Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Νέα πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τους σεισμόπληκτους – Άμεση λήψη μέτρων για το χωριό Αθέρας – Μοιράζεται η βοήθεια από το ΠΑΜΕ – Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους μετασεισμούς

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ένα χωριό κάτω απ' τα βράχια
Την άμεση λήψη μέτρων για το χωριό Αθέρας, ζητά το ΚΚΕ
Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των κατοίκων του Αθέρα Κεφαλονιάς, που κινδυνεύουν από κατολισθήσεις λόγω των σεισμών, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Η Ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρει:


Στον πρώτο μεγάλο σεισμό στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στο χωριό Αθέρας αποκολλήθηκαν από την παρακείμενη βουνοκορφή μεγάλοι βράχοι που κατρακύλησαν πάνω σε σπίτια του χωριού. Ένα σπίτι καταστράφηκε εντελώς και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, γιατί οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Με τους μεγάλους σεισμούς στις 26/1 και 3/2 στην κορυφογραμμή του βουνού αποκολλήθηκαν και άλλα τεράστια βράχια (ογκόλιθοι πολλών τόνων) που επικρέμανται στο βουνό πάνω στα σπίτια και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν στο χωριό, να υπάρξουν πολλά ανθρώπινα θύματα και πολλές καταστροφές σπιτιών.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς φτιάχνει στην πλαγιά του βουνού, πάνω από το χωριό ένα πλάτωμα - ανάχωμα. Βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη βουνοκορφή (περίπου 400 μέτρα) και δεν μπορεί να σταματήσει - φρενάρει την πτώση των βράχων, εξαιτίας του μεγάλου βάρος τους και της μεγάλης επιτάχυνσής τους. Είναι προφανές ότι απαιτούνται άλλες πιο σύνθετες τεχνικές λύσεις που όμως πρέπει να είναι άμεσες.
Η πολιτική της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης αντιμετωπίζει την αντισεισμική - αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία σαν κόστος. Η ΕΕ δε θεωρεί επιλέξιμες τις σχετικές δαπάνες.
Είναι εγκληματική η συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής που άφησε και την Παλική χωρίς καμία μελέτη και σχεδιασμό, παρότι το σεισμικό φαινόμενο παρουσιάζει περιοδικότητα.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και απαιτούν άμεση και ασφαλή παρέμβαση.
 
Μοιράζεται η βοήθεια
Εξάλλου, από προχτές έχει ξεκινήσει η διανομή βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς από το ΠΑΜΕ. Συνεργεία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς γυρίζουν τις σεισμόπληκτες περιοχές και μοιράζουν τη βοήθεια σπίτι - σπίτι. Επίσης, χτες στάλθηκε με φορτηγό στην Κεφαλονιά η βοήθεια που συγκέντρωσε το ΕΚ Λάρισας. Η συγκέντρωση βοήθειας συνεχίζεται από ταξικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης έχει ανοίξει λογαριασμό για όσα συνδικάτα και εργαζόμενους θέλουν να ενισχύσουν και οικονομικά τους πληγέντες από το σεισμό.
Ο λογαριασμός είναι στην Εθνική Τράπεζα και έχει αριθμό 315/296119-93 (Δικαιούχος Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς - ενίσχυση σεισμοπαθών Κεφαλονιάς 2014 - IBAN: GR3501103150000031529611993).
  • Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών - σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθήνας - σημειώθηκε στις 12.34 χτες, 11 χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 13/2/2014



Ο Άκης Τσελέντης για τη σεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά


Καθησυχαστικός για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.34 στην Κεφαλονιά, η οποία αναστάτωσε και πάλι το πρωί τους κατοίκους του Ληξουρίου, επισήμανε:
  • «Το κυρίως φαινόμενο έχει λήξει. Απλώς από καιρού εις καιρόν, μπορεί να έχουμε μετασεισμούς που μπορεί να είναι και λίγο ισχυροί. Πάντως, σεισμό μεγάλο αποκλείεται να έχουμε στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής».
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι, ο σημερινός σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, ενώ διευκρίνισε ότι μια σεισμική ησυχία δεν σημαίνει ότι ετοιμάζεται κάποιος μεγάλος σεισμός.
 

Σημειώνεται ότι ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος έκανε λόγο για φυσιολογικές μετασεισμικές δονήσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται για αρκετό χρονικό διάστημα, εβδομάδες, ίσως και μήνες.

inkefalonia 



Ο Γ. Χουλιάρας για τους μετασεισμούς στην Κεφαλονιά



Δεν εμπνέουν ανησυχία οι αισθητοί μετασεισμοί, δήλωσε από την Κεφαλονιά ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γ. Χουλιάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα, το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

  • «Πρόκειται για φυσιολογικές μετασεισμικές δονήσεις, η οποίες θα εμφανίζονται για αρκετό χρονικό διάστημα, εβδομάδες, ίσως και μήνες. Καλό είναι να γίνονται, για να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια, με σχετικά μικρούς σεισμούς», επεσήμανε.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.34 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ναυτεμπορική από inkefalonia

Περισσότερα από Μποτίλια: Κεφαλονιά, Σεισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.