Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τα ψεύδη της Κανέλλη για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με το Διάβολο και με το Φίδι του, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (VIDEO & SCRIPTA)

 Δείτε το Βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Mega και τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια του τίτλου και τα ψέματα της Κανέλλη


Σφοδρή επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Ευάγγελου Αποστόλου, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

«Συμμαχήσατε οι Συριζαίοι με το διάολο της δεξιάς, για να μη βγει το ΚΚΕ πουθενά. Μη μου κάνετε τώρα μαθήματα χαρακώματος…» ανέφερε η κ. Κανέλλη απευθυνόμενη στον κ. Αποστόλου, και συνέχισε:
«Προκειμένου να μην κερδίσει δήμο κομμουνιστής εσείς θα συμμαχήσετε και με τον Κασιδιάρη».
Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου, απάντησε: «Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις».

Απαράδεκτο;!Ιδού και τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις «αθλιότητες» της Κανέλλη


[...]
Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ)
Ομοσπονδία Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Ομοσπονδία Υδρευσης - Αποχέτευσης ΔΕΥΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών ΟΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Εργαζομένων ΗΣΑΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Κω (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Οικοδόμων Αρκαδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ),
Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Εργαζομένων στην Υδρευση Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο στην εταιρεία «Μέλλον» (ΣΥΡΙΖΑ - Εργοδοτικοί),
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σύρου (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο ΟΤΑ Ραφήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Βρεφοκομείου Αθηνών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο ΟΤΑ Ζακύνθου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ),
Σωματείο ΟΤΑ Περάματος (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ),
Σωματείο ΕΔΟΠ - ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Φαρμάκου Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ),
Σωματείο Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
[...]
Στις 7 Μάρτη 2012, στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο. Μάλιστα στο συνέδριο έγινε εκτεταμένη νοθεία, αφού το 30% των αντιπροσώπων προήλθαν από μόνο δύο από τα 35 σωματεία που συμμετείχαν στο συνέδριο. Αυτό θα σήμαινε ότι στα δύο σωματεία ψήφισαν πάνω 1.150, κάτι που είναι εξωπραγματικό για μια περιοχή όπως η Καρδίτσα.
Στο πρόσφατο συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε για τρίτη φορά με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. με την ονομασία «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία». Αυτή η συμμαχία συμφώνησε με την «αρπαγή» δύο εδρών από την ΕΣΚ Τυφλών. Τι ήταν αυτό που «ένωσε» το ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες δυνάμεις; Η συγκάλυψη των αιτιών των προβλημάτων, η προβολή επιμέρους και αποσπασματικών αιτημάτων, ο αποπροσανατολισμός των ΑμΕΑ, αφού ένα από τα αιτήματά τους είναι η εξαίρεση των τυφλών από αντιλαϊκά μέτρα. Ετσι καλλιεργούν την επικίνδυνη αντίληψη ότι μπορεί ένα μέρος του λαού να γλιτώσει από την επίθεση, καλλιεργούν εφησυχασμό και αυταπάτες.
Το Νοέμβρη του 2010, στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργαζόταν ήδη με το ΠΑΣΟΚ, συμμάχησε και με τη ΝΔ. Και οι τρεις τους ενώθηκαν σε ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση».
Το Σεπτέμβρη του 2010 ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησαν στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδος, επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία ετών. Οι παρατάξεις αυτές, όπως κατήγγειλαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και στηρίζουν την απελευθέρωση της ΔΕΗ.
Το Μάρτη του 2010 το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ένωσαν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Επίσης το Μάρτη του 2010 στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο.
Το Γενάρη του 2010, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απέδειξαν ξανά ότι τους χωρίζουν λίγα και τους ενώνουν πολλά. Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Φαρμάκου συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δε συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί ήταν το ΠΑΜΕ». Η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού και οι τρεις αυτές πολιτικές δυνάμεις δε διαφωνούν με το φάρμακο - εμπόρευμα, όπως δε διαφωνούν και με την υγεία - εμπόρευμα.
Τα παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ενδιαφέρον έχει η κοινή στάση που κρατά σε διάφορα βασικά ζητήματα σχετικά με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
Πριν λίγο καιρό ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου απέρριψαν την πρόταση για απεργία για τους χαλυβουργούς. Οι ίδιες δυνάμεις στο ίδιο Εργατικό Κέντρο το 2009 είχαν αρνηθεί ακόμα και να συζητηθεί η πρόταση για απεργία στις 17 Δεκέμβρη εκείνου του έτους. Το ίδιο έκαναν και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, το 2009, είχε συμφωνήσει αρχικά με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για αποκλεισμό αντιπροσώπων που εξελέγησαν από σωματεία με τη συμμετοχή συμβασιούχων. Στη συνέχεια απείχαν από την ψηφοφορία για τον αποκλεισμό των σωματείων, για να μην πάρουν θέση. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14-15/4/2012

3 σχόλια:

 1. Αν και δεν γράφω συχνά, καθε σου παρουσίαση ειναι τέλεια.
  Ένα μεγάλο ευχάριστο.

  Να μη μπορουν να σταθούν σε χλωρό κλαρί τα καθικια της βρωμερης σοσιαλδημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύντροφε, Anton συγγνώμη.
  Όπως έγραψα και στον Ευρυτάνα, ο υπολογιστής μου έχει πρόβλημα -φαίνεται ότι δεν αντέχει το τεράστιο ειδικό βάρος του Αλέξη και τα έχει παίξει ελαφρώς-, με αποτέλεσμα να έχω κλειστά τα σχόλια και να μη σε δω αμέσως.
  Το ευχαριστώ είναι δικό μου, για τα "εύσημα".

  Κάθε μέρα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους ( ο Αντώνης τους έχει κάνει ρόπμες), αλλά οι τύποι είναι πολύ επικίνδυνοι και δεν ιδρώνει το αυτί τους.
  Το ΠΑΣΟΚ δεν πιάνει μία μπροστά τους.
  Το παλεύουμε.

  Να είσαι καλά
  Με δύναμη πάλι και πάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.