Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Ο άγιος... Με-μάς

Εργατικές... ακατοίκητες

Κεφαλονιά: Αποκλεισμένο το Ληξούρι από ξηρά και από θάλασσα – Μαζική λαϊκή συνέλευση – Το πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα Κεφαλονιάς

Αποκλεισμένο κυριολεκτικά βρίσκεται το Ληξούρι και ολόκληρη η Παλική, καθώς σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, τα πλοία που συνέδεαν το Ληξούρι με το Αργοστόλι δε μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια, ενώ την ίδια ώρα οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε ο σεισμός.


 Νέος μετασεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 
Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.33 το απόγευμα στην Κεφαλονιά. Tο επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα Βόρεια του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα. 
Οι σεισμόπληκτοι βιώνουν δύσκολες ώρες καθώς για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, παραμένουν έξω από τα σπίτια τους, οι περισσότεροι σε πρόχειρα καταλύματα, καθώς δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την στέγασή τους. Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, εντός των επομένων ωρών αναμένονται και καταιγίδες, με συνέπεια την ταλαιπωρία των κατοίκων, και ιδιαίτερα όσων έχουν βρει πρόχειρα καταφύγια λόγω των μετασεισμών.

Στο Ληξούρι δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό και ενώ αποδεδειγμένα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τους σεισμόπληκτους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλους, έδωσε εντολή στο πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού και το αρματαγωγό «Χίος», να καταπλεύσουν στο νησί για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.
Το «Προμηθεύς» μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ στο πλοίο επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.
Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.
Σημειώνεται ότι το «Προμηθεύς» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

902



Μαζική λαϊκή συνέλευση στο Ληξούρι - Το πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα Κεφαλονιάς

Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 01/02/2014 - 09:47
Μαζική λαϊκή συνέλευση με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι.
Μετά τις παρεμβάσεις και την πλούσια συζήτηση, το πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα Κεφαλονιάς διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ουσιαστικός έλεγχος και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Μετεγκατάσταση των σχολείων που ανήκουν στην κατηγορία Γ΄ (δηλ. λειτουργία μετά την υλοποίηση της επισκευής) με φροντίδα για την απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων σε πρωινή βάρδια. Όχι στα κοντέινερς και στη διπλοβάρδια. Κάλυψη της μεταφοράς όλων των μαθητών. Είκοσι το πολύ μαθητές ανά τάξη για Γυμνάσιο - Λύκειο, δεκαπέντε στο Δημοτικό και στις κατευθύνσεις. Μέτρα για τη στέγαση - σίτιση - ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών. Υλοποίηση των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνουν στο Νομό. Αντισεισμικός σχεδιασμός των σχολικών χώρων (ύπαρξη προαυλίων, μικρομελέτες κλπ) και ολοκληρωμένη αντισεισμική αγωγή.
  • Να μη δώσουν πανελλαδικές φέτος οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και της Α΄ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά, εφόσον βρισκόμαστε σε περίοδο διαρκών μετασεισμών (με πιθανή παράταση και μέσα στις εξετάσεις). Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς.
  • Σύνταξη μελετών από το Δήμο Κεφαλονιάς για την άμεση εκταμίευση και χρήση των 230.000 ευρώ που αφορούν τη στατική επάρκεια των σχολείων και απέσπασαν οι αγώνες εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών πέρσι από την Περιφέρεια.
  • Άμεση αποκατάσταση της παροχής πόσιμου νερού στην Παλική.
  • Αποκατάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα).
  • Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου - Αργοστολίου (στέγαση - θέρμανση - σίτιση - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
  • Χαρακτηρισμός του Νομού ως σεισμόπληκτου.
  • Προτεραιότητα στις οικογένειες, των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου). Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στις κατοικίες αυτές καθώς και σε μία σειρά δημόσια κτίρια. Διασφάλιση της στέγασης – ρευματοδότησης - θέρμανσης για όλους τους πληγέντες. Επίταξη ασφαλών ξενοδοχείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Κρατική ενίσχυση για επισκευή - ανακατασκευή κατοικιών και μικρών και μεσαίων επαγγελματικών χώρων.
  • Σίτιση – στέγαση – οικονομικές διευκολύνσεις για τους φοιτητές των τμημάτων του ΤΕΙ που παραμένουν στο νησί.
  • Άμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, νοσοκομείου, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική. Ολοκλήρωση του νέου γηροκομείου στο Αργοστόλι και πλήρη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.
  • Πλήρης εξοπλισμός και κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία του Νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδική μέριμνα για τη μεταστέγαση και την ασφαλή λειτουργία του Μαντζαβινάτειου στο Ληξούρι, ώστε να ικανοποιεί καθημερινά τις ανάγκες των σεισμοπαθών στην περιοχή. Επείγουσα ενίσχυσή του σε προσωπικό. Σταμάτημα κάθε διαδικασίας κατάργησης ή συγχώνευσής του και άρση της υπολειτουργίας του.
  • Κατάργηση του εισιτήριου για τις εξετάσεις στα Νοσοκομεία.
  • Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.

  • Καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πλήρης αποζημίωση όλων των πληγέντων με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς βιοτέχνες των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.
  • Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν μετακίνηση των σεισμοπλήκτων με το φέρι από Ληξούρι προς Αργοστόλι και αντίστροφα.
  • Ειδικά επιπλέον μέτρα για τους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που χτυπήθηκαν από το σεισμό (π.χ. αναστολή ή και διαγραφή υποχρεώσεων προς δημόσιο, ταμεία και τράπεζες).
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Οι υπηρεσίες να δέχονται και τηλεφωνικά αιτήσεις που αφορούν ευπαθείς ομάδες (π.χ. κατάκοιτους).
  • Αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση των αρχαιολογικών και λαογραφικών θησαυρών.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.
  • Συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί καθώς και τη γενναία χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.
  • Άρση της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), επαναλειτουργία του ΟΣΚ με πλήρη στελέχωσή του. Αναβάθμιση του ΟΑΣΠ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.
  • Εξοπλισμός με όλα τα σύγχρονα μέσα των σταθμών για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας. Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίου τεχνολογίας αντοχής υλικού στο Νομό.
  • Πιστοποιητικά ελέγχου και καταλληλότητας για όλα τα δημόσια κτίρια με παράλληλη σύνταξη μητρώου καταγραφής ελέγχων.
902

Βλέπε από Μποτίλια:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.