Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης κι η Βασίλω πρώτη – Νίκη της ελληνικής αστικής τάξης με επιχειρησιακό κέντρο το Στρατηγείο της Λάρισας – Oι «επιχειρήσεις» των ευρωενωσιακών δυνάμεων


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Σχεδιάζουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης

Με φόντο τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα, το Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας.
Η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία θα βρεθεί στο επίκεντρο του Συμβουλίου 
(στιγμιότυπο από την άφιξη της γαλλικής δύναμης που επιχειρεί ήδη στη χώρα)
Πέραν των υπουργών Αμυνας των «28», στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (ΕΟΑ), του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ και της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ. Η συνάντηση θα διεξαχθεί υπό την προεδρία του υπουργού Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Παρών στη συζήτηση θα είναι και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουσεν, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ενώ μια μέρα πριν ξεκινήσει η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας της ΕΕ ο Δ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, David D. Pearce.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμβουλίου, σήμερα
  • «αναμένεται να γίνει συζήτηση επί των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013, με έμφαση στο σχεδιασμό της υλοποίησης των συμπερασμάτων του Συμβουλίου».
Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκέμβρη, για πρώτη φορά από την ψήφιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, υπήρξε ειδική συνεδρίαση για την «Αμυνα» της ΕΕ, με αντικείμενο την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας» (ΚΠΑΑ).
Οπως καταγράφηκε στα «Συμπεράσματα», η ΕΕ και τα κράτη - μέλη έχουν
  • «να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις» που ανοίγονται μπροστά τους, «σε πλήρη συμπληρωματικότητα με το ΝΑΤΟ».
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε τα κράτη - μέλη να προχωρήσουν σε «συνέργειες», προκειμένου
  • «να βελτιώσουν την ανάπτυξη και διαθεσιμότητα» μέσων και προσωπικού για επιχειρήσεις και αποστολές. Ζητούμενό τους, να βελτιώσουν παραπέρα τις δυνατότητές τους για «άμεση ανταπόκριση», με «πιο ευέλικτους, άμεσα διεκπεραιώμενους Σχηματισμούς Μάχης».
Σε αυτό το πλαίσιο, για το α' εξάμηνο του 2014 έβαλαν σειρά άμεσων στόχων: Μέχρι τον Ιούνη να καταρτιστεί στρατηγική ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορα (με προσχήματα, π.χ., την πειρατεία, τις μεταναστευτικές ροές κ.λπ.). Συνέργειες με τις αρχές ασφάλειας και τις δικαστικές αρχές για θέματα που επαναφέρουν κάθε λίγο, όπως η «τρομοκρατία» και η «παράνομη μετανάστευση». Ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας, ώστε να διασφαλιστούν τα δίκτυα Ενέργειας, ζήτημα που «καίει» τα μονοπώλια.
Εβαλαν και μεσο-μακροπρόθεσμους στόχους, όπως: Ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο διάστημα 2020 - 2025, δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού των ευρωενωσιακών μαχητικών από αεροπλάνα - τάνκερ, εξελιγμένη δορυφορική επικοινωνία κ.ά.
Στο μικροσκόπιο πέντε επιχειρήσεις της ΕΕ
EUFOR ALTHEA 
Η νέα Δύναμη Σταθεροποίησης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Οι σημαίες μας κυματίζουν με καμάρι

Αύριο, στο Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας θα συζητηθούν (παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ και του αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ, υπεύθυνου για τις «ειρηνευτικές επιχειρήσεις», Herve Ladsous) 
οι «επιχειρήσεις» όπου μετέχουν ευρωενωσιακές δυνάμεις,
ιδιαίτερα η ATALANTA στο Κέρας της Αφρικής, η EUFOR ALTHEA στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η ΕU Training Mission στο Μάλι και η EU Training Mission στη Σομαλία.

Θυμίζουμε ότι, σήμερα, η ΕΕ, στο πλαίσιο της ΚΠΑΑ, αναπτύσσει 7.000 προσωπικού σε 12 μη στρατιωτικές αποστολές και σε τέσσερις στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Αμέσως μετά, σε ξεχωριστή συνεδρίαση, θα ακολουθήσει ειδική συζήτηση για την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία δρομολογείται με πρόσχημα τις συγκρούσεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν, καθώς έχουν μεγάλα συμφέροντα (ιδιαίτερα ενεργειακά) στην περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής.

Το τραπέζι είναι στρωμένο
Η αποστολή ευρωενωσιακής στρατιωτικής δύναμης με την επωνυμία «EUFOR RCA» δρομολογείται εδώ και μήνες και θα επιχειρεί παράλληλα με την αφρικανική δύναμη MISCA (Mission International Support Mission to the Central African Republic)


και τη γαλλική στρατιωτική αποστολή με τον κωδικό «Sangaris», που ήδη δρουν στην πολύπαθη αφρικανική χώρα.

Σίγουρα μια καλή είδηση ​​για τους στρατιώτες της ΕΕ, που θα συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Εάν έχουν εκπληρώσει τον απαιτούμενο ελάχιστο χρόνο των 30 ημερών στην περιοχή των επιχειρήσεων, θα τους απονεμηθεί ακόμη και το Μετάλλιο της Αποστολής Navfor
Σημειωτέον, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκοντας αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, πρότεινε και πέτυχε το Στρατηγείο της Λάρισας να οριστεί επιχειρησιακό κέντρο, αλλά και κέντρο εκπαίδευσης της δύναμης επέμβασης.
Ο Νο 1 ο Γάλλος Αντιστράτηγος του Ολαντ, Philippe Pontie
Επιτελάρχης του Στρατηγείου διορίστηκε Ελληνας ταξίαρχος, ενώ παράλληλα διατίθενται στο Στρατηγείο άλλοι 50 Ελληνες επιτελείς.

Ο Αντιστράτηγος με τον Νο 2 Χρ. Δρίβα,
στο Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λάρισα. 
Η Βασίλω είναι περήφανη τώρα.
Τέλος, η κυβέρνηση παρέχει για την επιχείρηση στην Αφρική τον Κινητό Επικοινωνιακό Κόμβο (ΚΕΚ) του Στρατηγείου, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι επικοινωνίες ανάμεσα στο Στρατηγείο και το πεδίο επιχειρήσεων στην Αφρική.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Επισημάνσεις κειμένου, πρόσθετες φωτό και βίντεο, σύνδεσμοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.