες χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό, το οποίο, όπως καταγγέλλουν αρκετοί, παρέχεται ...με το σταγονόμετρο.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, αφού τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα.
 
Στην Κεφαλονιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κοντά στους πληγέντες της Κεφαλονιάς θα βρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές στην Κεφαλονιά την Πέμπτη και θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς και θα επισκεφθεί στους πληγέντες από το σεισμό στο Ληξούρι.
Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των σεισμόπληκτων και αποκατάστασης των ζημιών στην Κεφαλονιά.
Έμπρακτη αλληλεγγύη από εργάτες και αγρότες
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς εκφράζουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.
Η ΕΓ του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές να οργανώσουν τώρα συγκέντρωση τροφίμων γιατί είναι επείγουσα ανάγκη για το λαό της Κεφαλονιάς που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Καλεί κάθε κλάδο, κάθε χώρος δουλειάς να πάρει την ευθύνη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν.
Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς εκφράζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων και απαιτεί άμεσα μέτρα ανακούφισης και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
Να εκφράσει την αλληλεγγύη της και να παλέψει μέσα από τις επιτροπές αγώνα και τους μαζικούς φορείς για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων και την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, καλεί τη νεολαία της Κεφαλλονιάς το Τομεακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ.
 
Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεφαλονιάς απαιτεί την άμεση σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του νέου σεισμού. 
  • «Σήμερα απαιτείται νέα εκτίμηση της πραγματικότητας και διεκδίκηση άμεσων αιτημάτων για την επιβίωση και την προοπτική του λαού μας» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:  Κάθε προσπάθεια να μπουν στο παρασκήνιο οι ανάγκες στέγασης, σίτισης, ρευματοδότησης, υδροδότησης, μετακίνησης για μαθητές, ασθενείς και ηλικιωμένους, «συνιστά καθαρή υπεκφυγή και ρίχνει νερό στο μύλο του κυβερνητικού αποπροσανατολισμού. Τώρα χρειάζονται μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, πλήρης αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων».
Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε τη χορήγηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, χωρίς όμως άμεση διάθεση σ' αυτούς.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμφώνησαν για τη διάθεση του ποσού και τόνισαν ότι αυτό πρέπει να δοθεί άμεσα στην Κεφαλονιά και όχι να πάει στο κρατικό ταμείο.

Τεράστιες ζημιές

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, αφού οι εκτιμήσεις συνεχίζονται, στο νησί έχουν γίνει 1.680 έλεγχοι σε κτίρια, από τα οποία τα 760 κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα, 1.100 με σημαντικές βλάβες, 1.400 με ελαφρότερες βλάβες, οι οποίες θα επιβεβαιωθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου ελέγχου.

Παράλληλα, υπάρχει γενική καταστροφή σε στέγες, ενώ πάρα πολλά σπίτια που δεν έχουν κριθεί ακατάλληλα, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό τους και έχουν καταστραφεί οι οικοσκευές.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθούν στο νησί 45 προκατασκευασμένες αίθουσες. Το οδικό δίκτυο Ληξουρίου - Αργοστολίου είναι ανοιχτό μόνο για οχήματα εκτάκτων αναγκών.

Για το λιμάνι του Αργοστολίου δόθηκε την Τρίτη έγκριση καταλληλότητας μετά από έλεγχο που έκανε μονάδα υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το λιμάνι στο Ληξούρι έχει γίνει θάλασσα.
Στο μεταξύ, η Εισαγγελία διέταξε έρευνα για τις φήμες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού και για εντολή εκκένωσης του Ληξουρίου, που αναστάτωσαν την Τρίτη τους κατοίκους.

Κυβέρνηση: Πρωταρχικός στόχος η προστασία του «τουριστικού προϊόντος»

Την εικόνα ενός κρατικού μηχανισμού που βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, αν και πληθαίνουν τα παράπονα για την έλλειψη υποδομών υγειονομικής περίθαλψης, στέγασης, ακόμη και χώρων υγιεινής.

Σήμερα το απόγευμα συγκαλείται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι γγ των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Χτες, μετά την ευρεία σύσκεψη στο νησί, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε μέτρα για τους σεισμόπληκτους, αν και απομένει να εξειδικευτούν για να φανεί εάν θα καλύψουν τις οξυμένες ανάγκες των κατοίκων ή θα ακολουθηθεί η πεπατημένη της δημιουργίας εντυπώσεων και μόνο.

902

Από Μποτίλια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.