Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αλέκα Παπαρήγα: «Ο αγρότης δεν μπορεί να ασφαλίσει τον εαυτό του, πώς θα πληρώσει το ρυθμισμένο δάνειο» (VIDEO)

 Αλέκα Παπαρήγα: Προπαγανδιστικό πυροτέχνημα τα μέτρα της κυβέρνησης για την αγροτιά (VIDEO)
H παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα
Προπαγανδιστικό πυροτέχνημα και εμπαιγμό χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα.
Μιλώντας σήμερα σε Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι
  • Mε τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στη φτωχή αγροτιά, εντείνουν το ξεκλήρισμά της προς όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών ιδιοκτησιών.
Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν την επιβίωση της φτωχής αγροτιάς πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας ότι
  • Oι αγρότες δεν αντιμετωπίζουν ζήτημα συγκράτησης του επιπέδου ζωής τους, όπως ήταν πριν 20 χρόνια, αλλά καθαρά ζήτημα επιβίωσης.
Κατήγγειλε ότι
  • Tο κόστος παραγωγής παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι εμποροβιομήχανοι αγοράζουν τα προϊόντα των αγροτών σε εξευτελιστικές τιμές.
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
  • Kατήγγειλε και τα φαινόμενα εκβιασμών που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ώρες στα μπλόκα, σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών από διάφορα στελέχη των κυβερνητικών πολιτικών κομμάτων προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των αγροτών.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την πλευρά του επιχείρησε να εμφανίσει ως αιτήματα των αγροτών, τις μικροαλλαγές που έκανε η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να κάμψει τη δυσαρέσκειά τους. Έφερε ως παράδειγμα τη ρύθμιση χρεών από την πρώην ΑΤΕ που ήταν κόκκινα δάνεια.
Ωστόσο, όπως του απάντησε αμέσως μετά η Αλέκα Παπαρήγα,
  • Tο μέτρο αυτό προέκυψε μετά την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αγρότη. Από τη στιγμή που είναι στα όρια εξαθλίωσης, που δεν μπορεί να ασφαλίσει τον εαυτό του, καθώς σταμάτησε να παράγει και δεν έχει χρήματα, πώς θα πληρώσει το ρυθμισμένο δάνειο στην τράπεζα, αναρωτήθηκε η Αλ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι μεγάλο μέρος των αγροτών είναι στα όρια της εξαθλίωσης και της απελπισίας.
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι
  • Oι αγρότες πλέον έχουν την εμπειρία και δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο κοροϊδίας και παραπλάνησης δήθεν πως τα μέτρα της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. 
902



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.