Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι αστοί δείχνουν τα δόντια τους – Πολιτική ΕΕ και κρατική καταστολή για τις ανάγκες του κεφαλαίου – Σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων και τον κυβερνητικό αυταρχισμό (ΦΩΤΟ)

Χημικά και ξύλο, τραυματισμοί και προσαγωγές εργαζομένων έξω από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης



Συνεχείς επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων που διαδηλώνουν ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις (ΦΩΤΟ)
Αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα και με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τα ΜΑΤ απώθησαν εκ νέου τους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να ανοίξουν δίοδο για να αποχωρήσει η τρόικα από το υπουργείο.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων και τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Σε σχόλιό του για τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων και τον κυβερνητικό αυταρχισμό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η πολιτική που πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους πάει χέρι - χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή,όταν αυτοί αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα τους στη δουλειά.
Οι διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων έχουν στόχο να καταργήσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με την ομηρία των 5μηνων προγραμμάτων και παραδίδοντας κρίσιμους τομείς σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Εντάσσονται στην πολιτική της ΕΕ για ένα κράτος προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες του κεφαλαίου, εχθρικό για το λαό και τις ανάγκες του.
Αυτήν την πολιτική εφαρμόζουν και σε δήμους - περιφέρειες οι εκπρόσωποι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά
Σε αυτήν την κατεύθυνση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την διασφάλιση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση».
902


Νωρίτερα, πριν τις 11 το πρωί, η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές με χημικά ώστε να τους εμποδίσει να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η επίθεση των ΜΑΤ είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στο χώρο του υπουργείου, ενώ προσήγαγε 17 διαδηλωτές στη ΓΑΔΑ. Λίγο μετά τις 9 οι διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο πλευρό των προσαχθέντων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.