Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ο κυβερνητικός εφησυχασμός δεν μπορεί να κρύψει το πρόβλημα – Επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης για να στηθεί ξανά η ζωή των κατοίκων στα πόδια της – ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ: Έμπρακτη Αλληλεγγύη

Αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον για τους κατοίκους της Παλικής

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ
Ο κυβερνητικός εφησυχασμός δεν μπορεί να κρύψει το πρόβλημα

Μάχη με τον άσχημο καιρό και το χρόνο προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα κι ελλείψεις δίνουν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, ενώ συνεχίζεται με ένταση η σεισμική δραστηριότητα στο νησί, παρά τις διαβεβαιώσεις μερίδας σεισμολόγων ότι το μεγάλο κακό πέρασε.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή, συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια να υποβαθμιστεί η τεράστια ζημιά που έχει γίνει στο νησί, ενώ
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που, επισκεπτόμενος την Κεφαλονιά, αρκέστηκε σε φιλοφρονήσεις προς τα συνεργεία του κρατικού μηχανισμού.
Στην Αθήνα έγινε μια ακόμα κυβερνητική σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις που συγκεκριμενοποιούν το πλάνο αποκατάστασης των ζημιών. Την ίδια ώρα η πραγματικότητα που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι είναι τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στις υποδομές, στην υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση, ακόμα και στους χώρους υγιεινής.

Εργατικές κατοικίες
Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο νησί, που ομολογείται και από κυβερνητικά χείλη, είναι ότι 
  • «ο παλιός Δήμος Παλικής και το Ληξούρι έχουν υποστεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. Η εικόνα στο λιμάνι του Ληξουρίου, αν τη δει κανείς, είναι ανατριχιαστική και πάρα πολλά σπίτια έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές», τόνισε χτες σε συνέντευξή του ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών σε σπίτια και υποδομές του νησιού. «Εχουμε 600 "κόκκινα" σπίτια, έχουμε περίπου 2.500 που χρήζουν επισκευής, συνολικά δηλαδή έχεις μια ομάδα 5.000, ίσως και 6.000 ανθρώπων που πρέπει να στεγαστούν», δήλωσε.
Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την επικοινωνιακή επιχείρηση ύπνωσης του λαού και καλεί όλους τους φορείς του λαού της Κεφαλονιάς σε σύσκεψη στο Ληξούρι, σήμερα, μέρα που θα περιοδεύσει στο νησί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Επίσης, η ΤΕ του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αγώνα, ενώ επισημαίνει ότι έπρεπε να περάσουν εννέα μέρες για να κηρυχτεί η Κεφαλονιά σεισμόπληκτη περιοχή, αλλά αυτό πρέπει να εξειδικευτεί και να συνδυαστεί με πόρους οι οποίοι πρέπει να ελεγχτούν πού θα δοθούν.
Με ανακοίνωσή του επίσης το ΤΣ Κεφαλονιάς της ΚΝΕ καλεί τους νέους της Κεφαλλονιάς να οργανώσουν την αλληλεγγύη, να παλέψουν μέσα από τις επιτροπές αγώνα και τους μαζικούς φορείς, ανάμεσα στα άλλα, ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς σίτιση - στέγαση - ρεύμα και για την άμεση αποκατάσταση και ουσιαστικό έλεγχο σχολείων και δημόσιων κτιρίων, όπως και να μην κάνει κανείς μαθητής μάθημα σε κοντέινερ, να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα λειτουργίας όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια, με αξιοποίηση υπαρχόντων χώρων και κατάλληλη διαμόρφωσή τους.
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Υλικά πρώτης ανάγκης
για τον εργατόκοσμο της Κεφαλονιάς

Έμπρακτη αλληλεγγύη από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, που παρέδωσε ήδη την πρώτη παρτίδα της βοήθειας που συγκέντρωσε
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου παρέδωσε ήδη την πρώτη παρτίδα της βοήθειας που συγκέντρωσε.
  • Συγκέντρωση στο Αργοστόλι οργανώνει αύριο, Παρασκευή, η Επιτροπή Αγώνα
Πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς αναλαμβάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ηδη, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ζητάει συνάντηση μαζί του, με αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση ανέργων και εργαζομένων από τα εκρηκτικά προβλήματα που έχει προκαλέσει ο σεισμός στην Κεφαλονιά.

Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν συγκέντρωση τροφίμων (που δε χρειάζονται ψυγείο), για το λαό της Κεφαλονιάς. Να απευθυνθούν πλατιά στο λαό, για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη. Ο κάθε κλάδος, ο κάθε χώρος δουλειάς να πάρει την ευθύνη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν.
Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στα συνδικάτα τους και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή. Τα υλικά που χρειάζεται να συγκεντρωθούν άμεσα είναι: 
  • Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
  • Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός,
  • Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα.
Σε συγκέντρωση τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, καλεί και το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου όλα τα σωματεία της δύναμής του, καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς του νησιού. Η συγκέντρωση των παραπάνω υλικών θα γίνεται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (Ευγενίδου 5), από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης
για να στηθεί ξανά η ζωή των κατοίκων στα πόδια της

Την Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου επισκέφτηκε την Κεφαλονιά και παρέδωσε την πρώτη παρτίδα της βοήθειας που συγκέντρωσε από σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος στο νησί, κύρια κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα.
Το ΕΚ Λάρισας, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συγκεντρώνει στο κτίριό του υλικά για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, 9 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ. τις παρακάτω μέρες: Πέμπτη 6/2, Παρασκευή 7/2, Σάββατο 8/2, Δευτέρα 10/2, Τρίτη 11/2.

Σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά και η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, στα γραφεία της (αίθουσα 102, ΕΚ Καλαμάτας και ώρες 6 μ.μ. - 8 μ.μ., πληροφορίες στα τηλ. 6942.681.096 - 6988.926.099).

Το ΕΚ Λαυρίου καλεί σε συγκέντρωση υλικών καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, 9 π.μ - 1 μ.μ. στα γραφεία του.

Τέλος, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζει την αλληλεγγύη της, στους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς.


Μόνη εγγύηση για τους σεισμόπληκτους η λαϊκή αλληλεγγύη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πληγέντες διοργανώνεται αύριο, Παρασκευή, στο Αργοστόλι, από την Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί στο νησί.

 Η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών δείχνει
πως πολλά από όσα χτίστηκαν μετά το 1983 είναι,
μετά και το δεύτερο σεισμό, σε κατάσταση κατεδάφισης

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πρώην νομαρχία της Κεφαλλονιάς. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μόνο η λαϊκή αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πάλη μπορούν να εγγυηθούν καλύτερες μέρες για τους κατοίκους που έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Και πράγματι - όπως καταγράφεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης - ως τώρα η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα φορέων της Κεφαλλονιάς, οι άμεσες κινητοποιήσεις σε Αργοστόλι - Ληξούρι με αιχμή σχολεία - νοσοκομεία - γηροκομεία - εργατικές κατοικίες, η ενεργοποίηση των γονέων και κηδεμόνων έδρασαν καταλυτικά.


Η λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε με κλινοσκεπάσματα στους γέροντες του Ληξουρίου από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καζάνια και τρόφιμα από μαζικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, η βοήθεια των εργαζομένων του γηροκομείου και των φοιτητών στο Ληξούρι για τον απεγκλωβισμό των γερόντων, η όλη διαχείριση του κόσμου που μαζεύτηκε χωρίς σχεδιασμό στο κλειστό γυμναστήριο και πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από τους επί έξι μήνες απλήρωτους εργαζομένους, η παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, αλλά και άλλες δραστηριότητες, όλα αυτά έγιναν πριν από οποιαδήποτε κρατική βοήθεια και εξανάγκασαν σε επιτάχυνση των διαδικασιών. Η ίδια λαϊκή δράση απέτρεψε την εφαρμογή του σχεδίου εγκλωβισμού των μαθητών σε επικίνδυνες περιπέτειες, με λειτουργία των σχολείων χωρίς προϋποθέσεις ασφάλειας. 

Η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης με παρέμβασή της απαίτησε να έρθουν άμεσα αντισεισμικές προκάτ αίθουσες (όχι κοντέινερς και διπλοβάρδιες) και να προχωρήσουν τα νέα σχολικά συγκροτήματα στο Ληξούρι, το Αργοστόλι και τον υπόλοιπο Νομό. Απαίτησε, ακόμη, να υπάρξει ειδικό καθεστώς για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι 
  • «ο κουρνιαχτός που σηκώνεται από τα κυβερνητικά επιτελεία και τις τοπικές αρχές έχει στο κέντρο τη διασφάλιση των συμφερόντων των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων στη νέα τουριστική σεζόν και όχι την αντισεισμική θωράκιση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπαθών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.