Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπίζνες Καλά Οργανωμένες: Με κρατικό χρήμα και δράση στο Ιράκ. Και όπου το καθήκον μας καλεί – Κανέλλη Κανέλλη στον AΝΤ1 (VIDEO)

 ΜΚΟ με κρατικό χρήμα και δράση στο Ιράκ

Η υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης IMI (International Mine Initiative - διεθνής πρωτοβουλία για τις νάρκες) –η δράση της οποίας στο Ιράκ είχε καταγγελθεί μέσα από το πρώτο θέμα του «Ριζοσπάστη» στις 13 Δεκέμβρη του 2003– ήρθε και πάλι χτες στη δημοσιότητα καθώς κατά του προέδρου της και συνεργατών της ασκήθηκε δίωξη για ζημιά που προξένησαν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 13 Δεκέμβρη του 2003


Την απάτη της ΜΚΟ για το Ιράκ είχε αποκαλύψει από το 2003 το ΚΚΕ - Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη στον «AΝΤ1» (VIDEO)
Παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του «AΝΤ1» (18/2/2014) και στον Γιώργο Παπαδάκη έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σχετικά με την αποκάλυψη για απάτη 9 εκατομμυρίων ευρώ από ΜΚΟ του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Λ. Κανέλλη υπενθύμισε ότι το θέμα είχε αποκαλύψει το ΚΚΕ από το 2003, με ερώτηση στη Βουλή και με σχετικό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», (πατήστε εδώ για να δείτε το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 13 Δεκέμβρη 2003) από το οποίο προέκυπτε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργούσε ως προβιά για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατοχή του Ιράκ. Στη χρηματοδότησή της μάλιστα εμπλέκονταν και ελληνικές εταιρείες που φιλοδοξούσαν να πάρουν μέρος στη λεηλασία του Ιράκ.



ΜηΚυπουργείον Εξωτερικών
Και γνήσιος εκπρόσωπός τους

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Αλεξ Ρόντος, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και σήμερα εντεταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής.
  • Στις 12 Δεκέμβρη του 2003 ο «Ρ» είχε διατυπώσει πρωτοσέλιδα ερώτηση για τη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης καθώς στον διεθνή Τύπο είχαν εμφανιστεί φωτογραφίες στελεχών της με λεζάντα ότι πρόκειται για Έλληνες στρατιώτες στο Ιράκ.
  • Την επομένη, 13 Δεκέμβρη, ο «Ρ» αποκάλυψε ότι πρόκειται για την ΙΜΙ και επανήλθε στις 14 Δεκέμβρη με περισσότερα στοιχεία.
  • Στις 17 Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου βουλευτές του ΚΚΕ ρώτησαν ευθέως τον Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ελληνική οργάνωση, σημείωσε όμως ότι κινείται στα πλαίσια του κέντρου αποναρκοθέτησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τελεί μια «σημαντική δραστηριότητα», ενώ δεν παρείχε καμιά πληροφόρηση για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης.
  • Χτες (17/2/2014), με αφορμή την δίωξη που ασκήθηκε, έγινε γνωστό ότι η δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ έβλαψε το ελληνικό Δημόσιο κατά εννέα εκατομμύρια ευρώ.
Η υπόθεση αφορά στη χρηματοδότηση της οργάνωσης για ένα πρόγραμμα αποναρκοθέτησης σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Λίβανο και Ιράκ.
Κατά του προέδρου της ΜΚΟ και συνεργατών του ασκήθηκε δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία κατ' εξακολούθηση.
Όπως προέκυψε από την σχετική έρευνα, το σύνολο της χρηματοδότησης εκταμιεύτηκε παράνομα.
  • Από τις τότε αποκαλύψεις του «Ρ», προέκυπτε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργούσε ως προβιά για την συμμετοχή της Ελλάδας στην κατοχή του Ιράκ.
Στην χρηματοδότησή της μάλιστα εμπλέκονταν και ελληνικές εταιρείες που φιλοδοξούσαν να πάρουν μέρος στη λεηλασία του Ιράκ.
Ο «Ρ» αποκάλυψε επίσης ότι με τα ίδια αρχικά ΙΜΙ δραστηριοποιείται και μια ισραηλινή πολεμική βιομηχανία, η «Israel Military Industries Ltd, η οποία παράγει βόμβες και οβίδες διασποράς, που σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» χρησιμοποιήθηκαν από το βρετανικό στρατό στο Ιράκ.
Η ίδια ισραηλινή εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα της αποναρκοθέτησης.
  • Δηλαδή οι ίδιες εταιρείες που ρίχνουν τις βόμβες, έρχονται στη συνέχεια να πάρουν μέρος στην εκκαθάριση των περιοχών, όπου σε επόμενη φάση κατασκευαστικές και άλλες εταιρείες θα αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στα πλαίσια της «ανοικοδόμησης».
Σύμφωνα δε, με ορισμένες πληροφορίες, η οργάνωση αυτή έχει συνεργαστεί και με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια της σήμανσης ναρκοπεδίων στον Εβρο, για την προστασία από τις νάρκες των λαθρομεταναστών.
Η συγκεκριμένη οργάνωση, η ΙΜΙ, που ιδρύθηκε το 2000, είχε ιστοσελίδα στο «ίντερνετ», όπου
γινόταν αναφορά στην αποστολή της και στους χορηγούς της, ανάμεσά τους το υπουργείο Εξωτερικών, η κατασκευαστική ΔΙΕΚΑΤ, η εφημερίδα ΑΞΙΑ, η τράπεζα Omega Bank, η εταιρεία Forthnet, που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone.
Η οργάνωση, σύμφωνα επίσης με όσα αναφέρονταν στην ιστοσελίδα της, αποτελούνταν από 100 άνδρες, διασπαρμένους σε 20 ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.